Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Nuca: coajă tare, sâmbure delicios

Măcinate fin, tăiate în jumătăți sau întregi pentru a fi sparte: nucile sunt la vânzare în diferite forme. Dacă vrei să le mănânci crude, cel mai bine ar fi să le spargi. Atunci sunt cele mai gustoase. Iată ce mai poți face cu aceste nuci delicioase.

Informații utile

Nuca are următoarele proprietăți speciale 

Nuci în detaliu

Nuca este un fruct cu coajă lignificată și are un gust ușor amar spre dulce atunci când este proaspătă. Miezul este încă alb în această stare. Cu cât nuca este mai veche, cu atât gustul ei se schimbă și devine ușor amar. Nuca este foarte versatilă. Este foarte sănătoasă în stare pură, dar este potrivită și sub formă de ulei valoros pentru salate și ca ingredient în mâncăruri dulci și sărate.

Cum crește nuca

Nucile cresc în nuc. Din păcate, acesta dă primele fructe foarte târziu. După plantare, pot trece până la zece ani până la prima recoltă de nuci. Perioada optimă de recoltare a nucilor începe pe la sfârșitul lunii august și durează până la jumătatea lunii septembrie, când nucile sunt încă înconjurate de o coajă protectoare verde și foarte tare. Acest înveliș protector se deschide atunci când nucile coapte cad pe pământ. În acest moment, nucile trebuie doar să fie adunate.


Proveniență

De unde provine nuca?

Nuca este originară din Asia. Romanii și grecii știau deja de nucă. În prezent, cele mai multe nuci provin din China, SUA și Iran. Cu toate acestea, nucile se cultivă în climatele temperate din întreaga lume. 


Sezon

Când este sezonul nucii?

Nuca decojită este disponibilă pe tot parcursul anului. Nuca necojită este disponibilă de obicei din octombrie până în ianuarie.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită nuca și cum se depozitează aceasta?

Nuci în detaliu

Nuca se poate folosi întreagă sau măcinată ori chiar sub formă de ulei. Se poate consuma crudă și este o gustare foarte sănătoasă. Nuca se găsește și în müsli, în salata de fructe sau ca ingredient de copt în pâine și în produse de patiserie. Nuca rafinează atât mâncărurile dulci, cât și pe cele sărate.

La ce trebuie să ai grijă la depozitarea nucilor

Nucile trebuie depozitate într-un loc răcoros, uscat și ferit de lumină. Nucile uscate în mod optim pot rezista timp de mai multe luni. Nucile se mai pot depozita și la frigider sau la congelator.


Rețete

La ce poți folosi nuca


Ingrediente

Ce conține nuca

Nuca are multe ingrediente sănătoase și este unul dintre cei mai buni furnizori de energie pentru corpul uman, deoarece conține grăsimi și uleiuri vegetale valoroase. Nucile sunt bogate în vitamine, minerale și acizi grași nesaturați. Consumul regulat previne bolile cardiovasculare și influențează în mod pozitiv nivelul colesterolului. Astfel, consumul de aproximativ 50 de grame de nuci pe zi poate acoperi necesarul zilnic de acizi grași esențiali al unei persoane, necesar pentru o alimentație echilibrată și sănătoasă.

Valoare nutritivă
 

kcal: 663 kcal

Carbohidrați: 10,6 g

Proteine: 14,4 g

Grăsimi: 62,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 10 µg

Vitamina B1: 0,35 mg

Vitamina B2: 0,1 mg

Vitamina B6: 0,87 mg

Vitamina C: 3 mg

Vitamina E: 6 mg

 

Minerale

 

Calciu: 87 mg

Fier: 2,1 mg

Potasiu: 570 mg

Magneziu: 135 mg

Sodiu: 2 mg