Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Prăjiturile cu fructe: un deliciu foarte aromat

Le poți face chiar tu sau le poți cumpăra: Prăjiturile cu fructe reprezintă probabil un deliciu suprem pentru majoritatea oamenilor. Deoarece selecția este extrem de amplă, nu știi ce să alegi. Prăjiturile sunt disponibile în comerț atât în stare proaspătă, cât și congelată. 

Informații utile

Prăjiturile cu fructe au următoarele proprietăți speciale 

Prăjituri cu fructe în detaliu

Prăjiturile cu fructe sunt unele dintre cele mai îndrăgite prăjituri și au fost făcute pentru prima dată acum câteva secole. Pentru prepararea lor, se folosesc diferite tipuri de aluat, cum ar fi aluatul fraged, aluatul dospit sau aluatul moale. De obicei, fructele se află pe prăjitură sau sunt introduse în aceasta, în funcție de rețetă și de tipul fructelor. Există diverse variante de prăjituri cu fructe, pentru care folosesc diferite tipuri de fructe. În plus, o prăjitură cu fructe poate să aibă forme și dimensiuni diferite, poate fi, de exemplu, rotundă, pătrată, cu blat mic sau mare.


Proveniență

De unde provin prăjiturile cu fructe?

Prăjiturile cu fructe au fost preparate inițial în țările europene. O mare parte dintre cele mai apreciate prăjituri cu fructe din lume provine din Germania. De asemenea, multe prăjituri cu fructe populare, de exemplu, prăjitura cu mere, provin din America. De regulă, multe țări occidentale au propriile rețete, astfel încât nu putem da un răspuns general în ceea ce privește originea.


Sezon

Când este sezonul prăjiturilor cu fructe?

Deoarece există multe variante diferite de prăjituri cu fructe, acestea nu au un sezon anume. Totuși, dacă prăjitura este preparată cu fructe proaspete, sezonul acestora este de obicei din vară până la sfârșitul toamnei. Prăjiturile cu fructe proaspete, cum ar fi căpșunile, zmeura sau cireșele, se prepară în lunile de la începutul verii. Pe de altă parte, prăjiturile cu mere se prepară mai degrabă toamna, dar se pot prepara în orice moment, datorită depozitării pe tot parcursul anului a merelor. Prăjiturile cu fructe conservate se prepară pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite prăjiturile cu fructe și cum se depozitează acestea?

Prăjituri cu fructe în detaliu

De obicei, prăjiturile cu fructe sunt servite ca gustare dulce între mese, deoarece nu pot înlocui o masă completă; în acest caz, vorbim mai degrabă despre dulciuri, care nu se mănâncă zilnic. Prăjiturile cu fructe sunt foarte apreciate alături de cafea. Prin urmare, acestea sunt servite în cafenele peste tot în lume. Prăjiturile cu fructe sunt un desert. Prăjiturile cu fructe se depozitează în mod ideal într-un recipient închis, la loc răcoros și ar trebui consumate după câteva zile.


Ingrediente

Ce conțin prăjiturile cu fructe

Prăjiturile cu fructe sunt bogate în zahăr și grăsimi, prin urmare, ar trebui consumate cu moderație.

Valoare nutritivă
 

kcal: 176 kcal

Carbohidrați: 32,2 g

Proteine: 3,9 g

Grăsimi: 3,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 30 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,07 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 7 mg

Vitamina E: 0,5 mg

 

Minerale

 

Calciu: 22 mg

Fier: 0,8 mg

Potasiu: 10 mg

Magneziu: 11 mg

Sodiu: 10 mg