Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Blatul de tort: baza prăjiturilor gustoase

Blaturile de tort sunt disponibile în diferite arome și sunt făcute din aluaturi diferite. Foarte populare sunt variantele făcute din aluat fraged sau din pandișpan. În funcție de sezon, se pot folosi diferite tipuri de fructe ca garnitură. Frișca se potrivește foarte bine cu blaturile de tort.

Informații utile

Blatul de tort are următoarele proprietăți speciale 

Blat de tort în detaliu

Blaturile de tort sunt plate și rotunde, deoarece se coc în forme de copt rotunde. Marginea blatului este puțin ridicată, pentru a modifica mai ușor suprafața și pentru a menține în poziție stratul de fructe sau de cremă. Cu toate acestea, există și blaturi fără margini care sunt puse unul peste altul în combinație cu cremă de unt sau frișcă, așa cum este cazul tortului Pădurea Neagră, de exemplu.


Proveniență

De unde provine blatul de tort?

Pandișpanul a apărut în secolul al XVII-lea. Pentru un pandișpan reușit, există câțiva factori decisivi: albușurile sunt prelucrate separat pentru a obține spumă de albuș, gălbenușurile sunt bătute pentru a deveni spumoase și, în cele din urmă, se adaugă făina. Numai atunci se formează o masă ușoară, aerată, care se poate prăbuși rapid. Atunci când pandișpanul este gata, acesta trebuie copt imediat.


Sezon

Când este sezonul blatului de tort?

Poți oricând să faci chiar tu un blat de tort sau să cumperi unul gata făcut. Blatul de tort este disponibil pe tot parcursul anului. 


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit blatul de tort și cum se depozitează acesta?

Blat de tort în detaliu

Blatul de tort este copt dintr-un aluat și apoi este prelucrat. Pandișpanele se pot acoperi, de exemplu, cu budincă, fructe și glazură. Dacă prepari mai multe blaturi în combinație cu cremă de unt sau frișcă și le pui unele peste altele, poți avea ca rezultat un tort de nuntă. 

Tartele și prăjiturile din aluat fraged nu se înmoaie atât de repede atunci când sunt acoperite cu fructe. Acest lucru se poate modifica adăugând nuci măcinate și condimente. De asemenea, aluatul fraged reprezintă blatul perfect pentru prepararea unei tarte, quiche sau plăcinte. Acestea sunt caracterizate de gustul lor aromat și de ingredientele consistente. 

Cum se păstrează blatul de tort proaspăt

Produsele gata preparate au un termen de valabilitate îndelungat, la fel ca și blaturile de tort gata preparate, care sunt bine protejate de ambalaje din plastic. Tartele mici sunt de obicei ambalate în pungi. Pe de altă parte, aluatul gata preparat din raftul frigorific nu rezistă la fel de mult timp. Blaturile de tort congelate, făcute din aluat fraged sau din pandișpan, rezistă timp de până la trei luni. Este suficient să înfășori produsele de patiserie în folie de aluminiu și să le pui în congelator.


Ingrediente

Ce conține blatul de tort

Blaturile de tort gata preparate pot fi transformate în prăjituri, torturi sau tarte cât ai bate din palme. Nici în cazul unui aluat făcut în casă nu ar trebui să dureze prea mult, dacă ai ingredientele deja la îndemână. Este în avantajul tău să știi exact ce ingrediente conține produsul. Acest lucru este foarte important pentru cei care suferă de alergii sau pentru persoanele care doresc să evite zahărul. În acest fel, poți coace blatul de tort într-un mod sănătos și îl poți adapta la nevoile personale.

Valoare nutritivă
 

kcal: 346 kcal

Carbohidrați: 68,3 g

Proteine: 6,5 g

Grăsimi: 5,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 0 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 0 mg