Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Sticksuri: produse de panificație crocante

Sticksurile sunt originare din SUA. Pentru a face sticksuri, sunt necesare următoarele ingrediente: Făină, sare, apă, ulei vegetal, malț, drojdie și hidroxid de sodiu. Aceste ingrediente se amestecă într-un aluat, acesta se pune în forma potrivită și, în cele din urmă, se coace la fel ca pâinea, până când devine crocant. Apoi se mai adaugă sare cristalizată. Denumirea acestora provine de la cuvântul „sticks” din limba engleză.

Informații utile

Sticksurile au următoarele proprietăți speciale

Sticksuri în detaliu

Sticksurile conțin puține grăsimi și, de obicei, nu conțin zahăr. Cu toate acestea, au un conținut ridicat de sare. Există și variante alternative cu susan sau fără sare. La rândul lor, pot varia și mărimea și forma. Există sticksuri sub formă de covrigei, sticksuri mici și mari, subțiri și foarte groase. Ingredientele de bază sunt făina, de obicei făină de grâu (o categorie specială conține făină integrală sau făină de alac), ulei vegetal (ulei de rapiță, ulei de floarea soarelui) sare, apă și drojdie. Să nu uităm de baia obligatorie de hidroxid de sodiu, care dă gustul tipic de leșie.


Proveniență

De unde provin sticksurile?

Așa-numiții „covrigei sticksuri” rezultă din covrigul adus în SUA în secolul al XVIII-lea. În anii '50 și '60 ai secolului trecut, sticksurile au devenit o gustare populară.


Sezon

Când este sezonul sticksurilor?

Sticksurile sunt un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite sticksurile și cum se depozitează acestea?

Sticksuri în detaliu

Sticksurile sunt o gustare și trebuie consumate ca atare. Această gustare clasică este nelipsită la petreceri. Un pachet de sticksuri nedesfăcut rezistă foarte mult timp, deoarece sticksurile au un conținut foarte scăzut de apă. Odată desfăcut, sticksurile trebuie depozitate într-un loc uscat, de preferat, într-un recipient. Cu cât sunt depozitate mai mult, cu atât sunt mai puțin crocante.


Ingrediente

Ce conțin sticksurile

Sticksurile sunt adecvate ca supliment alimentar după diaree.

Valoare nutritivă
 

kcal: 347 kcal

Carbohidrați: 76 g

Proteine: 9,7 g

Grăsimi: 0,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,01 mg

Vitamina B2: 0,04 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,4 mg

 

Minerale

 

Calciu: 147 mg

Fier: 0,7 mg

Potasiu: 124 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 1790 mg