Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Nucile pecan: fruct sâmburos bogat în proteine

Arborele pecan este originar din statele sudice ale SUA și se găsește, de asemenea, în Australia și Mexic. Știai că arborele pecan este arborele oficial al statului Texas? Fructele sale, nucile pecan, sunt foarte apreciate datorită aromei dulci, lemnoase.

Informații utile

Nucile pecan au următoarele proprietăți speciale 

Nuci pecan în detaliu

Coaja alungită a nucilor pecan este ușor lucioasă și netedă. Nucile pecan se deschid ușor datorită cojii subțiri; poți încerca să le deschizi cu mâna. Miezul propriu-zis de nucă, cu o lungime de doi până la patru centimetri este format din două jumătăți, la fel ca la nucă. Pielița subțire și brună a nucilor poate fi consumată fără probleme. 

Din punct de vedere botanic, nucile pecan nu sunt nuci adevărate, ci fructe sâmburoase. Acestea reprezintă o sursă bogată de proteine de înaltă calitate și de substanțe nutritive valoroase și conțin multe vitamine, minerale și substanțe vegetale secundare. 


Proveniență

De unde provin nucile pecan?

Nucile pecan sunt originare din părțile sudice ale Americii de Nord, SUA și Mexic. Chiar și aborigenii din America de Nord, algonkin, știau să aprecieze nuca pecan. La acea vreme, numărul arborilor pecan era atât de mare, încât arborele nici măcar nu avea un nume. Arborele poate rezista la o temperatură de până la -20 grade Celsius și a garantat astfel supraviețuirea aborigenilor pe timpul iernii.


Sezon

Când este sezonul nucilor pecan?

Fructele arborelui, care crește până la o înălțime de 30 de metri, se coc în primăvară. Nucile pecan se culeg între octombrie și noiembrie.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite nucile pecan și cum se depozitează?

Nuci pecan în detaliu

Nuca pecan se consumă adesea crudă, dar este foarte populară și prăjită sau sărată. Cu toate acestea, nuca pecan este folosită în clătite, în umpluturi pentru carnea de pasăre sau direct în sosuri și preparate la tigaie. Datorită cojii moi, nuca pecan se poate decoji fără probleme, fără a fi nevoie de un spărgător de nuci. Pentru cei care folosesc des grăsimi și uleiuri vegetale, uleiul de pecan este foarte recomandat. Acesta are o aromă intensă de nucă și se potrivește bine cu salate, carne și pește. Dacă nucile pecan sunt depozitate într-un loc uscat și răcoros, acestea pot fi păstrate timp de aproximativ un an în condiții optime de depozitare.


Rețete

La ce poți folosi nuci pecan


Ingrediente

Ce conțin nucile pecan

Nuca pecan este extrem de hrănitoare. 100 de grame de nuci conțin aproximativ 700 de calorii. Acizii grași nesaturați, importanți pentru bolile cardiace și circulatorii, există în proporție de 70%, la care se adaugă carbohidrații ca hrană pentru nervi. Printre mineralele favorabile metabolismului și oaselor, se numără calciul, potasiul, fierul, magneziul, fosforul și vitaminele B2 și E. Datorită conținutului extrem de ridicat de vitamina B1 (pentru energie) și zinc (pentru țesuturi), un pumn de nuci acoperă necesarul zilnic în acest caz. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 703 kcal

Carbohidrați: 4,4 g

Proteine: 9,3 g

Grăsimi: 72 g

Vitamine

 

Vitamina A: 3 µg

Vitamina B1: 1 mg

Vitamina B2: 0,04 mg

Vitamina B6: 0,11 mg

Vitamina C: 2 mg

Vitamina E: 7,6 mg

 

Minerale

 

Calciu: 130 mg

Fier: 3,4 mg

Potasiu: 604 mg

Magneziu: 160 mg

Sodiu: 3 mg