Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Ce gătim azi? Idei de rețete: ce să mai faci de mâncare

Dacă gătitul este responsabilitatea ta, știi cât de greu este să ai mereu idei diferite de mâncare și să răspunzi celor din familie la întrebarea „Ce mâncăm azi?”. De aceea, ți-am pregătit idei de mâncare pentru fiecare zi a săptămânii, astfel încât să nu mai ai probleme în a stabili ce să mai faci de mâncare.

Rețete pentru fiecare zi a săptămânii

Ce gatim azi? Idei de mancare pentru fiecare zi

În fiecare vineri, publicăm idei de mâncare pentru săptămâna următoare cu noi variante de rețete ca să-ți fie mai simplu să decizi ce să gătești în fiecare zi și să-ți pregătești din timp lista de cumpărături cu ce îți lipsește din cămară sau frigider. Dacă propunerile actuale de idei de mâncare nu sunt toate pe placul tău, poți descoperi mai jos o serie de alte zeci de rețete.

Inspiră-te, joacă-te cu ingredientele, fii creativ la tine în bucătărie și surprinde-i pe cei dragi cu preparate noi și gustoase de fiecare dată.

Ce gătim azi?

Idei de mâncare pentru Luni - Joi

Ce gătim azi?

Idei de mâncare pentru weekend și desertul săptămânii

Promoțiile actuale

Caută în ofertă ingredientele din rețete

Valabilitate: din 13.03.2024 până în 19.03.2024


Idei de mâncare noi în fiecare săptămână

Peste 20 de meniuri ca să planifici mai ușor ce gătești azi

Propunerile de rețete nu se opresc aici! Poți descoperi mai jos peste 20 de meniuri săptămânale diferite. Fiecare conține, printre altele, rețete simple pentru a pregăti preparate vegetariene, o supă sau o ciorbă, feluri principale cu carne, salate și nelipsitul desert. Stabilește-ți din timp ce vei găti în fiecare săptămână și astfel îți va fi mai ușor să-ți planifici cumpărăturile. În plus, cu siguranță vei reduce risipa alimentară și nici nu vei mai avea problema să cauți mereu idei de mâncare.

Ce gătim azi?

Idei de mâncare în săptămâna 1

  • Luni: Tortilla de cartofi cu telemea – Tortilla, cunoscută și sub denumirea de „omletă spaniolă”, este propunerea noastră de ce să mai gătim la început de săptămână. Diferită de tortilla mexicană, care este un fel de lipie, tortilla spaniolă are ca ingrediente de bază ouăle și cartofii, la care se pot adăuga diverse alte ingrediente, în funcție de preferințe. Această rețetă include mazăre, roșii și telemea, dar și alte ingrediente, pe care te invităm să le descoperi.
  • Marți: Somon cu broccoli și conopidă – O mâncare ușoară și bogată în nutrienți, somonul la grătar cu buchețele de broccoli și conopidă fierte se potrivește atât pentru prânz, cât și pentru cină. Știai că broccoli și conopida fac parte din aceeași familie de legume, ambele fiind surse bogate de vitamina C și K, dar și de minerale precum potasiu și fier? Alături de somonul bogat în acizi grași Omega-3, acest preparat este o adevărată porție de sănătate.
  • Miercuri: Supă picantă de broccoli Dacă nu ai consumat tot broccoli pentru preparatul de ieri, poți folosi restul în această rețetă de supă, potrivită atât în dietele vegetariene și vegane, cât și atunci când cauți idei de ce să gătești într-o zi de post. Pentru un plus de gust, supa se condimentează cu ardei iute și se servește fierbinte.
  • Joi: Plăcintă irlandeză cu carne – Îți propunem o rețetă irlandeză delicioasă cu carne tocată de vită. Deschide o sticlă de bere și savurează plăcintele tradiționale împreună cu familia sau prietenii.
  • Vineri: Salată orientală de linte Un preparat cu gust exotic, dat de aroma condimentelor orientale, această salată gustoasă și sățioasă este simplu și rapid de preparat. În plus, nu conține carne, astfel că se potrivește adepților dietei vegetariene. Iar dacă scoți brânza de capră din ecuație, obții o rețetă de post numai bună pentru o zi de vineri.
  • Sâmbătă: Pui crocant cu nucă de cocos Pentru acest preparat ne-am inspirat din bucătăria indiană. Deși combinația de ingrediente poate părea puțin ciudată la început, te asigurăm că rezultatul este unul delicios. Iar sosul de iaurt poate fi servit și alături de alte preparate, precum aceste chicken nuggets cu fulgi de porumb.
  • Duminică: Pizza Margherita cu măsline – Adevărata pizza conține maximum trei ingrediente pe blat. Varianta pe care ți-o recomandăm pentru astăzi conține cașcaval, roșii cherry și măsline și este gata în doar 10 minute. Rezultatul te va purta cu gândul către Italia și te va face să exclami Mamma mia!
  • Desertul săptămânii: Prăjitură cu mere și pere – Săptămâna aceasta am decis să înlocuim celebrele versuri „Mere, pere în panere” cu mere, pere în prăjitură. Savurează această prăjitură delicioasă împreună cu cei dragi.

Ce gătim azi?

Idei de mâncare în săptămâna 2

  • Luni: Cârnăciori în aluat – Pentru prima zi a săptămânii îți propunem să gătești împreună cu toată familia acești cârnăciori în aluat, care pot fi serviți la micul dejun sau ca gustare. Rețeta este una simplă și rapidă, iar rezultatul va fi îndrăgit de toată lumea. Vezi aici și alte rețete pentru micii școlari.
  • Marți: Fish and chips – Chiar și cercetătorii britanici se întreabă din când în când ce să mai facă de mâncare. Iar răspunsul lor îți poate veni în ajutor și ție. Cu această rețetă de fish and chips și o bere rece vei intra în atmosfera unui pub autentic din Anglia. Cheers, mate!
  • Miercuri: Falafel cu chiftele din orez și zucchini Schimbăm puțin registrul și îți recomandăm o rețetă cu iz oriental. Prepară falafelul K-take it veggie cu chifteluțe din orez, zucchini și brânză și bucură-te de o masă vegetariană delicioasă. Pentru un plus de prospețime, o poți servi cu o salată de crudități.
  • Joi: Borș rusesc cu coriandru și chimion – Continuăm călătoria prin bucătăria internațională cu acest borș rusesc, condimentat cu coriandru și chimion. Totuși, trebuie să știi că, în ciuda numelui, această rețetă nu include borș, ci supă din multe legume, care îți va oferi un plus de energie.
  • Vineri: Ardei umpluți cu cușcuș O alternativă la clasicii ardei umpluți cu carne tocată sunt acești ardei umpluți cu cușcuș, care contribuie la porția zilnică de vitamine de care ai nevoie. În plus, dacă renunți la brânza telemea din compoziție, obții o rețetă de post. Și așa ai aflat ce să mai gătești azi.
  • Sâmbătă: Brioșe hotdog Ce ai spune dacă în loc de brioșe dulci pregătești azi o tavă de brioșe cu crenvurști, varianta reinterpretată a hotdogului? E o idee originală de ce să mai gătești, nu? Rețeta e simplă, faci un aluat în care încorporezi bucăți de crenvurști și ceapă prăjită, coci brioșele în cuptor, iar când sunt gata le asezonezi cu restul ingredientelor.
  • Duminică: Tochitură irlandeză de vițel Această rețetă implică slow cooking, așa că duminica este un moment potrivit să profiți de timpul liber pentru a o prepara. Carnea de vițel se fierbe împreună cu legumele până scade cantitatea de lichid, formându-se un sos.
  • Desertul săptămânii: Salam de biscuiți cu fructe uscate – Unul dintre dulciurile preferate ale copilăriei este pentru mulți salamul de biscuiți făcut în casă. Această rețetă pornește de la cea tradițională, la care se adaugă fructe uscate, pentru un plus de gust și o textură deosebită.

Ce gătim azi?

Idei de mâncare în săptămâna 3

  • Luni: Pulpițe de pui cu usturoi – E începutul săptămânii, așadar să vedem ce mâncăm azi bun. Ce spui de pulpe de pui cu usturoi servite cu o garnitură de cartofi natur? Desigur, aceștia pot fi înlocuiți cu fasole verde sotată sau cu o salată de crudități. Sfat: pentru a scăpa rapid de mirosul de usturoi, mestecă un fir de pătrunjel proaspăt timp de aproximativ 5 minute.
  • Marți: Colțunași cu carne – Colțunașii sunt prezenți în mai multe bucătării internaționale: poloneză (unde sunt cunoscuți sub denumirea de pierogi), turcească, rusească, chinezească și chiar italiană (celebrii ravioli). Noi îți propunem o variantă de colțunași umpluți cu carne, absolut delicioși.
  • Miercuri: Legume călite în suc propriu Acest preparat este o idee bună de ce să mai faci de mâncare la mijlocul săptămânii, mai ales dacă ții post. Avantajul rețetei este că se prepară rapid și cu puțin efort, fiind totodată delicioasă. În cazul puțin probabil în care îți mai rămân legume, le poți servi ca garnitură la următoarea masă, alături de un piept de curcan la grătar sau o porție de somon.
  • Joi: Minestrone – Știai că minestrone, o supă populară în bucătăria italiană, nu are o rețetă fixă? Aceasta se prepară, în general, din legume de sezon. Varianta pe care ți-o propunem noi conține două tipuri de fasole, roșii, morcovi și ceapă, fiind potrivită și în dietele vegetariene și vegane.
  • Vineri: Mâncare de mazăre O propunere de ce să mai gătim de post sau vegan este această mâncare de mazăre, servită cu crutoane. În funcție de cât de repede vrei să fie gata, poți folosi mazăre proaspătă, congelată sau prefiartă (din conservă). Pentru o experiență deplină a gustului, pune alături o salată de murături asortate.
  • Sâmbătă: Cod umplut cu spanacPentru astăzi avem o rețetă puțin mai rafinată, demnă de o zi de weekend. Tot ce trebuie să faci este să călești spanacul cu ceapă și să prăjești în ulei încins peștii curățați. Însă dacă preferi o variantă mai ușoară, poți găti peștele la cuptor. Rezultatul te va face oricum să te lingi pe degete.
  • Duminică: Porc picant După cum spune o zicală românească, cea mai bună legumă e porcul. Dar cum ar fi să combini porcul cu legume? Îți spunem noi: călești roșii și morcovi timp de 2-3 minute, apoi adaugi carne de porc și suc de roșii, condimentezi cu praf de curry și lași să fiarbă o oră, la foc moderat. Poate fi servit ca atare sau cu garnitură de orez fiert.
  • Desertul săptămânii: Brioșe cu trei feluri de ciocolată – Cui nu îi place ciocolata? Mai ales că poți alege între diferite variante: albă, cu lapte sau amăruie. Pentru această rețetă nu te vom pune să alegi, deoarece le vom include pe toate trei. Iar pe lângă gustul delicios, acestea au și un aspect deosebit. Așadar, iată o sugestie de ce să mai gătești dulce.

