Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Tortul cu frișcă: o adevărată plăcere

Tortul este o prăjitură foarte delicată care constă, de obicei, dintr-un strat de bază și unul sau mai multe straturi intermediare de aluat. Un tort cu frișcă, pe de altă parte, este un tort al cărui ingredient principal în afară de aluat este frișca. 

Informații utile

Tortul cu frișcă are următoarele proprietăți speciale 

Tort cu frișcă în detaliu

Tortul cu frișcă este format din blat și frișcă. De obicei, are mai multe straturi. Straturile includ blaturi de tort rotunde și plate, care pot fi formate din diferite aluaturi, precum și din umplutură. Tortul cu frișcă atrage atenția din punct de vedere vizual cu decorul său complex, care conține inscripții, marțipan, fructe, frișcă și buline de frișcă.


Proveniență

De unde provine tortul cu frișcă?

Primele torturi cu frișcă au fost produse în secolele XIX și XX. Printre acestea se numără și torturile cu ciocolată și cremă. În trecut, nu era atât de ușor să bați frișca, deoarece lipseau ustensilele necesare de bucătărie. Mai întâi, frișca era bătută cu un tel, ceea ce era foarte obositor. Mai târziu, mixerul electric sau mixerul de mână au fost de folos pentru a prepara frișca, deoarece aceste ustensile au oferit fermitatea necesară.


Sezon

Când este sezonul tortului cu frișcă?

Torturile cu frișcă sunt disponibile sub diferite mărimi și se prepară pe tot parcursul anului. Se păstrează în frigider, dar se găsesc și congelate. În funcție de anotimp, se pot folosi fructe pentru a decora sau umple torturile. 


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit tortul cu frișcă și cum se depozitează acesta?

Tort cu frișcă în detaliu

Torturile cu frișcă sunt întotdeauna gustoase, fie că le servești împreună cu cafea într-o zi de duminică sau la ocazii festive. Rețeta de bază pentru un tort cu frișcă se bazează pe un aluat fraged sau pe un blat de pandișpan. Umplutura constă din cel puțin 60% frișcă. Aceasta poate conține, de exemplu, cacao, fructe sau alcool. Umplutura reprezintă adesea și topping-ul tortului. Se mai adaugă decorațiuni din marțipan, ciocolată sau confetti. Un exemplu de tort tipic cu frișcă este tortul Pădurea Neagră cu cireșe, care este acum cunoscut în întreaga lume.

Cum se păstrează tortul cu frișcă proaspăt

Un tort cu frișcă proaspăt trebuie consumat imediat, dar se poate păstra în frigider timp de 1-2 zile. Bineînțeles, acesta se poate congela. Dacă tortul cu frișcă se află în frigider sau în bucătărie, pe blatul de lucru, acesta trebuie să acoperit. În acest scop, există pe piață capace de sticlă sau de plastic. În acest fel, tortul rămâne proaspăt, suculent, iar crema nu se usucă. În plus, un tort acoperit nu capătă mirosuri străine și nici muștele sau viespile nu se pot așeza pe el.


Ingrediente

Ce conține tortul cu frișcă

Există torturi rotunde, pătrate sau în formă de inimă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Un tort aniversar pentru un copil ar trebui să aibă un motiv atrăgător, în timp ce torturile pentru adulți conțin uneori alcool. Torturile cu frișcă se pot prepara de la zero sau se pot cumpăra gata făcute. Dacă te decizi să gătești, știi exact ce ingrediente și ce substanțe nutritive principale conține tortul. Acest lucru este util pentru persoanele care suferă de intoleranță la anumite alimente. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 365 kcal

Carbohidrați: 30 g

Proteine: 5 g

Grăsimi: 25 g

Vitamine

 

Vitamina A: 110 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,12 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 1 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 55 mg

Fier: 0,7 mg

Potasiu: 99 mg

Magneziu: 13 mg

Sodiu: 71 mg