Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Produsele din cereale: un aliment de bază important

Fie că este vorba despre paste făinoase, müsli, pâine și chifle: Cerealele și produsele din cereale sunt omniprezente în alimentația noastră. Alte produse din cereale sunt uruiala, amidonul, tărâțele, bulgurul, arpacașul, păsatul și fulgii. Cu cât produsul măcinat conține mai multe granule, cu atât alimentul fabricat din acesta conține mai multe ingrediente valoroase.

Informații utile

Produsele din cereale au următoarele proprietăți speciale

Produsele din cereale reprezintă poate cel mai important aliment al omului. Diversitatea acestor produse este imensă. Grâul, orzul, secara, porumbul, ovăzul, meiul și spelta se întâlnesc în mare parte sub formă neprelucrată, însă cu cât sunt mai procesate, cu atât mai puțin evidente sunt ca și ingredient în alimente.

Diferite produse din cereale în detaliu

Câte tipuri de pâine există?

Pâinea are variații regionale și sezoniere, însă pot fi făcute categorizări generale: Pâine de grâu, pâine de secară, pâine mixtă de grâu și secară, pâine crocantă, dar și pâini speciale, cum ar fi pâinea din trei cereale, pâinea din patru cereale, pâinea de ovăz, pâinea de porumb, pâinea de hrișcă, pâinea cu stafide, pâinea condimentată sau pâinea cu brânză. Multe pâini sunt creațiile brutarilor și nu se găsește orice pâine în orice brutărie. Există aproximativ 300 de tipuri de pâine. 

Ce se consideră produse de panificație?

Printre produsele de panificație se numără în mod clasic pâinea și chiflele, însă și produsele de patiserie, produsele de panificație cu conținut de alcool, aici intră, de exemplu, torturile cu conținut de alcool, respectiv produsele de patiserie cu alcool, produsele de panificație durabile și produsele din aluat de foietaj. Produsele de panificație durabile sunt biscuiții, turta dulce, fursecurile cum ar fi florentinele, vafele, biscuiții sărați, pesmetul, biscuiții Spekulatius, biscuiții crocanți și articolele de ronțăit.

Diversitatea produselor de panificație

Pe lângă produsele deja menționate, din cereale se mai fac griș, müsli, tărâțe, cafea de cereale, malț și tăiței. Produsele din cereale sunt un element important al alimentației umane și pot fi savurate de fapt toată ziua: de la mic dejun până la cină.


Proveniență

De unde provin produsele din cereale?

Porumbul își are originea în America Latină, majoritatea celorlalte soiuri de cereale provin din Mesopotamia, iar orezul a fost cultivat în China. Între timp, toate soiurile de cereale s-au răspândit peste tot în lume.


Sezon

Când este sezonul produselor din cereale?

Pe baza termenului lor de păstrare și posibilității de depozitare, produsele din cereale sunt disponibile tot anul.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite produsele din cereale și cum se depozitează?

Diferite produse din cereale în detaliu

Produsele din cereale sunt potrivite pentru multe ocazii și pot fi consumate la mic dejun, prânz, cină, însă și lângă cafeaua de după-masă, în funcție de produsul în cauză. Pâinea și chiflele se consumă preferabil cu diferite topping-uri. Produsele fine de panificație, cum ar fi fursecurile, pot fi consumate lângă cafea și cerealele, făina și pseudocerealele sunt adecvate ca topping sau pentru copt. Iar pastele făinoase pot fi transformate în mâncăruri savuroase cu tăiței. Majoritatea produselor din cereale trebuie depozitate într-un loc răcoros, întunecos și uscat.


Ingrediente

Ce conțin produsele din cereale

Substanțele nutritive din produsele din cereale sunt o componentă importantă a alimentației. Acestea furnizează carbohidrați, proteine, vitamine (în special vitamina B), precum și minerale și oligoelemente, precum zinc, magneziu și fosfor. Cu cât se utilizează mai mult din boabă, cu atât conținutul de vitamine și minerale este mai mare. Pe deasupra, cerealele integrale sunt bogate în fibre. Produsele din cereale integrale au o influență pozitivă asupra sănătății.