Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pișcotul: un biscuit aerat și ușor

Pișcotul, numit și pișcot de șampanie sau biscuiți Savoiardi, este produs dintr-o masă ușoară de biscuit. Masa compusă din făină, ouă, zahăr și arome este injectată pe tavă și coaptă la o temperatură moderată. La final, biscuitul este presărat cu zahăr.

Informații utile

Pișcotul are următoarele proprietăți speciale

Pișcot în detaliu

Pișcotul are o formă alungită, este foarte aerat și crocant, iar suprafața acestuia este presărată ușor cu zahăr. Acest produs de panificație intră în categoria biscuiților. Copiii mici apreciază foarte mult pișcoturile, datorită consistenței aerate și moi și gustului delicios. Pișcoturile absorb bine umezeala, astfel că se topesc rapid în gură. 


Proveniență

De unde provine pișcotul?

Pișcotul originar din Italia s-a bucurat de o popularitate foarte mare încă din Evul Mediu. La acea vreme, regele Franței a vizitat Ducatul de Savoia. Cu această ocazie, bucătarii și brutarii au venit cu o idee nouă, care a fost numită după teritoriul național „Savoiardi”. Chiar și astăzi, deliciosul pișcot are această denumire în Italia. Pișcotul și-a câștigat popularitatea datorită marelui impact pe care l-a avut asupra conducătorilor de rang înalt.


Sezon

Când este sezonul pișcotului?

Pișcotul se prepară indiferent de sezon și este astfel disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit pișcotul și cum se depozitează acesta?

Pișcot în detaliu

Pișcotul se înmoaie foarte bine în cafea, ceai sau cacao. Este absolut esențial pentru prepararea deserturilor precum tiramisu, trifle și zuppa inglese, iar pișcotul înconjoară perfect și marginile unei șarlote. Poți face rapid un blat de tort delicios cu unt lichid și cu pișcoturi fărâmițate. Copiii nu sunt singurii care se bucură de pișcoturile înmuiate în lapte, ele pot fi servite ca desert sau ca gustare dulce în toate variantele.

Cum se depozitează pișcoturile

Pișcotul se depozitează cel mai bine într-un loc răcoros și uscat până la momentul utilizării. Ambalajul trebuie deschis numai înainte de utilizare. După ce ambalajul a fost deschis, cel mai bine este să depozitezi biscuiții într-un recipient închis ermetic.


Rețete

La ce poți folosi pișcotul?


Ingrediente

Ce conține pișcotul

Pișcotul conține aproape 400 de kilocalorii la 100 de grame.

Valoare nutritivă
 

kcal: 407 kcal

Carbohidrați: 82 g

Proteine: 8,5 g

Grăsimi: 5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 87 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,14 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 1,5 mg

 

Minerale

 

Calciu: 31 mg

Fier: 1,3 mg

Potasiu: 144 mg

Magneziu: 9 mg

Sodiu: 49 mg