Nuca macadamia: regina nucilor
Nuca macadamia este „regina nucilor” și este originară din Australia. Nuca macadamia face parte din familia Proteaceae și se numără printre fructele indehiscente, deoarece stratul pericarp este lemnos și înconjoară o singură sămânță.
Nucile macadamia au următoarele proprietăți speciale
Nuca macadamia se numără printre cele mai scumpe nuci din lume, deoarece sunt dificil de cultivat. Datorită cojii, nucile macadamia seamănă cu castanele. Totuși, coaja este foarte tare și se sparge cu ajutorul unui aparat mecanic. Gustul este ușor lemnos. Consumul acestora întărește inima și nervii cu ajutorul ingredientelor valoroase și furnizează corpului vitamine B importante. În plus, este incredibil de hrănitoare: „regina nucilor” cu un conținut de grăsimi de 75% este lider în categoria nucilor.
De unde provin nucile macadamia?
Nucile macadamia sunt originare din Australia. Acolo cresc în copaci sălbatici din pădurea tropicală. Nucile macadamia reprezentau alimentația aborigenilor. Au fost exportate pentru prima dată în 1965. Astăzi, nuca macadamia provine din:
- Australia
- Hawaii
- Africa de Sud, respectiv de Est
Când este sezonul nucilor macadamia?
Nuca macadamia este disponibilă pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, se culege din aprilie până în septembrie în Australia și din noiembrie până în aprilie în Hawaii. Apoi, nucile se conservă. Se decojesc, se prăjesc și se ambalează în vid.
La ce pot fi folosite nucile macadamia și cum se depozitează acestea?
Nuca macadamia simplă este o gustare apreciată. Nuca moale poate fi, de asemenea, folosită în müsli, deserturi, produse de patiserie, ca pastă tartinabilă și se poate adăuga la unele preparate. Sosurile rafinate cu nuci macadamia reprezintă un preparat special. Nucile macadamia trebuie depozitate într-un loc răcoros, uscat și ferit de lumină. Nucile macadamia vidate sunt bine protejate și se pot păstra o vreme.
Ce conțin nucile macadamia
Nucile macadamia conțin ingrediente valoroase, cum ar fi acizi grași nesaturați, magneziu, calciu și vitamine B. Nucile au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Diferite studii arată că un consum zilnic de aproximativ 10 nuci macadamia poate reduce nivelul colesterolului din sânge cu 12% după doar 4 săptămâni. Cu toate acestea, nucile ar trebui consumate netratate, în stare naturală.
kcal: 703 kcal
Carbohidrați: 4 g
Proteine: 7,5 g
Grăsimi: 73 g
Vitamina A: 0 µg
Vitamina B1: 0,28 mg
Vitamina B2: 0,12 mg
Vitamina B6: 0,28 mg
Vitamina C: 0 mg
Vitamina E: 1,5 mg
Calciu: 51 mg
Fier: 0,2 mg
Potasiu: 265 mg
Magneziu: 108 mg
Sodiu: 5 mg