Ce gătim azi?

Idei de mâncare în săptămâna 4

  • Luni: Chifteluțe prăjite cu verdeață – O vorbă din popor spune că lunea nici iarba nu crește, așa că nu uita să adaugi din timp pe lista de cumpărături verdeață proaspătă pentru această rețetă de chifteluțe în stil suedez. Le poți servi alături de o lingură de piure de cartofi și puțină dulceață de merișoare.
  • Marți: Supă de legume cu smântână – Atunci când nu știi ce să mai gătești, o supă este soluția rapidă și gustoasă. Pentru o savoare deosebită, servește-o cu o lingură de smântână grasă și o felie de pâine prăjită.
  • Miercuri: Cușcuș cu năut și legume – Ce mâncăm azi? Un preparat sățios, chiar dacă nu conține carne, fiind potrivit atât pentru vegetarieni, cât și pentru cei care țin post. Legumele bine condimentate din cușcușul cu năut îți vor bucura papilele gustative.
  • Joi: Salată cu ton – Această rețetă este potrivită atât pentru un prânz rapid, cât și pentru o cină ușoară. După preferințe, o poți asezona și cu alte ingrediente, precum roșii cherry, măsline, porumb dulce sau ardei gras. Iar în cazul în care îți mai rămâne în farfurie, o poți înfășura într-o lipie sau foaie de tortilla și o poți servi ca gustare mai târziu.
  • Vineri: Cartofi cu ierburi – Ce gătim azi de post? Noi îți propunem o rețetă de cartofi prăjiți, îmbunătățită cu verdețuri. Preparatul poate fi servit ca atare, cu o salată ori murături, sau ca garnitură pentru un piept de pui la grătar ori o friptură la cuptor. Și apropo de murături, îți propunem să încerci această rețetă de murături asortate cu ghimbir și gutui, ca alternativă la clasicii castraveți sau gogoșari.
  • Sâmbătă: Pui cu crustă de pesmet – Dacă nu știi ce să mai faci de mâncare și nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie, încearcă această rețetă de aripioare de pui crocante. După prăjire, lasă-le să se scurgă bine de ulei pe un prosop de hârtie și apoi servește-le cu salată verde sau un sos de usturoi.
  • Duminică: Piept de curcan cu legume – Acest preparat este curcubeu și în farfurie, nu doar pe cerul gurii. Pieptul de curcan la grătar servit cu legumele sotate îți asigură un aport important de vitamine și proteine, fiind o idee bună atunci când te întrebi ce să mănânci sănătos.
  • Desertul săptămânii: Chec marmorat – Recomandarea noastră pentru această săptămână este o rețetă clasică de chec, preparată sub o altă formă. Mai exact, într-o tavă rotundă. Efectul marmorat este ușor de obținut, iar checul poate fi tăiat la fel ca pe un tort și decorat cu fructe proaspete.

Ce gătim azi?

Idei de mâncare în săptămâna 5

  • Luni: Aripioare de pui cu piure de morcovi – Iată un preparat pentru care nu ai nevoie de un buget mare, ideal pentru zilele dinainte de salariu. Aripioarele și morcovii sunt ingredientele principale pe care trebuie să le pui pe lista de cumpărături. În plus, mai ai nevoie de ulei, sare, unt și supă concentrată. Aripioarele și piureul se pot servi cu o salată de rucola sau cu țelină apio murată.
  • Marți: Chifteluțe cu susan – O idee simplă de ce să mai gătești când nu ai inspirație. Pentru această rețetă, noi am ales carnea tocată de pui, astfel încât să avem un preparat mai puțin caloric. Dacă tot vorbim de calorii, poți pregăti chifteluțele la cuptor și astfel eviți prăjelile. După ce sunt gata chifteluțele, le scufunzi în sos de soia, iar apoi le treci prin semințele de susan.
  • Miercuri: Plăcintă cu sparanghel – Nu este o rețetă clasică de plăcintă. Seamănă mai mult cu o tartă, dar nu contează denumirea ei, ci faptul că este delicioasă. Sparanghelul se poate folosi întreg sau tăiat fâșii de-a lungul lui, iar pentru gratinare, se toarnă la final ouă bătute cu smântână. Plăcinta se servește caldă sau rece, alături de un pahar cu bere, astfel că este un preparat ideal la finalul unei zile călduroase.
  • Joi: Supă de pui cu paste – Ce gătim azi? O supă delicioasă de pui în care am ales să punem paste. Evident, dacă preferi tăițeii de casă, poți alege varianta aceasta. Important este să folosești multe legume proaspete pentru a da un gust delicios supei.
  • Vineri: Salată cu orez sălbatic dulce-acrișoară – Acest fel de mâncare de inspirație asiatică este ideal pentru o zi de post. Conține multe legume, dar și câteva ingrediente mai speciale precum germeni de fasole, caise uscate, sos de soia sau arahide prăjite. Descoperă rețeta și experimentează bucătăria asiatică chiar la tine acasă!
  • Sâmbătă: Ștrudel cu spanac și telemea de oaie – Îți propunem o rețetă perfectă pentru o zi de weekend. Necesită puțin mai multă îndemânare în bucătărie, dar la final te asiguri că ai un preparat savuros. Poate fi consumat împreună cu un pahar de iaurt rece.
  • Duminică: Friptură de curcan și rizoto cu anason și fenicul – Pentru ultima zi a săptămânii avem de gătit un fel de mâncare rafinat. Rizotoul am ales să-l preparăm cu puțin anason și fenicul, iar friptura să o prăjim în tigaie, dar poți alege să o prepari și pe grill. Poți adăuga ca garnitură câțiva morcovi fierți pe care îi sotezi în tigaia în care ai gătit fripturile.
  • Desertul săptămânii: Crumble de mere și pere – O rețetă numai bună de pregătit pe sfârșit de vară! Noi am ales merele și perele pentru această prăjitură extrem de simplă, dar poți încerca și cu alte fructe: prune, piersici, caise sau cu un mix de fructe de pădure. Crumble-ul se servește fierbinte cu înghețată deasupra. Merită să încerci această rețetă!

Ce gătim azi?

Idei de mâncare în săptămâna 6

  • Luni: Chifteluțe marinate cu cartofi – Cui nu-i plac chifteluțele? Încearcă să gătești pentru prima zi a săptămânii acest fel de mâncare delicios. Noi am ales carne tocată de pui, dar poți să prepari chiftelele și din alt tip de carne. Pentru garnitură poți pregăti cartofii la cuptor cu unt sau prăjiți.
  • Marți: Chicken nuggets cu fulgi de porumb – Celebrele nuggets de la fast-food pot fi preparate și de tine în casă. Pentru două porții mari, ai nevoie de 2 fileuri de piept de pui, 2 ouă, fulgi de porumb, făină, sare și boia dulce. Noi am ales să le pregătim la cuptor, dar dacă preferi să iasă foarte crocante, încinge ulei într-o tigaie mai înaltă și prăjește bucățile de nuggets aproximativ 5 minute.
  • Miercuri: Paste cu salvie, lămâie și spanac – Nu știi ce să mai gătești? Iată o rețetă simplă pentru care ai nevoie de puțin timp în bucătărie. Noi am ales pastele fără gluten K-free, care sunt ideale într-o dietă echilibrată și care nu conțin emulgatori. Pastele pot fi consumate și în pauza de prânz de la muncă. Pune pastele într-un borcan cu capac și picură un pic de ulei de măsline și oțet din vin alb. Borcanul păstrează-l la rece, iar înainte de consum scutură-l bine ca și cum ai prepara un cocktail.
  • Joi: Supă de pui cu tăiței – Nu lăsăm să treacă săptămâna fără a pregăti o supă. Prepararea ei necesită timp, pentru că la final va fi o supă concentrată de pui cu multe legume proaspete. Pentru tăiței, poți alege dintr-un sortiment variat din Kaufland sau poți să-i pregătești tu dintr-un ou mare, 100 g de făină și un praf de sare.
  • Vineri: Tofu cu spanac și susan – Ce gătim azi de post? Simplu! Pregătim spanac tras la tigaie cu tofu și semințe de susan. Poți alege brânza tofu bio de la marca noastră proprie K-take it veggie. În sortimentul nostru poți găsi: tofu bucăți, tofu natur sau tofu afumat.
  • Sâmbătă: Somon în crustă de pesto – Astăzi facem de mâncare un preparat rafinat. Este weekend, așa că este timpul să ne răsfățăm. Crusta se face la blender din felii de pâine integrală prăjite, usturoi, busuioc, semințe de in și parmezan. Somonul poate fi servit cu garnitură de sparanghel, fasole verde sau o salată verde.
  • Duminică: Tortilla spaniolă cu cartofi și chiftele – Încheiem săptămâna cu un preparat internațional. Combinația de tortilla, cartofii în crustă de sare și chiftelele în sos de roșii este ideală dacă ai invitați la prânz. Îi vei surprinde cu acest preparat și cu siguranță la final îți vor cere rețeta. Nu uita să pui lângă și un pahar de sangria preparată în casă.
  • Desertul săptămânii: Înghețată de fructe de pădure – Iată un desert răcoritor. Încearcă această rețetă simplă și ai să vezi că îți vei face ziua mai bună.

