Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Napolitanele mixte: un mix colorat de gustări

Dacă dorești să le oferi oaspeților o selecție de mici gustări pe care le pot servi alături de cafea, un amestec de napolitane este o idee bună. Nu trebuie să cumperi fiecare sortiment în parte, iar cutia în care vin napolitanele poate fi și un suvenir frumos.

Informații utile

Napolitanele mixte au următoarele proprietăți speciale

Napolitane mixte în detaliu

Napolitanele mixte sunt formate din diferite produse de panificație, care, la rândul lor, sunt produse din făină de grâu, grăsimi de origine vegetală, zahăr, unt de cacao, amidon, diverse tipuri de nuci, lapte praf degresat și agenți de afânare. Produsele de panificație fine și foarte crocante pot avea sau nu ciocolată și o umplutură ușoară de cremă. Există adesea variante cu ciocolată cu lapte și ciocolată amăruie.


Proveniență

De unde provin napolitanele mixte?

Din punct de vedere istoric, napolitanele mixte derivă de la tipul de napolitane norvegiene Hippen. Există multe variante regionale, care datează din secolul al XVI-lea. Primele descrieri despre rulourile de napolitane făcute în mănăstiri provin din această perioadă. În ceea ce privește napolitanele, există o varietate amplă cu diferite forme și umpluturi. În Elveția, de exemplu, se fabrică napolitane „Hüppen”. Acestea sunt vafe umplute cu ciocolată. Aceste prăjituri au fost foarte apreciate în special în combinație cu ceaiul. Ele se coc în mod clasic în forme predefinite în tăvi unse. Totuși, unele sortimente sunt porționate abia după ce se coc. 


Sezon

Când este sezonul napolitanelor mixte?

Napolitanele mixte sunt un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite napolitanele mixte și cum se depozitează acestea?

Napolitane mixte în detaliu

Napolitanele mixte sunt foarte apreciate împreună cu ceaiul sau cafeaua. Acestea pot fi folosite atât în mod obișnuit, cât și la ocazii speciale; sunt practice, le poți folosi imediat și le poți oferi ca suvenir. Cadourile ambalate frumos care conțin napolitane mixte sunt foarte apreciate.

Cum se păstrează napolitanele mixte proaspete

Napolitanele mixte se vând în cutii sau în ambalaje de plastic resigilabile. Napolitanele nedesfăcute rezistă timp de mai multe luni. Odată deschise, acestea trebuie sigilate cu grijă și depozitate într-un loc răcoros și uscat, de preferință, într-o cutie de biscuiți. În acest mod, napolitanele mixte desfăcute își păstrează prospețimea timp de câteva săptămâni.


Ingrediente

Ce conțin napolitanele mixte

Napolitanele mixte sunt foarte bogate în calorii și ar trebui consumate cu precauție. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 472 kcal

Carbohidrați: 68 g

Proteine: 5 g

Grăsimi: 20 g

Vitamine

 

Vitamina A: 118 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,08 mg

Vitamina B6: 0,05 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 1,6 mg

 

Minerale

 

Calciu: 25 mg

Fier: 0,8 mg

Potasiu: 57 mg

Magneziu: 7 mg

Sodiu: 62 mg