Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Prăjitura cu mere: un preparat clasic versatil

Aproape nicio altă prăjitură nu are atât de multe variante ca prăjitura cu mere. Se mănâncă peste tot în lume, așadar se prepară în moduri total diferite. În funcție de regiune, prăjitura cu mere este disponibilă sub formă de aluat dospit la tavă, aluat de pandișpan, aluat fraged sau acoperită, caz în care merele sunt acoperite cu aluat.

Informații utile

Prăjitura cu mere are următoarele proprietăți speciale

Prăjitură cu mere în detaliu

Aproape nicio altă prăjitură nu este la fel de răspândită și cu atât de multe variante diferite ca prăjitura cu mere. În Danemarca, prăjitura cu mere se numește „Eblekage”, în Suedia „Äppekpaj” și în Norvegia „Eplekake”. Olandezii vorbesc despre „Appeltaart”, în timp ce francezii au creat cunoscutul și apreciatul tort cu mere „Tarte Tatin”. Prăjitura cu mere specifică alsacienilor se prepară în alt mod și se evidențiază în primul rând printr-un gust foarte dulce.

Ce face gustul atât de special

Prăjitura cu mere este ușor acrișoară, deoarece se folosesc de obicei soiuri de mere mai acre, de exemplu, Boskop. În funcție de rețetă, merele se taie fie sub formă de evantai, fie în sferturi. Pe lângă mere, în special nucile, stafidele și aluatul fărâmițat completează gustul prăjiturii.


Proveniență

De unde provine prăjitura cu mere?

Prăjitura cu mere a fost menționată pentru prima dată în anul 1590 de către Robert Greene. Se crede că prăjitura a fost preparată pentru prima dată în Anglia. La acea vreme, zahărul încă era un ingredient foarte scump, de aceea, prăjiturile erau îndulcite de obicei cu fructe. Varianta americană, „American Pie”, provine de la emigranții britanici.


Sezon

Când este sezonul prăjiturii cu mere?

Prăjitura cu mere este disponibilă pe tot parcursul anului sub formă de produs proaspăt.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită prăjitura cu mere și cum se depozitează aceasta?

Prăjitură cu mere în detaliu

Prăjitura cu mere este un desert minunat, pe care îl poți savura, opțional, cu sos de vanilie sau frișcă. Aproape nicio altă prăjitură nu este atât de versatilă ca prăjitura cu mere. Astfel, prăjitura cu mere suculente, tortul de mere sau feliile de măr în aluat de clătită sunt prăjituri răcoritoare și ușoare de vară. Pe de altă parte, pentru a obține o prăjitură dulce de toamnă, trebuie adăugată o cremă ușoară. În ceea ce privește specialitățile de Crăciun, liderul este fără îndoială prăjitura cu mere coapte la cuptor.

În plus, prăjitura cu mere se poate prepara fie sub formă de tort, fie sub cunoscuta formă de ștrudel. Prăjitura se prepară în mod ideal cu zahăr, glazură sau pur și simplu cu foietaj. Prăjitura cu mere se depozitează fără probleme. Prăjitura cu mere acoperită rezistă la frigider timp de 5-6 zile, iar la temperatura camerei doar câteva zile.


Rețete

Testează rețeta noastră de prăjitură cu mere


Ingrediente

Ce conține prăjitura cu mere

Plăcinta cu mere beneficiază de ingredientul ei principal, de măr. Acesta este bogat în vitamine și minerale. Având ca obiectiv scăderea în greutate, ar trebui să cauți varianta de prăjitură cu mere cu un conținut redus de grăsime și zahăr. Există prăjitură cu mere și sub varianta de cereale integrale.

Valoare nutritivă
 

kcal: 203 kcal

Carbohidrați: 31,2 g

Proteine: 2,7 g

Grăsimi: 7,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 50 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,04 mg

Vitamina B6: 0,04 mg

Vitamina C: 5 mg

Vitamina E: 1,6 mg

 

Minerale

 

Calciu: 55 mg

Fier: 0,6 mg

Potasiu: 100 mg

Magneziu: 9 mg

Sodiu: 80 mg