Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pâinea rusească: o gustare crocantă

Pâinea rusească este un produs de panificație tradițional, în formă de litere. Componenta principală a pâinii rusești este un aluat spumos cu cacao și albuș de ou. Pâinea rusească provine din Sankt Petersburg; de aici a ajuns mai târziu în Europa.

Informații utile

Pâinea rusească are următoarele proprietăți speciale 

Pâine rusească în detaliu

Pâinea rusească se coace dintr-un aluat pufos, făcut cu cacao și albuș de ou bătut. La începutul procesului de producție, se face un aluat din zahăr, cacao, spumă de albuș, scorțișoară, sirop de sfeclă de zahăr și amidon din porumb. Acesta se întinde într-un strat subțire pe hârtie de copt unsă cu ulei, așezată pe o tavă de copt. După procesul de coacere, literele se decupează din aluat. O altă variantă constă în scrierea literelor cu ajutorul unui poș. În cazul ambelor versiuni, aluatul se coace pentru scurt timp la o temperatură relativ scăzută și, după ce se răcește, se acoperă cu o glazură de zahăr. Eventual, pâinea rusească se poate lăsa la uscat în cuptor. 


Proveniență

De unde provine pâinea rusească?

Este posibil ca pâinea rusească să fi ajuns în Europa ca un cadou pentru un emisar rus de la curtea vieneză, făcând aluzie la obiceiul rusesc de a oferi o bucată de pâine în semn de salut. Chiar dacă originea exactă a produsului de panificație nu poate fi clarificată, s-a dovedit că mâncatul preparatelor în formă de litere este un vechi obicei magic care datează din secolul al XIX-lea. Așadar, acest obicei ar trebui să aibă beneficii pentru minte și capacitatea de învățare.


Sezon

Când este sezonul pâinii rusești?

Pâinea rusească este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită pâinea rusească și cum se depozitează aceasta?

Pâine rusească în detaliu

Pâinea rusească este o gustare. Dar se poate servi și ca instrument didactic în scopul învățării literelor. Prăjiturile crocante au un termen de valabilitate de aproximativ patru săptămâni. Pentru a rămâne crocante, depozitează-le într-un loc uscat, de preferință, într-o cutie.


Ingrediente

Ce conține pâinea rusească

Pâinea rusească are aproximativ 400 de calorii la 100 de grame și nu conține vitamine importante.

Valoare nutritivă
 

kcal: 388 kcal

Carbohidrați: 88,2 g

Proteine: 6,6 g

Grăsimi: 1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 1 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,14 mg

Vitamina B6: 0,05 mg

Vitamina C: 1 mg

Vitamina E: 0,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 73 mg

Fier: 2,1 mg

Potasiu: 296 mg

Magneziu: 33 mg

Sodiu: 45 mg