Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Produsele de panificație de mici dimensiuni: pentru un mic dejun clasic

În mod oficial, produsele de panificație de mici dimensiuni sunt reprezentate de toate produsele cu o greutate sub 250 de grame. Printre acestea se numără, de exemplu, chiflele de diverse forme. Produsele de panificație de mici dimensiuni se pot produce atât din făină din grâu întreg, cât și din făină de grâu.

Informații utile

Produsele de panificație de mici dimensiuni au următoarele proprietăți speciale

Produse de panificație de mici dimensiuni în detaliu

Printre produsele de panificație de mici dimensiuni, se numără atât chiflele, cât și covrigii, însă produsele de patiserie nu intră în această categorie, indiferent de greutate. Produsele de panificație de mici dimensiuni diferă foarte mult, în funcție de substanțele adăugate, modul de prelucrare și ingrediente. De exemplu, nu putem compara o chiflă din făină albă cu o chiflă din grâu întreg cu semințe oleaginoase.


Proveniență

De unde provin produsele de panificație de mici dimensiuni?

Fiecare regiune are produse de panificație de mici dimensiuni specifice. Aceste produse de panificație de mici dimensiuni se clasifică și se diferențiază în funcție de modul de preparare, aspect și compoziție, cu ingrediente precum: stafide, semințe oleaginoase, grâu întreg, tărâțe. Mai există chifle presărate cu diferite ingrediente, produse de panificație sărate, produse de panificație cu model (de exemplu, chiflele cu o tăietură marcantă) și produse cu o suprafață netedă.


Sezon

Când este sezonul produselor de panificație de mici dimensiuni?

Produsele de panificație de mici dimensiuni reprezintă un produs disponibil pe tot parcursul anului, indiferent de sezon.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite produsele de panificație de mici dimensiuni și cum se depozitează acestea

Produse de panificație de mici dimensiuni în detaliu

La fel ca pâinea, chiflele fac parte din categoria alimentelor de bază și se pot combina în moduri diferite, în funcție de nevoie. Au un gust dulce, sărat și savuros. Produsele de panificație de mici dimensiuni se pot combina cu marmeladă, cașcaval sau chiar cu cârnați.

Cum se depozitează produsele de panificație de mici dimensiuni

Produsele de panificație de mici dimensiuni se pot coace în stare congelată și în stare proaspătă, sub formă de aluat. Produsele proaspăt coapte rezistă doar câteva zile, chiar dacă sunt depozitate în condiții ideale, cel mai bine ar trebui consumate în stare proaspătă. Pe termen scurt, se recomandă depozitarea la rece și într-un mediu uscat, într-o cutie pentru pâine.


Rețete

La ce poți folosi produsele de panificație de mici dimensiuni


Ingrediente

Ce conțin produsele de panificație de mici dimensiuni

Produsele din făină albă oferă calorii, în timp ce produsele din grâu întreg sunt bogate în valori nutritive și ingrediente precum acizi grași nesaturați, fibre alimentare, vitamine și minerale. Acestea din urmă ar trebui să facă parte dintr-o alimentație echilibrată.

Valoare nutritivă
 

kcal: 515 kcal

Carbohidrați: 62 g

Proteine: 6,7 g

Grăsimi: 26,7 g

Vitamine

 

Vitamina A: 173 µg

Vitamina B1: 0,14 mg

Vitamina B2: 0,19 mg

Vitamina B6: 0,18 mg

Vitamina C: 1 mg

Vitamina E: 0,8 mg

 

Minerale

 

Calciu: 136 mg

Fier: 1,6 mg

Potasiu: 257 mg

Magneziu: 43 mg

Sodiu: 266 mg