Știai că, dintre toate fructele, fructele de pădure conțin cele mai mari cantități de antioxidanți? De asemenea, fructele de pădure sprijină detoxifierea organismului, ajutând sistemul limfatic, rinichii și intestinele să elimine toxinele din organism.


Ce gătim azi?

Idei de mâncare în săptămâna 7

  • Luni: Paste cu sote de carne și roșii – Dăm start săptămânii cu o rețetă simplă. Pe un ochi de aragaz fierbi pastele, pe celălalt pregătești carnea de porc cu roșii, sare, piper și cimbru. Dacă servești la cină acest fel de mâncare, poți pune alături un pahar de vin roșu sec sau demisec.
  • Marți: Supă cremă de mazăre cu prosciutto – Îți plac supele cremă? Alege să faci de mâncare această supă foarte delicioasă. Pentru a pasa mazărea și cartofii ai nevoie de un blender. În plus, pentru un gust desăvârșit, îți recomandăm ca în momentul servirii supei, să adaugi o lingură de smântănă, câteva fâșii de șuncă prosciutto și ceapă verde.
  • Miercuri: Rizoto cu sparanghel și broccoli – Pentru o masă echilibrată nutrițional, servește acest orez împreună cu o salată. Pentru rizoto nu ai nevoie de multe ingrediente, iar pentru a-i da cremozitate, e important să adaugi parmezan ras. Dacă ții post, poți adăuga doar ulei de măsline.
  • Joi: Ceapă umplută cu carne de pui – Iată o idee nouă de ce să mai faci de mâncare. Cepele le cureți și le scoți miezul până obții niște coșulețe. Pentru compoziție, amesteci carnea de pui cu orez fiert, ceapă tocată, oregano, pătrunjel, sare și piper. Umpli coșulețele de ceapă și le pui la cuptor cu sos de roșii pentru 40 de minute. Descoperă întreaga rețetă pentru a nu rata niciun pas.
  • Vineri: Salată din spaghete de morcovi cu linte și alune – Pentru această zi am ales să gătim un preparat fără carne, iar proteina ne-o vom lua din linte și alune. Spaghetele de morcovi pot fi tăiate cu un feliator în spirală sau poți folosi un cuțit de curățat legumele tip economic. Dressingul se prepară din suc de lămâie și ulei de măsline. La final vei avea o salată hrănitoare și plină de vitamine.
  • Sâmbătă: Păstrăv la grătar cu lămâie și salată de castraveți – Pentru această zi îți recomandăm o rețetă simplă și foarte delicioasă. Este ideală atunci când vrei să mănânci ceva sănătos.
  • Duminică: Pate de ficat – Un preparat ideal pentru un mic dejun gustos, dar și pentru gustări. Poate fi servit cu felii de pâine integrală, jumătăți de ardei gras, crackers din secară sau rondele expandate din orez. Rețeta este foarte simplă, iar la final te asiguri că ai un pate cu conținut ridicat de ficat.
  • Desertul săptămânii: Prăjitură cu urdă și caise – Un dulce care se prepară foarte simplu. Blatul se face din unt, făină, smântână și sare, iar pentru umplutură ai nevoie de urdă, ouă, zahăr, griș și caise. Descoperă pașii rețetei pentru a face un desert de nota 10.

Ce gătim azi?

Idei de mâncare în săptămâna 8

  • Luni: Salată de paste cu rucola, roșii și cașcaval afumat – Ce gătești azi? Încearcă această rețetă pentru care ai nevoie de maximum 30 de minute. Cât timp fierbi pastele, speli și tai legumele. La final le combini pe toate, adaugi cașcaval cubulețe și un dressing din ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper. Această salată poate fi pusă și la pachet, dar asigură-te că sosul îl iei separat într-un borcănel.
  • Marți: Ouă umplute cu trei ingrediente – Iată o rețetă simplă care îți permite să te joci cu gusturile. Pentru fiecare cremă, trebuie să folosești gălbenușurile fierte și maioneza, dar și câteva ingrediente speciale: parmezan, busuioc, semințe de in, usturoi și creveți. Descoperă rețeta și încearcă propunerile noastre. Servește ouăle cu pâine de secară prăjită.
  • Miercuri: Clătite cu legume – Nu ai nevoie de dulceață pentru aceste clătite, ci de legume diverse. Noi am ales ardei capia, morcovi, ceapă, dovlecel și țelină. Legumele trebuie pregătite în tigaie, iar la final, după ce s-au rumenit, poți să le stropești cu sos de soia. Rețeta este ideală și pentru o zi de post, dacă foile de clătite sunt pregătite fără ou, astfel că vor ieși ca niște lipii subțiri.
  • Joi: Borș rusesc – Pentru cei dornici să încerce rețete noi, iată o variantă de borș pe care o vei întâlni în meniurile restaurantelor de la Chișinău. Se acrește cu oțet de vin, iar pentru a-i da culoarea roșie se folosește sfeclă roșie fiartă. Vei mai avea nevoie de ceapă, țelină, praz, varză albă și carne de vită.
  • Vineri: Tagliatelle cu sos de roșii – Ce gătim azi de post? O porție gustoasă de paste care se prepară rapid și pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente. Cu o salată lângă, ai asigurată masa de prânz sau cina.
  • Sâmbătă: Quiche cu pui și broccoli – Dacă nu știi ce să faci de mâncare în weekend, îți recomandăm să încerci această tartă specială. Noi am ales să folosim aluat congelat, dar poți pregăti un blat subțire din făină, unt, un gălbenuș, sare și apă.
  • Duminică: Terină cu spanac și brânză – Un preparat de origine franceză, pentru care ai nevoie de spanac proaspăt sau congelat, ardei gras roșu, praz, usturoi, mozzarella și 5 ouă mari. După ce se scoate de la cuptor, terina se lasă la răcit, ideal câteva ore in frigider.
  • Desertul săptămânii: Prăjitură cu piersici – La final de săptămână, merităm să ne răsfățăm cu un dulce de nota 10. Piersicile coapte sunt vedetele acestui desert pentru care mai ai nevoie de puține ingrediente: făină, zahăr, ulei, ouă și praf de copt.

Ce gătim azi?

Idei de mâncare în săptămâna 9

  • Luni: Pui cu fasole și fenicul – Începe-ți săptămâna cu un preparat sănătos, consistent, ideal pentru o masă principală. În rețetă am ales să folosim pieptul de la pui, iar la garnitură atât fasole verde, cât și fasole boabe. Îți recomandăm fasole din conservă pentru că se gătește mai rapid.
  • Marți: Supă de piept de pui – Alege să gătești pentru azi o supă delicioasă. Îți recomandăm să folosești un piept de pui cu os. Pune-l întreg la fiert, iar aproape de final scoate-l și rupe-l fâșii, pe care apoi le pui înapoi în supă. Pentru legume noi am ales cartofii și mazărea, dar poți pune și morcov, păstârnac sau rădăcină de pătrunjel.
  • Miercuri: Zacuscă de vinete cu boia – Ce poate fi mai bun pentru o zi de post decât o zacuscă proaspăt preparată? Ai nevoie de 4 vinete, 4 ardei grași, 2 cepe și 2 roșii. Vinetele și ardeii se coc, iar ceapa se prăjește. Când devine aurie, se pun cuburile de roșii decojite și legumele coapte, iar la final condimentezi cu boia de ardei dulce, sare și piper.
  • Joi: Chiftele de cartofi cu roșii coapte – Iată o idee de rețetă ideală pentru când nu mai știi ce să faci de mâncare. Chiftelele se prepară din cartofi, praz, lapte, muștar, cașcaval, pătrunjel și cimbru. Pentru a evita prăjelile, chiftelele se coc direct la cuptor pentru 15 minute. Poți pune alături și roșii proaspete stropite cu ulei aromat cu usturoi. La final ai un preparat de nota 10.
  • Vineri: Cuiburi de tăiței cu legume – Când nu ai prea mult timp la dispoziție să gătești, această rețetă este ideală, deoarece se prepară în maximum 30 de minute. Tăițeii se limpezesc de apă după ce se fierb și se pun pe platou sub formă de cuiburi. Legumele se gătesc în unt, după care se așază peste cuiburi. Dacă ții post, poți înlocui untul cu ulei de floarea soarelui.
  • Sâmbătă: Pui picant – O rețetă de inspirație indiană. Rezultatul este unul delicios, iar ingredientele folosite nu sunt scumpe. Pieptul de pui poate fi înlocuit cu pulpe de pui.
  • Duminică: Pizza cu macaroane și brânză – Rețeta de azi e gata în 30 de minute, ceea ce înseamnă că ai asigurată repede cina și îți mai rămâne timp și pentru relaxare. După o rețetă americană, pentru această pizza ai nevoie de macaroane, roșii cherry, brânză Gouda, ceapă, șuncă presată. Descoperă rețeta și încearcă ceva nou!
  • Desertul săptămânii: Înghețată de kiwi și căpșune – Iată o idee de rețetă de înghețată pe care o poți face simplu în casă. Nu ai nevoie de lapte sau ouă, ci doar de fructe proaspete, mentă, suc de lămâie și zahăr.

Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 10

  • Luni: Plăcintă de pui – Dăm start săptămânii cu o rețetă specială de plăcintă. Și nu este doar o plăcintă cu carne de pui. În ea vei pune praz, mazăre, morcovi, tulpini de țelină, ciuperci și cartofi. Un deliciu ideal pentru zilele în care nu mai știi ce să faci de mâncare.
  • Marți: Supă de păstârnac – Ce gătim azi? O supă cremă de păstârnac. În momentul servirii preparatului, pentru un gust desăvârșit, adaugă câteva bucățele de pește afumat. Noi am încercat cu păstrăv afumat, iar rezultatul a fost de nota 10.
  • Miercuri: Sote de legume – Nu putem lăsa să treacă o săptămână fără un fel de mâncare pe bază de legume proaspete. Pentru rețeta de azi am ales roșii, ardei gras, ceapă verde, ciuperci. Dacă ții post, scoate dintre ingrediente șunca presată. O poți înlocui cu vinete sau dovlecei.
  • Joi: Papanași de fasole cu brânză de vaci – Nu sunt papanașii clasici cu dulceață, dar sunt la fel de delicioși. După o rețetă moldovenească, pentru aceste chiftele vegetale ai nevoie de fasole boabe, țelină, morcovi, usturoi și fenicul. Mărarul proaspăt nu trebuie să lipsească. Se toacă mărunt și se pune în compoziția papanașilor pentru a le da prospețime.
  • Vineri: Drob vegan din ciuperci, nuci, quinoa și morcovi – Iată o rețetă de drob ideală pentru o zi de post. O porție de astfel de drob este foarte consistentă, astfel că poate fi o masă principală a zilei. Pui o salată proaspătă lângă și ai garantat asigurată porția de vitamine pentru o zi întreagă.
  • Sâmbătă: Gyros cu carne de porc și sos tzatziki – E weekend, e timpul pentru un preparat fast-food pe care îl poți prepara la tine acasă. Îți recomandăm să servești gyrosul cu sos tzatziki făcut tot de tine. Iată cât de simplu se prepară: se curăță castraveciorii de coajă și se rad pe răzătoarea mare. Se adaugă mărarul tocat mărunt, usturoiul pisat, piper și un praf de sare. Se toarnă iaurtul și se amestecă bine.
  • Duminică: Macrou cu salată grecească de fasole – Continuăm weekendul cu un nou preparat grecesc. Rețeta pentru acest fel de mâncare este și video, astfel că îți va fi mai simplu să o încerci. Ai nevoie de maximum 60 de minute, iar la final te alegi cu o masă ideală pentru întreaga familie.
  • Desertul săptămânii: Prăjitură cu mere și frișcă – Ce gătim dulce? O prăjitură clasică cu multe mere aromate. Descoperă de ce ingrediente ai nevoie și alege din oferta actuală de ce mai ai nevoie.

Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 11

  • Luni: Aripioare cu crustă de miere – Începem cu un preparat ușor de făcut. Pentru ca aripile să fie delicioase, este nevoie să pregătești o marinadă simplă din vin roșu, miere, ulei, boia, sare și piper. Lași la marinat aripile cel puțin 30 de minute, iar apoi le pui la cuptor până capătă o culoare aurie. Le servești calde, cu piure de cartofi sau cu o salată proaspătă.
  • Marți: Salată de cartofi cu ton și fasole verde – Azi gătim o salată consistentă, ideală pentru o masă de prânz. Include fasole verde, cartofi noi, roșii cherry, frunze de salată și ton în suc propriu. Pentru dressing, poate fi folosit sos pesto și o lămâie.
  • Miercuri: Paste cu pesto și ridichi – Dacă îți mai rămâne sos pesto din ziua anterioară, poți face de mâncare o porție proaspătă de penne cu legume. Dacă nu ții post, poți rade la final parmezan. Vei avea un preparat gustos, care va fi apreciat și de cei mici.
  • Joi: Supă cremă de roșii – Știi cât de simplu se gătește o supă de roșii? Ai nevoie doar de 3 ingrediente principale și de maximum 30 de minute. Rețeta noastră este simplă și poate fi o idee de supă ideală pentru o zi de vară. Se poate servi cu crutoane proaspăt coapte în cuptor și cubulețe de brânză.
  • Vineri: Chiftele de tofu cu sos thailandez – Cine a spus că pentru chiftele ai nevoie de carne? Îți propunem un preparat vegetarian inedit. Pentru chiftele ai nevoie de tofu, ardei iute, ceapă, morcov, pătrunjel, puțin cașcaval și un ou. Pentru sos, îți recomandăm să încerci ceva nou: un sos de inspirație asiatică pe care îl poți folosi apoi ca dressing și în salate.
  • Sâmbătă: Cartofi copți umpluți cu carne și roșii – Nu știi ce să mai faci de mâncare în weekend? Încearcă această rețetă. Ai nevoie de cartofi mari pe care să-i fierbi inițial. Apoi pregătești o umplutură din carne, mozzarella, ouă și roșii. Umpli cartofii cu ea și pui la cuptor cartofii până se rumenesc bine. Alege să servești acest preparat împreună cu o salată de vară.
  • Duminică: Plăcinta păstorului – Azi mâncăm un preparat tradițional. Necesită mai mult timp în bucătărie, dar merită încercat. Plăcinta se coace 30 de minute sau până ce toppingul este rumenit și crocant. Se servește fierbinte, iar peste poți adăuga o lingură de smântănă grasă. Este duminică, e timpul pentru un moment de răsfăț.
  • Desertul săptămânii: Mini tarte însiropate cu mure și zmeură – Cui nu-i plac tartele? Nu e nevoie să le iei de cofetărie, le poți prepara chiar la tine acasă. Blatul de tartă se face foarte simplu, iar pentru umplutură noi am ales fructele de pădure. După gust, poți folosi și alte fructe. La final vei avea un platou multicolor cu mini-prăjiturele.

Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 12

  • Luni: Tocană de pui cu bere și mere – Am ales pentru prima zi a săptămânii o rețetă simplă. Ai nevoie de un pui întreg pe care să-l porționezi în 8 părți, de un pahar de bere, mere, varză și cartofi. La final, vei avea asigurată cina pentru întreaga familie.
  • Marți: Ciorbă de vițel și ciuperci – Pentru azi gătim o ciorbă cu carne de vițel. Pentru a da gust supei, ai nevoie de legume proaspete: ceapă, țelină, rădăcină de pătrunjel, morcovi, ardei gras, dar și ciuperci. La final nu uita să o acrești cu borș, oțet sau zeamă de lămâie și să adaugi pătrunjel proaspăt tocat.
  • Miercuri: Legume umplute cu orez și ciuperci – Ce facem de mâncare azi? Un preparat pentru care ai nevoie de legume proaspete: roșii, dovlecei, ardei gras. Pentru ele pregătești o umplutură din orez și ciuperci și le pui la cuptor pentru 20-25 de minute. Dacă vrei ca preparatul să fie de post, poți scoate din umplutură kaizerul.
  • Joi: Ruladă cu carne tocată și spanac – Pentru azi îți recomandăm să faci de mâncare acest preparat special. Se face ușor, iar la final vei avea la cină sau prânz un fel de mâncare rafinat. Pentru garnitură, poți pregăti legume proaspete trase la tigaie.
  • Vineri: Plăcintă de legume – Nu știi ce să mai gătești azi? Încearcă această rețetă ușor de preparat. Pentru compoziție este nevoie să folosești ceapă, ardei gras, morcovi, rădăcină de pătrunjel și țelină. După gust, poți include și ciuperci sau roșii. Se servește cu un pahar de iaurt sau un sos proaspăt din roșii coapte.
  • Sâmbătă: Paste bolognese cu sos ragù – Cui nu-i plac pastele? Avem pentru tine rețeta originală de paste bolognese. Dacă respecți toți pașii rețetei video, la final vei avea un preparat așa cum se servește în restaurantele din Italia.
  • Duminică: Păstrăv la grătar cu lămâie și salată de castraveți – Încheiem săptămâna cu un preparat pe bază de pește. Un fel de mâncare ușor, ideal pentru o zi de vară. Iar dacă pui alături și o limonadă cu căpșune, ai asigurată și porția de hidratare.
  • Desertul săptămânii: Chec cu vișine – Cui nu-i plac vișinele într-o prăjitură? Pentru un gust desăvârșit, noi am ales să punem în rețetă și fistic, dar poate fi înlocuit cu nuci, migdale sau alune. Descoperă rețeta și încearcă acest desert delicios.

Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 13

  • Luni: Doradă la grătar cu fundă de praz – Azi gătim un preparat ideal pentru prima zi a săptămânii. Un fel de mâncare ușor care poate fi servit la cină împreună cu un pahar de vin alb.
  • Marți: Dovlecei umpluți – Compoziția de carne pentru sarmale poate fi folosită perfect pentru a umple diferite legume. În rețeta noastră îți recomandăm să folosești dovleceii, dar poți folosi și alte legume: roșii, ardei, gulie. O idee foarte simplă pentru zilele în care nu mai știi ce să faci de mâncare.
  • Miercuri: Supă de cartofi – Ce gătim azi de post? O supă delicioasă din cartofi, morcovi, ardei, ceapă și roșii. Se prepară foarte simplu, iar pentru un gust desăvârșit nu uita să pui pătrunjel proaspăt tocat.
  • Joi: Terină de pui cu ciuperci – Preparatul final arată ca un drob, doar că se face din carne de pui și ciuperci. După ce se răcește, poate fi servit alături de o salată verde sau ceapă verde.
  • Vineri: Ghiveci sârbesc – Ce legume ai prin frigider? Îți recomandăm să prepari cu ele o tocăniță de post din legume. În rețeta noastră am inclus mazăre, ardei gras, ceapă, morcovi și roșii. Descoperă în pagina rețetei care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi.
  • Sâmbătă: Tagliatelle cu varză roșie – Încearcă pentru azi o nouă rețetă de paste. Nu ai nevoie de carne, ingredientul principal fiind varza roșie. Nu uita ca la final să pui parmezan din abundență.

