Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Semințele de in: mici bombe nutritive

Semințele de in sunt mici și au culoarea maro închis, aducând puțină diversitate în bucătăriile noastre. Au un gust de nucă picantă și se folosesc la salate, pâine, chifle sau în müsli.

Informații utile

Semințele de in au următoarele proprietăți speciale 

Semințe de in în detaliu

Semințele de in au culoarea maro închis și sunt plate. Sunt foarte bogate în vitamine, minerale, oligoelemente și, în primul rând, în acizi grași esențiali nesaturați. Trebuie remarcat că semințele de in conțin o cantitate scăzută de cadmiu și glicozidă, prin urmare, consumul zilnic nu ar trebui să depășească 20 de grame.

Semințele de in necojite sunt bogate în fibre

Semințele de in necojite sunt semințele oleaginoase cele mai bogate în fibre, cu un conținut valoros de 40%, aproape dublu față de celelalte semințe oleaginoase. Semințele de in stimulează digestia și ajută în același timp la stabilizarea colesterolului. Dar asta nu e tot. Semințele de in conțin între 20% și 30% aminoacizi esențiali, precum arginina, lizina etc.

Aceste substanțe proteice se găsesc exclusiv în semințele de in necojite; în cazul semințelor cojite, o mare parte din aceste substanțe este îndepărtată odată cu coaja. Semințele coapte de in au un conținut ridicat de mucină, capabil să lege cantități mari de apă în intestin, să stimuleze digestia și să protejeze stomacul. Astfel, se poate calma un intestin iritat și se poate preveni o colică, fără a folosi medicamente. 


Proveniență

De unde provin semințele de in?

Semințele de in sunt semințele inului, care se cultivă deja de 5000 de ani. A fost o materie primă importantă pentru textile, înainte de a fi înlocuit de bumbac și fibre sintetice. Probabil că inul provine din Mesopotamia sau Egipt. Astăzi crește în zonele temperate și cele subtropicale. Printre altele, semințele de in se cultivă în Germania, Ungaria și, în principal, în America de Nord.


Sezon

Când este sezonul semințelor de in?

Semințele de in sunt disponibile pe tot parcursul anului. Ele se culeg la 150 de zile după semănare, atunci sunt maro și coapte.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite semințele de in și cum se depozitează acestea?

Semințe de in în detaliu

Semințele de in au un gust ușor de nucă și se pot folosi ca ingredient pentru müsli sau pentru produse de panificație. Se recomandă consumul semințelor de in în combinație cu multe lichide, altfel poate apărea constipația. De preferat, semințele de in ar trebui depozitate într-un loc uscat, răcoros și întunecat, astfel grăsimea conținută nu râncezește.


Rețete

La ce poți folosi semințele de in


Ingrediente

Ce conțin semințele de in

În antichitate, semințele de in erau un remediu foarte eficient. Ele conțin multe fibre, proteine și acizi grași nesaturați (acizi grași Omega-3). În plus, semințele de in sunt bogate în vitamine și fier. Cu toate acestea, consumul zilnic nu ar trebui să depășească 20 de grame, deoarece semințele de in conțin o cantitate scăzută de cadmiu și glicozidă.

Valoare nutritivă
 

kcal: 376 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 24,4 g

Grăsimi: 30,9 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,17 mg

Vitamina B2: 0,16 mg

Vitamina B6: 0,2 mg

Vitamina C: 1 mg

Vitamina E: 1,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 198 mg

Fier: 8,2 mg

Potasiu: 725 mg

Magneziu: 90 mg

Sodiu: 60 mg