Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Produsele de panificație cu drojdie: produse de panificație aerate

Produsele de panificație cu drojdie se găsesc într-o mare varietate. Există diferite opțiuni de preparare a aluatului dospit. De exemplu, produsele de panificație cu drojdie pot fi făcute dintr-un aluat ușor dospit, format în principal din făină, drojdie și apă, sau dintr-un aluat mai greu, cu ouă și grăsime.

Informații utile

Produsele de panificație cu drojdie au următoarele proprietăți speciale

Produse de panificație cu drojdie în detaliu

Aluatul dospit este un aluat făcut din făină, apă și drojdie. În funcție de tipul produsului de panificație dorit, aluatul se modifică cu alte ingrediente pentru a obține rezultatul dorit. Ingredientele obișnuite sunt zahărul, laptele, grăsimea, ouăle sau fructele. Realizarea unui aluat dospit bun necesită o anumită perioadă de timp. Culturile de drojdie sunt culturi vii care au nevoie de o anumită temperatură și de o anumită perioadă de timp pentru a permite aluatului să crească foarte bine. Aluatul dospit nu poate sta în locuri răcoroase.

Sfaturi pentru un aluat dospit de succes

După ce ingredientele sunt amestecate, aluatul trebuie să stea într-un castron, la loc cald, pe o perioadă de timp cel puțin egală cu cea indicată în rețetă. Prin urmare, „cald” chiar înseamnă „cald” și nu „fierbinte”. Cel mai bine se lasă lângă calorifer cu o cârpă umedă care acoperă bolul. Cu toate acestea, cârpa umedă nu trebuie să atingă aluatul. În funcție de rețetă, se frământă a doua oară și apoi se pune în tavă.

Chiar și în tavă trebuie lăsat puțin timp. Pentru a face un produs bun de panificație cu drojdie, trebuie să iei mereu în calcul timpul necesar. Produsele tipice de panificație cu drojdie sunt gogoșile berlineze, pâinea, chiflele, aluatul de pizza, cozonacul, checul de Crăciun, tăițeii fierți, aluaturile pentru prăjituri, cum ar fi Bienenstich (Înțepătura albinei), Mohnzopf și multe altele. 


Proveniență

De unde provin produsele de panificație cu drojdie?

Aluaturile dospite sunt aproape la fel de vechi ca și cultivarea cerealelor. Una dintre formele originale de drojdie este plămădeala, care este creată prin fermentație spontană și care este specifică în pâinea cu maia pentru o mai bună digestie. Într-un papirus, în 1555 î.Hr. a fost găsită prima dovadă despre fabricarea berii, respectiv despre drojdia de bere. Aluaturile dospite pot fi împărțite, în general, în următoarele tipuri:

  • Aluat dospit ușor: conține până la 10% zahăr și până la 10% grăsimi (exemplu: ștrudel)
  • Aluat dospit mediu: conține până la 20% zahăr și până la 20% grăsimi (exemplu: gogoși berlineze)
  • Aluat dospit tare: conține până la 20% zahăr și uneori peste 20% grăsimi (exemplu: cozonac de Crăciun)

Sezon

Când este sezonul produselor de panificație cu drojdie?

În principiu, produsele de panificație cu drojdie sunt disponibile în stare proaspătă pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, unele sortimente sunt disponibile doar în funcție de sezon, de exemplu, cozonacul împletit de Paște și checul de Crăciun.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite produsele de panificație cu drojdie și cum se depozitează acestea?

Produse de panificație cu drojdie în detaliu

Produsele de panificație cu drojdie sub formă de pâine și chifle fac parte din categoria alimentelor de bază. Produsele dulci de panificație cu drojdie sunt foarte populare. Majoritatea produselor de panificație cu drojdie sunt caracteristice și se consumă, de obicei, simple, fără alte adaosuri. Produsele de panificație cu drojdie care sunt depozitate într-un loc răcoros și uscat rezistă timp de mai multe săptămâni, în timp ce o prăjitură proaspătă cu drojdie rezistă doar câteva zile. Aceste produse se pot congela fără probleme. Produsele de patiserie făcute din aluat dospit, de exemplu, fursecurile sau biscuiții, trebuie păstrate sigilate într-o cutie de biscuiți.


Rețete

La ce poți folosi produsele de panificație cu drojdie


Ingrediente

Ce conțin produsele de panificație cu drojdie

Drojdia conține minerale importante și asigură obținerea unor aluaturi digerabile, dintre care unele sunt mai bine tolerate decât aluaturile fără aditivi.

Valoare nutritivă
 

kcal: 249 kcal

Carbohidrați: 39 g

Proteine: 8,5 g

Grăsimi: 6,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 49 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,08 mg

Vitamina B6: 0,07 mg

Vitamina C: 1 mg

Vitamina E: 0,5 mg

 

Minerale

 

Calciu: 35 mg

Fier: 0,9 mg

Potasiu: 139 mg

Magneziu: 17 mg

Sodiu: 31 mg