Știai că varza roșie este o sursă bogată de vitamina C? Este o legumă cu o varietate de beneficii pentru sănătate. Întărește sistemul imunitar, previne îmbătrânirea prematură a pielii și poate fi inclus în diete pentru slăbit, neavând multe calorii.

  • Duminică: Chifteluțe suedeze – Pentru azi îți recomandăm să faci de mâncare un preparat internațional. Celebrele chiftele din Suedia se gătesc foarte simplu, iar pentru a respecta rețeta originală nu uita să pui alături sos de merișoare și piure cremos.
  • Desertul săptămânii: Salam de biscuiți cu bezea – Iată o rețetă nouă de salam de biscuiți. Ai nevoie doar de 5 ingrediente și de maximum 30 de minute. La final vei avea un dulce care cu siguranță va fi pe placul celor dragi.

Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 14

  • Luni: Supă consistentă de fasole și roșii – Începe săptămâna cu o supă sățioasă. Este delicioasă atunci când este servită alături de pâine prăjită stropită cu ulei de măsline și asezonată cu usturoi.
  • Marți: Pui aromat și caramelizat – Ce poate fi mai bun decât o friptură de pui crocantă și aromată? Secretul preparării constă în folosirea unui ingredient neașteptat: mierea. Urmează pașii rețetei atunci când nu mai știi ce să faci de mâncare, iar pentru o masă completă, adaugă în tavă și legume precum morcov, broccoli, ardei gras sau dovlecel.
  • Miercuri: Mâncare de linte – Ce gătim azi? Ceva bun, bineînțeles! Această mâncare de linte se prepară rapid și merge de minune lângă câteva murături și un cârnăcior fript pe grătar, în cazul în care nu mănânci de post.
Sfat: dacă vrei ca mâncarea să fie gata și mai repede, înlocuiește lintea uscată cu cea deja fiartă, din conservă.
  • Joi: Cartofi copți umpluți cu bacon – O rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă îți va răspunde la întrebarea „Ce mâncăm azi?”. Preparatul poate fi servit cu o salată de legume proaspete, cum ar fi:
  • Vineri: Rulouri cu ardei, avocado și brânză – Pentru astăzi îți propunem un preparat servit, de obicei, la brunch, dar care poate fi savurat în orice moment al zilei. Combinația de avocado, ouă și brânză este una delicată, în timp ce baconul îi conferă o textură crocantă ce îți va răsfăța papilele gustative.
Știai că? Avocado este un aliment bogat în grăsimi sănătoase, ce ajută la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL) în organism. De asemenea, conține o cantitate semnificativă de potasiu, care contribuie la reglarea hipertensiunii arteriale. Nu în ultimul rând, avocado are proprietăți antioxidante puternice, consumul acestui fruct fiind extrem de benefic pentru sănătate.
  • Sâmbătă: Pește în aluat de bere cu salată de cartofi – O alternativă  pentru fish & chips este această rețetă de păstrăv în panadă, cu salată de cartofi. După prăjire, nu uita să lași bucățile de pește să se scurgă pe un prosop de hârtie, pentru a elimina surplusul de grăsime.
  • Duminică: Vinete umplute cu carne și ardei – Astăzi nu trebuie să te gândești prea mult ce să faci de mâncare. Din două vinete, puțină carne tocată și un ardei gras poți prepara un fel principal suficient pentru două persoane. Iar dacă nu ai la îndemână vinete, poți folosi dovlecei sau zucchini.
  • Desertul săptămânii: Poale-n brâu cu fructe – Rețeta tradițională de poale-n brâu poate fi îmbunătățită prin adăugarea unei umpluturi din fructe. Și pentru mai multă savoare, îți recomandăm să folosești vișine din plin atunci când prepari această rețetă.

Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 15

  • Luni: Paste cu carne – Ce gătim azi? Ceva simplu și gustos. Paste cu sos preparat din roșii proaspete și cubulețe de carne de vită. O idee de rețetă perfectă pentru un început de săptămână, care nu necesită mult timp de preparare.
  • Marți: Roșii umplute cu cușcuș – Pune pe lista de cumpărături mai multe roșii, nu doar pentru pastele de luni. Alege roșii mari pe care le poți umple cu cușcuș, mozzarella, vinete, ceapă și puțin usturoi. Nu-i așa că sună delicios? Descoperă pașii rețetei și alege să faci de mâncare acest preparat de vară.
  • Miercuri: Supă cremă de legume – Iată o idee de ce să mai gătim. Pentru propunerea noastră de rețetă ai nevoie de dovlecel, cartofi și morcov, dar poți include și alte legume preferate de tine: ciuperci, păstârnac, țelină, ceapă sau praz. Rețeta nu necesită să adăugăm smântână de gătit sau carne, astfel că este ideală pentru o zi de post.
  • Joi: Cornuri cu șuncă – Ce mâncăm azi? Ceva foarte ușor de preparat care poate fi pe placul întregii familii. Cornuri umplute cu bacon, mușchi țigănesc și castraveciori murați.

După preferințe, poți alege pentru umplutură și:
•    Mozzarella cu măsline
•    Cașcaval și șuncă de pui
•    Ciuperci sotate cu ceapă
•    Ardei în 3 culori
•    Piept de pui și roșii

  • Vineri: Mâncare de țelină – O idee diferită de tocăniță. Nu ai nevoie de cartofi, roșii, ciuperci, ci de praz, țelină și măsline. Un preparat vegetarian care poate fi un fel principal, servit alături de o salată proaspătă.

Știai că rădăcina de țelină este o sursă bogată de vitamine (A, B1, B2, B6, C) și minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu și sodiu)? Tulpina și frunzele de țelină nu trebuie aruncate, ele pot fi folosite pentru prepararea de sucuri sănătoase, în salate sau la prepararea murăturilor.

  • Sâmbătă: Paella valenciană – Nu trebuie să zbori până în Spania pentru o paella delicioasă. Avem pentru tine rețeta clasică, adusă chiar din Valencia. Pașii rețetei sunt expuși într-un video, astfel încât să-ți fie mai simplu să gătești acest preparat. Acum știm ce mâncăm azi!
  • Duminică: Macrou cu roșii, usturoi și ierburi – Pentru ultima zi a săptămânii am pus pe listă un preparat pe bază de pește. Noi am ales macroul pentru rețetă, dar poți folosi orice alt pește. Pentru o masă completă, poți pregăti o garnitură de orez sau o salată din legume la grătar.
  • Desertul săptămânii: Chec cu banane și alune – Ai prin casă banane cumpărate de mai multe zile? Sunt ideale pentru un Banana bread. Se prepară foarte ușor și poate fi un desert perfect pentru o ieșire în natură. Pregătește și câteva sendvișuri și o limonadă cu fructe, iar acum ai kit-ul complet pentru un picnic.

Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 16

  • Luni: Escalop din carne de porc cu ciuperci – Pentru azi îți propunem un preparat special. Combinația dintre carne de porc și ciuperci este una cu care nu poți da greș în farfurie. Descoperă pașii rețetei și vezi de ce ingrediente mai ai nevoie.
  • Marți: Salată cu ouă –  Ce gătim azi este foarte simplu de preparat. O salată cu multe roșii cherry, frunze de salată, ouă fierte și un dressing din ulei de măsline și lămâie. Rețeta necesită doar câteva minute pentru pregătire, iar la final poți avea un prânz dietetic și hrănitor.

Știai că oul este considerat un super aliment? El este o sursă bogată de vitamine și minerale, dar și de acizi grași Omega 3, care au un rol esențial în reducerea inflamațiilor în organism. Astfel, că nu uita să incluzi în alimentația ta ouăle. Iată ce mai poți face de mâncare astfel încât să incluzi în meniu ouă:

•    Supă răcoritoare de legume și ouă

•    Tagliatelle cu bacon și ou

•    Ouă umplute cu trei ingrediente

•    Tartă-omletă

  • Miercuri: Paste cu sos de avocado și semințe de pin – Ce gătim azi de post? Avem pentru tine o rețetă de paste delicioasă, iar pentru sos folosim 2 avocado și semințe de pin. Un fel de mâncare foarte consistent și bogat în calorii, astfel că poate fi o masă principală a zilei. Poți pune alături o salată de ardei.
  • Joi: Conopidă pane cu sos tartar – E ziua în care gătim conopidă și nu în orice fel. Alegem să o facem pane. Iar pentru un gust desăvârșit, punem alături un sos tartar delicios, astfel că nu va mai rămâne nimic în farfurie. O idee simplă de ce să mai faci de mâncare când nu ai inspirație.

Dacă preferi să eviți prăjelile, poți pune buchețelele de conopidă la cuptor.

  • Vineri: Supă de varză – Un fel de mâncare pentru care ai nevoie de multe legume proaspete. În plus, nu conține carne, astfel că este o rețetă ideală pentru persoanele vegetariene sau care țin post.
  • Sâmbătă: Pachețele de pui aromat – Ce mâncăm azi? Alegem un piept de pui pe care îl porționăm, îl condimentăm bine și îl punem la cuptor pentru 60 de minute, la foc moderat. Atât de simplu! Pachețelele de pui se servesc cu sos de maioneză sau ketchup.
  • Duminică: Friptură de vită cu ceapă și salată de andive – Pentru ultima zi a săptămânii am ales să-ți recomandăm un fel de mâncare rafinat, ideal pentru o masă cu cei dragi. Salata de andive completează perfect preparatul. Mai mult, andivele sunt bogate în fibre și sunt o sursă importantă de acid folic, fier, potasiu, magneziu, fosfor și vitamina A.
  • Desertul săptămânii: Tartă cu cireșe – Un desert savuros cu multe cireșe. Blatul se face foarte simplu, iar cu cât pui mai multe cireșe, cu atât mai bine. Pentru decor poți folosi cireșe proaspete și frunzulițe de mentă.

Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 17

  • Luni: Pizzawrap – Azi gătim mai special. Un fel de mâncare pe care îl poți savura împreună cu copiii tăi sau alături și de cei mari. Cu siguranță va fi o surpriză plăcută pentru toți cei dragi.
  • Marți: Supă cu ou bătut – Încercăm să gătim azi o supă asiatică. Pentru asta avem nevoie de câteva ingrediente specifice bucătăriei chinezești: ghimbir, tofu, varză chinezească, germeni de fasole și sos de soia.

Rețeta necesită și supă concentrată. O poți pregăti cu o zi înainte din mai multe legume: ceapă, țelină, morcovi, păstârnac, ardei kapia sau orice alte legume pe care le mai ai prin frigider. Le tai în bucăți mari și le pui la fiert la foc mic într-o oală cu capac. Lași stocul de legume să se răcească peste noapte, iar dimineața scoți legumele și dai prin strecurătoare supa. Poate fi păstrată mai multe zile la frigider sau luni întregi la congelator. Astfel, poți renunța la cuburile de concentrat de supă.

  • Miercuri: Fasole verde gratinată cu brânză Cheddar – Pentru această zi avem o idee de rețetă foarte simplă, pentru care ai nevoie de doar 3 ingrediente principale, plus ulei și sare. Nu conține carne, astfel că dacă înlocuiești brânza Cheddar cu tofu, poți să faci de mâncare chiar un preparat de post.
  • Joi: Piept de pui cu fasole verde – Dacă tot cumpărăm fasole verde pentru ziua de miercuri, ce rămâne putem să mâncăm azi. În combinație cu carne de pui, vom avea un fel de mâncare sănătos și în același timp hrănitor. Poate fi servit cu sos de soia și câteva felii de lămâie.
  • Vineri: Salată de orez și ton – Iată răspunsul la întrebarea „Ce să mai fac de mâncare?”. Această rețetă include și pește, atât de important pentru sănătatea noastră. Tonul este o sursă de vitamine B, vitamina D și conține grăsimile sănătoase Omega-3 și Omega-6.
  • Sâmbătă: Sufleu de broccoli și somon afumat – Un preparat rafinat, dar foarte simplu de preparat. Fierbi buchețele de broccoli, iar apoi le pui într-o tavă cu fășiile de somon afumat, peste care torni smântâna amestecată cu gălbenușurile și pesmetul și albușurile bătute spumă tare. Deasupra mai razi puțin cașcaval și după 30 de minute ai un fel de mâncare de nota 10.
  • Duminică: Ciorbă de salată verde și costiță afumată – Încheiem săptămâna cu un preparat de nota 10. O ciorbă cu salată verde, usturoi, ceapă și pătrunjel. Iar pentru și mai multă savoare, adaugă costiță afumată.
  • Desertul săptămânii: Tartă de casă cu prune – Pentru cei pofticioși, avem o rețetă de tartă delicioasă. În loc de prune, poți pune orice alte fructe preferi, important este să nu uiți de esența de vanilie pentru a avea un blat aromat.

Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 18

  • Luni: Cârnăciori cu cartofi – Azi gătim ceva foarte simplu. Avem nevoie doar de câteva minute să curățăm morcovii și cartofii. Apoi să așezăm legumele împreună cu cârnăciorii într-o tavă și să le punem la cuptor pentru 30 de minute. Cât timp se rumenesc bunătățile, putem pregăti o salată asortată cu roșii, castravete, ceapă, măsline, salată și brânză. Acum știm ce să facem de mâncare! 😊
  • Marți: Orez cu ou și verdeață – Această rețetă nu este una clasică de pilaf. Te va duce cu gândul la Asia, iar printre ingrediente vei regăsi mango și sos de soia. Chiar dacă face parte din bucătăria internațională, preparatul nu necesită abilități de mare bucătar.
  • Miercuri: Tocăniță de morcovi cu usturoi – Iată o idee de preparat care poate fi servit și ca garnitură lângă un piept de pui făcut pe grătar, dar și ca fel principal. Iar dacă ții post, poți înlocui foarte bine untul cu puțin ulei.

Știai că morcovii sunt o sursă bogată de vitamina A și conțin fibre, potasiu, magneziu și vitamina E? Ba mai mult, își păstrează proprietățile nutritive chiar și atunci când sunt gătiți.

  • Joi: Ciorbă de roșii cu paste – Nu trebuie să lăsăm să treacă săptămâna fără să gătim o ciorbă. De data aceasta îți propunem o ciorbă fără carne. După gust, o poți acri cu borș, iar înainte să o mănânci nu uita să pui mult pătrunjel proaspăt deasupra.
  • Vineri: Rondele de cartofi cu ciuperci – Ce gătim azi, fiind o zi de post? Am ales să ne răsfățăm cu o porție de cartofi prăjiți tăiați sub formă de rondele, alături de care putem pune o tocăniță delicioasă de ciuperci cu ceapă. Un preparat pe cât de practic, pe atât de ideal pentru un prânz consistent.

Dacă nu ții post, îți recomandăm să pui alături și un sos de iaurt.

  • Sâmbătă: Chebap de pui și kaiser cu orez – Ce mâncăm azi? E ziua în care facem de mâncare un preparat pentru care ai nevoie de foarte puține ingrediente. Pentru frigărui îți trebuie carne de pui, puțin kaiser și ardei în culori diferite. Pe acestea le frigi pe grătarul bine încins sau pe tigaia grill și le servești cu garnitură de orez și sos de soia. Un deliciu pentru întreaga familie!
  • Duminică: Păstrăv la cuptor – Azi mâncăm sănătos, iar pe lângă pește proaspăt, alegem și legume pline de vitamine. Poți alege recomandările noastre din rețetă, dar poți include și alte legume pe care le ai prin frigider: ardei, roșii, vinete, dovlecei. Important este să pui în tavă întâi legumele, iar peste așază păstrăvii. Toarnă un pahar de vin alb și lasă toate bunătățile la cuptor pentru circa 60 de minute, la foc moderat.
  • Desertul săptămânii: Prăjitură cu mere și cremă de vanilie – Recunoaștem, nu este un desert simplu, dar tot efortul merită. La final, vei descoperi că ai o nouă prăjitură preferată și cu siguranță o vei mai face pentru cei dragi.

Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 19

  • Luni: Ostropel de pui – Azi facem de mâncare un preparat după o rețetă românească. Pentru tradiționalul ostropel ai nevoie de multe roșii, usturoi, ceapă, ardei și nelipsita carne de pui. Poți alege de la raionul de carne fie pulpe de pui superioare dezosate, fie un piept de pui. Cât timp fierbe ostropelul, pregătește și o mămăligă. Astfel vei avea un meniu complet pentru masa de prânz.
  • Marți: Sufleu de țelină, broccoli și șuncă – Iată o combinație inedită. Încearcă să gătești azi un sufleu altfel. Un fel de mâncare simplu de făcut pentru care ai nevoie de cel mult 60 de minute. Are consistență pufoasă și este un deliciu chiar și pentru copiii mofturoși.

Știai că broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume? Asta pentru că este o sursă bogată de vitamina C, potasiu, magneziu și fier. În plus, are un efect antioxidant și ajută organismul în detoxifierea lui.

  • Miercuri: Tocăniță de legume – Este o idee de rețetă ideală de ce să mai faci de mâncare într-o zi de post. Propunerea noastră include dovlecei, morcovi, ardei gras, cartofi, roșii și usturoi. Dar, bineînțeles, poți face ghiveciul cu ce legume ai rămase prin frigider. Asigură-te că le condimentezi bine și folosești mult sos de roșii. La final vei avea un preparat hrănitor și gustos.
  • Joi: Minipizza – De ce să dai comandă la pizza, când o poți prepara chiar la tine acasă? Și pentru că nu toți avem dexteritatea de a învârti pizza în aer ca un specialist pentru a obține un blat uniform, îți recomandăm să încerci versiunea mini. Pentru topping, poți improviza și să pui pe pizza ce-ți place mai mult. Noi am ales cașcavalul, un sos de roșii proaspăt preparat și rucola.
  • Vineri: Orez cu ceapă verde – O rețetă rapidă, pentru care ai nevoie doar de câteva ingrediente. Dacă ții post, poți înlocui untul cu ulei atunci când sotezi morcovul.
  • Sâmbătă: Șnițel de porc cu cartofi – Dacă tot este weekend, e timpul pentru un răsfăț culinar. Pentru azi gătim un șnițel din mușchi de porc, iar lângă el punem cartofi prăjiți sub formă de chipsuri.

Sfat: Chipsurile de cartofi ies mai bine dacă folosești un feliator de legume. După ce feliezi chipsurile, pune-le într-un bol cu apă rece pentru a fi eliminat excesul de amidon. Scoate apoi chipsurile pe un șervet de hârtie și asigură-te că e eliminat surplusul de apă. La final pune chipsurile în baie de ulei foarte bine încins sau le poți pregăti direct la cuptor într-o tavă cu foaie de copt. După ce sunt prăjite sau coapte, le poți condimenta cu sare, piper, boia dulce sau iute.

  • Duminică: Supă mexicană – Încheiem săptămâna cu un preparat din bucătăria internațională. Ce are special această rețetă? În loc de tăiței se pun fâșii de tortilla, are măsline și este aromatizată cu suc de lămâie. Lasă-te inspirat de rețetă și încearcă să faci de mâncare ceva nou!
  • Desertul săptămânii: Triunghiuri cu caju, alune și migdale – Iată un desert hrănitor pe care trebuie să-l încerci. Poate necesită mai multe abilități în bucătărie, dar dacă respecți pașii rețetei cu siguranță îți va ieși o prăjitură de nota zece.

Știai că...

Migdalele conțin o cantitate mare de grăsimi sănătoase, fibre, zinc, magneziu și vitamine din grupul B?

Caju-ul ajută la păstrarea vitalității părului și a pielii, iar faptul că este bogat în magneziu ajută la menținerea sănătății oaselor?

Arahidele sunt o sursă bogată de proteine și magneziu, au foarte multă vitamina B3 și ajută să-ți menții pielea tânără și sănătoasă?


Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 20

  • Luni: Macaroane cu brânză și roșii – Pentru prima zi a săptămânii avem o idee simplă de ce să mai faci de mâncare. Acest preparat nu necesită abilități de mare bucătar, astfel că poți încerca să-l pregătești împreună cu copilul tău. Sigur va fi o activitate plăcută pentru amândoi.
  • Marți: Șnițel de pui cu mazăre – Cui nu-i plac șnițelele? Sunt delicioase și ușor de preparat. Pot fi servite cu garnitură de mazăre, cartofi sau fasole păstăi.

Știai că poți prepara șnițelul și la cuptor? Dacă nu ești fan prăjeli, poți pregăti șnițelele la cuptor. După ce le dai prin făină, ou și pesmet, le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune pe fiecare șnițel câte un strop de ulei (de preferat să folosești un pulverizator) și bagă-le la cuptor aproximativ 20-25 minute, la 180 de grade. Poți să le întorci la jumătatea timpului de coacere și să pulverizezi din nou puțin ulei peste fiecare șnițel. Totul este foarte rapid și nu mai duci grija la ce să mai mănânci azi.

  • Miercuri: Hummus cu coriandru și pastă de măsline – Pentru această zi îți propunem un preparat din categoria rețete din Orient. Ai nevoie de năut, un aliment bogat în vitamine și minerale, care poate fi inclus perfect în alimentația ta din zilele în care ții post.
  • Joi: Dovlecei cu mozarella și roșii – Azi gătim un fel de mâncare pe cât de simplu, pe atât de gustos. Pui în tavă straturi de legume și le acoperi cu multă mozzarella și ouă. Ai nevoie doar de 30 de minute.
  • Vineri: Supă cu mărar și cartofi – Alege să faci de mâncare pentru ziua de vineri o supă cremoasă. Ai nevoie de cartofi, mărar proaspăt, ouă, lapte, smântână și nelipsita sare. Descoperă pe pagina rețetei cum combini toate ingredientele.
  • Sâmbătă: Ruladă de porc cu șuncă și piept de pui – Pregătește la masa de prânz o ruladă specială. Respectă cu atenție pașii rețetei și la final vei avea un preparat de cinci stele. Cât timp stă la cuptor rulada, poți prepara o garnitură de orez cu multe legume. Un deliciu pentru toată familia!
  • Duminică: Șalău rasol cu cartofi noi – Pentru masa de duminică alegem un pește de apă dulce, ușor de pregătit și foarte gustos. Încearcă rețeta noastră pentru care ai nevoie de doar 3 ingrediente, plus sare și piper.
  • Desertul săptămânii: Chec marmorat cu cacao – Dacă nu mai știi ce prăjitură să gătești, noi îți propunem acest chec pufos. Pentru o aromă specială, îți recomandăm să adaugi esență de vanilie. Toată casa va avea miros plăcut după ce vei scoate checul din cuptor.

Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 21

  • Luni: Mâncare de mazăre cu pui și crutoane – Iată o rețetă foarte simplu de preparat, ideală pentru o zi în care nu mai știi ce să faci de mâncare. Ai nevoie de mazăre, carne de pui, suc de roșii și câteva legume aromate. Mâncarea poate fi servită cu crutoane. Acestea pot fi preparate în casă dintr-o pâine mai veche:
  1. taie pâinea cubulețe;
  2. condimentează crutoanele cu cimbru, usturoi sau boia;
  3. pune puțin ulei de măsline;
  4. pune-le într-o tavă și lasă-le la cuptor timp de aproximativ 10 minute.
  • Marți: Supă de porumb şi linte – Ce mâncăm azi? E timpul pentru o supă rapidă. Te provocăm să încerci un fel de mâncare nou care include porumb și linte, iar ca ingredient surpriză, costiță de porc.

Știai că lintea este considerată ca fiind cea mai bogată sursă de proteine dintre toate vegetalele? Mai mult, lintea conține fibre, potasiu, fier și multe alte minerale. Pentru a o găti mai rapid, înainte de a fi pusă la fiert, poate fi lăsată la înmuiat.

  • Miercuri: Pachețele de primăvară făcute în casă – Un fel de mâncare de inspirație asiatică pe care trebuie să-l încerci. Experimentează în bucătărie!
  • Joi: Salată de paste și legume – Ce legume ai prin casă? Încearcă să prepari o salată cu ele, doar că de data aceasta nu le folosești crude. Iar în combinație cu paste, vei avea parte de un fel principal consistent. Descoperă propunerea noastră de rețetă pentru a vedea ce trebuie să faci și legume poți folosi.
  • Vineri: Tofu prăjit cu ananas și ceapă verde – Ai nevoie de o idee de ce să mai gătești fără carne? Încearcă acest preparat exotic și extrem de delicios. Se poate pregăti pe grătar cu lemne sau pe tigaia grill.

Știai că tofu este o sursă bogată de proteine vegetale. De aceea, poate fi un ingredient important care poate înlocui carnea, mai ales în zilele de post sau pentru persoanele vegetariene.

  • Sâmbătă: Pâine umplută cu ciuperci, roșii și cașcaval – Vrei o nouă rețetă de pâine? Încearcă această variantă. Poate fi comparată cu o pizza sau o focaccia. Indiferent de cum îi vei spune, cu siguranță îți va fi pe plac. Poate fi servită la prânz cu un pahar de iaurt.
  • Duminică: Escalop de vită cu ciuperci – Pentru ultima zi a săptămânii îți propunem să gătești un fel de mâncare rafinat. După preferințe, poate fi servit alături de un pahar de vin. Meriți să ai un moment de răsfăț.
  • Desertul săptămânii: Lapte de pasăre – 4 ingrediente, doar de atâtea ai nevoie ca să-ți iasă acest desert aromat: lapte, zahăr, ouă și esență de vanilie. Descoperă în pagina rețetei care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi.

Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 22

  • Luni: Tocăniță de pui cu rozmarin – Începem săptămâna cu un preparat simplu de făcut. Pentru această tocăniță de pui ai nevoie de patru ingrediente principale: piept de pui, ciuperci, roșii cherry și vin alb. Bineînțeles, mai sunt câteva ingrediente care dau savoare preparatului. Pe ele le poți descoperi în pagina dedicată rețetei.
  • Marți: Paste cu roșii, bacon și busuioc – Cel mult 30 de minute îți va lua să prepari această rețetă de paste. Ce poate fi mai simplu de atât? Ia din cămară spaghete și pune-le la fiert, iar între timp pregătește un amestec delicios din bacon, ardei gras, roșii cherry și un ingredient secret (îl găsești în rețetă!). La final ornează preparatul cu busuioc proaspăt.
  • Miercuri: Ardei și roșii umplute cu măsline, ceapă și verdeață – Pentru această zi îți propunem un preparat fără carne. Reinterpretăm ardeii umpluți și alegem să nu folosim carne tocată. La final compoziția o putem folosi și pentru a umple câteva roșii. Ingredientele și pașii de preparare sunt pe pagina rețetei.
  • Joi: Pui la cuptor – Pare destul de clasică o rețetă de pui la cuptor, dar noi îți propunem să-i dai un refresh. După ce pui în tavă puiul cu roșii, usturoi și alte mirodenii, adaugă mult cașcaval peste. Vei avea la final un preparat gratinat care merge foarte bine servit împreună cu o salată. Deci, ce alegi să mănânci azi?
  • Vineri: Frigărui cu pui și multe legume proaspete – În meniul acestei zile, îți recomandăm să incluzi acest preparat care merge foarte bine gătit pe grătarul bine încins cu lemne sau chiar și pe tigaia tip grill.
  • Sâmbătă: Tartă cu roșii – Pentru azi avem o rețetă simplă, pentru care ai nevoie doar de cinci ingrediente și de aproximativ 30 de minute. Atât de rapid se face!
  • Duminică: Chifteluțe marinate – Încheiem săptămâna cu o rețetă de mâncare de cinci stele. Cui nu-i plac chiftelele? Poate rețeta noastră nu este cea de chiftele suedeze, dar este la fel de bună. Ai nevoie de carne tocată de vită și de mult sos de roșii. Poftă bună!
  • Desertul săptămânii: Colțunași cu brânză dulce – Desertul pentru această săptămână este unul tradițional. Încearcă ceva nou și lasă-te inspirat de rețeta noastră de colțunași umpluți cu multă brânză dulce. Sigur te vei îndrăgosti de acest preparat.

Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 23

  • Luni: Paste bologneze – Să fim serioși, cui nu îi plac pastele? Din doar câteva ingrediente de bază poți pregăti o rețetă delicioasă, dar pe care o poți face și mai bună dacă îi presari deasupra parmezan ras.
  • Marți: Omletă cu brânză și șuncă – O combinație interesantă între clătită, omletă și ruladă, aceasta este rețeta pe care ți-o propunem pentru astăzi. Dacă te-ai plictisit de omleta clasică, acest preparat este numai bun de încercat, atât dimineața, cât și la prânz sau seara.
  • Miercuri: Legume la cuptor în sos tomat – Asemănătoare cu mult mai celebra ratatouille, această rețetă de post este deopotrivă sănătoasă și gustoasă. În plus, modul în care sunt aranjate legumele îi oferă un aspect foarte plăcut în farfurie.
  • Joi: Ciorbă de văcuță – Dacă nu mai știi ce supă sau ciorbă să gătești, noi îți propunem această ciorbă de văcuță,  acrită cu borș. Pentru un gust desăvârșit îți recomandăm să o servești dreasă cu smântână, alături de un ardei iute.
  • Vineri: Rizoto cu ciuperci – Deși sună sofisticat, acest fel este simplu de preparat. În cazul în care ții post, untul din această rețetă poate fi înlocuit cu ulei. Cert este că rezultatul final te va face să îți lingi degetele.
  • Sâmbătă: Salată cu brânză de capră – Știai că sfecla roșie este bogată în antioxidanți, având efecte extrem de benefice asupra organismului? De aceea, mai ales în această perioadă, îți recomandăm să o folosești în această rețetă de salată.
  • Duminică: Plăcintă cu pește – Chiar dacă de obicei se prepară în tigaie sau la cuptor, alături de mămăligă sau legume, de data aceasta îți propunem folosești peștele într-o rețetă de plăcintă. Încearcă ceva nou!
  • Desertul săptămânii: Brioșe cu ciocolată – Brioșe rumene la exterior, cu un interior cald de ciocolată topită. Dacă ți-am făcut poftă, încearcă rețeta și savurează-le alături de o cafea aromată sau un pahar cu lapte călduț.

Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 24

  • Luni: Supă de pui – Săptămâna bună începe cu o supă bună. Iar cu această rețetă, rezultatul delicios este garantat. Desigur, dacă vrei să îi adaugi puțină textură, poți prepara și câteva găluște din griș, pe care să le adaugi la final și să le fierbi aproximativ 10 minute, până când devin moi și pufoase.
  • Marți: Tartă-omletă – Dacă îți plac tartele și îți place omleta, în această rețetă te poți bucura de ambele. Preparatul final poate fi servit la micul dejun, dar și la prânz, alături de un bol mare de salată. Pentru inspirație, vezi rețetele noastre de salată.
  • Miercuri: Tigaie de gnocchi și legumeUn preparat vegetarian gustos și hrănitor. Încearcă-l și tu!
  • Joi: Ciuperci înfășurate în bacon – E clar, baconul are capacitatea de a îmbunătăți orice rețetă. Atunci când gustul inconfundabil al ciupercilor întâlnește savoarea baconului, se produce o explozie delicioasă pentru papilele gustative. Încearcă rețeta și convinge-te.
  • Vineri: Iahnie de cartofi – Când spui iahnie, te gândești automat la o rețetă cu fasole. Dar știai că iahnia poate fi și de cartofi? Rețeta pe care noi ți-o propunem este ușor de preparat și are și avantajul de a fi complet vegetariană, astfel că este potrivită și pentru o zi de post.
  • Sâmbătă: Frigărui multicolore – Dacă e weekend, e timpul pentru un grătar. Noi îți recomandăm să stai acasă și să organizezi o întâlnire online cu prietenii, iar fiecare își poate pregăti pe grătarul pentru aragaz sau cel al cuptorului aceste frigărui cu carne și multe legume.
  • Duminică: Cuș-cuș cu carne și legume – Știai că, deși seamănă ca aspect cu orezul, ingredientul principal din cuș-cuș (sau cous cous) este grâul dur? Acesta este specific bucătăriei din Africa de Nord, dar prin această rețetă ai ocazia să îl încerci chiar la tine acasă.
  • Desertul săptămânii: Chec îmbrăcat în ciocolată – Ce poate fi mai bun decât un chec proaspăt scos din cuptor? Un chec proaspăt scos din cuptor învelit în ciocolată! Atenție însă la cantitatea consumată, pentru a nu te trezi cu kilograme nedorite în plus.
Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 25

  • Luni: Tartă cu roșii – Știm, e luni și nimeni nu are chef de gătit la început de săptămână. De aceea îți propunem o rețetă simplă și gustoasă, cu doar 5 ingrediente. Astfel, nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie.
  • Marți: Piept de pui cu lămâie și cimbru – Carnea de pui este ușoară și hrănitoare, iar condimentată cu cimbru și stropită cu zeamă de lămâie este un adevărat deliciu. Noi îți recomandăm să o servești alături de o salată sau cu o garnitură de legume.
  • Miercuri: Păstrăv cu legume – Te invităm să încerci o rețetă cu pește pentru azi. Păstrăvul se potrivește perfect cu un sos de iaurt și maioneză. În plus, se gătește rapid. Masa va fi gata cât ai zice pește!
  • Joi: Supă de pui cu tăiței și legume – O rețetă clasică, ce îți merge la suflet și te poartă cu gândul în copilărie. Supa de pui cu tăiței și legume este un tip de „comfort food” sănătos și sățios, ca să nu mai spunem că este și ușor de preparat.
  • Vineri: Lipie cu legume – Potrivită atât pentru prânz, cât și pentru cină, această rețetă este foarte versatilă. O poți transforma chiar și într-o rețetă de post, dacă înlocuiești brânza feta cu tofu și șunca cu linte sau boabe de fasole din conservă.
  • Sâmbătă: Ravioli din sfeclă roșie cu ciuperci și cușcuș – O rețetă puțin mai complexă, dar pentru că tot e weekend, merită să o încerci. Mai mult, este complet vegană. Așadar, caută în cămară borcanul de sfeclă roșie murată și apucă-te de treabă.
  • Duminică: Ardei umpluți cu brânză – Nu știi ce să mai mănânci la micul dejun? Această rețetă rapidă îți oferă toată energia de care ai nevoie. Poți chiar să păstrezi câteva porții și pentru diminețile din săptămâna următoare.
  • Desertul săptămânii: Ștrudel cu mere – De ce să îți cumperi ștrudel, când îl poți prepara chiar la tine acasă? Nu trebuie să fii maestru patiser, cu rețeta pe care ți-o propunem, chiar nu este greu. Pont: merge de minune cu o lingură de înghețată de vanilie alături.

Ca să îți fie mai ușor să te organizezi, nu uita să îți pregătești o listă înainte de a merge la cumpărături. Dacă ai nevoie de ajutor, află că poți face acest lucru chiar din aplicația Kaufland


Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 26

  • Luni: Salată de năut cu legume - Această rețetă este potrivită atunci când ții post sau dacă ești vegetarian. Roșiile, pătrunjelul și lămâia îți aduc un plus de vitamine, în timp ce năutul îți asigură proteinele, fiind un înlocuitor ideal pentru carne.
  • Marți: Supă cremă de țelină și ciuperci - O rețetă rapidă, ce conține doar câteva ingrediente. Însă aroma acestei supe îți va fi cu siguranță pe plac. Nu uita să adaugi crutoane și smântână, pentru un gust deosebit.
  • Miercuri: Ardei umpluți cu orez - Deși este o rețetă care se prepară în mod obișnuit cu carne, ardeii umpluți cu orez sunt la fel de gustoși și sățioși. Încearcă-i la cină și pune la pachet o porție și pentru prânzul de mâine.
  • Joi: Mâncare de pui cu ardei - O masă delicioasă și ușor de preparat? Da, este posibil. Secretul este în rețeta propusă de noi, care îți aduce o pată de culoare în farfurie.
  • Vineri: Pilaf cu ciuperci - Poate fi folosit atât ca garnitură, cât și ca un fel de mâncare de sine stătător. Indiferent cum alegi să îl consumi, acest pilaf te îmbie cu savoarea ciupercilor și finețea orezului.
  • Sâmbătă: Tagliatelle cu bacon și ou - Dacă e weekend, e timpul pentru un răsfăț culinar. Și ce îți poate bucura mai mult papilele gustative decât o porție de paste cu bacon, deasupra cărora să presari parmezan din belșug?
  • Duminică: Plăcintă haiducească - Cine spune că plăcinta este doar pentru desert? Încearcă această rețetă de plăcintă cu carne și invită-ți întreaga familie la masă.
  • Desertul săptămânii: Tartă cu alune de pădure - O prăjitură rafinată, pe care o poți pregăti singur, dacă urmezi instrucțiunile din rețeta noastră. Cei dragi sigur se vor bucura de rezultat și îți vor acorda premiul pentru cel mai bun cofetar.

Idei de rețete

Idei de mâncare în săptămâna 27

  • Luni: Cartofi franțuzești – Această rețetă este foarte simplă și ai nevoie doar de câteva ingrediente. La final, vei avea un preparat principal delicios și consistent, care poate fi servit cu o salată proaspătă.
  • Marți: Frigărui nemțești – Bacon, cartofi și ceapă. Pui câteva condimente și unt, iar apoi le gătești pe grătar sau, în lipsa lui, la cuptor.
  • Miercuri: Tocană de legume pestriță – Această rețetă fără carne este un adevărat curcubeu în farfurie. Noi îți recomandăm să o prepari din șapte ingrediente principale, dar nimic nu te oprește să adaugi și dovlecei, roșii sau alte legume.
  • Joi: Piept de pui cu inele de ceapă – Am ajuns la mijlocul săptămânii și de aceea îți propunem o rețetă foarte simplu de preparat. Nu ar trebui să-ți ia mai mult de 30 de minute. Te provocăm să o încerci!
  • Vineri: Supă cremă de linte –  Nu puteam să avem un meniu săptămânal în care să nu includem o supă. Propunerea noastră este ideală pentru o zi de post și poate fi o masă principală. Știai că lintea are un conținut ridicat de proteine și fibre?  
  • Sâmbătă: Șalău prăjit – Ai invitați la masă în weekend? Poți încerca rețeta noastră. Pe lângă pește, poți pune o garnitură de cartofi prăjiți și o salată de roșii. Nu vei da greș!
  • Duminică: Chiftele de pui – Nu sunt pârjoalele clasice, dar sunt la fel de delicioase. Alături de o salată de varză murată, sunt ideale pentru un prânz de duminică. 
  • Desertul săptămânii: Cheesecake cu ciocolată și zmeură – La final de săptămână merităm un desert făcut în casă. Cu siguranță că va fi savurat din prima zi de către toată familia.