Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Migdalele: versatile și delicioase

Migdalele fac parte din familia trandafirilor (Rosaceae). Migdalele sunt cultivate de oameni de aproximativ 4000 de ani, iar în prezent sunt cultivate în principal în California, dar și în Pakistan, Iran și în zona mediteraneană. Se face o distincție între migdalele dulci și cele amare.

Informații utile

Migdalele au următoarele proprietăți speciale 

Migdale în detaliu

Migdalele dulci au o coajă dură, de culoare maronie și sunt cele mai cunoscute migdale. Se pot mânca crude, dar se pot folosi și în lichioruri, marțipan și în produse de patiserie. Migdalele amare nu ar trebui consumate crude, deoarece conțin o glicozidă care generează acid cianhidric.  Știai că migdalele nu sunt nuci din punct de vedere botanic, ci așa-numite fructe sâmburoase?

Ce conțin migdalele

Migdalele conțin o cantitate mare de ulei de migdale, dar și urme de zahăr și vitamine precum vitamina A și vitamina E. Chiar și mineralele sunt prezente în mare măsură. Conținutul de calciu din 100 de grame de migdale este de aproximativ 252 de miligrame, cel de magneziu este de 170 de miligrame, iar conținutul cel mai ridicat este cel de potasiu, de 835 de miligrame. 


Proveniență

De unde provin migdalele?

Migdalul se cultivă de peste 4000 de ani. Migdalul se cultivă în principal în California, în zona mediteraneană, în Iran, precum și în Pakistan și China. În unele regiuni viticole germane, se coc migdale, care probabil au fost importate odată cu vinul de către romani.


Sezon

Când este sezonul migdalelor?

Migdalele se culeg din august până la începutul lunii octombrie. Cu toate acestea, fructele sunt disponibile pe tot parcursul anului. 


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite migdalele și cum se depozitează acestea?

Migdale în detaliu

Migdalele dulci sunt în principal consumate crude, dar se folosesc și pentru coacereși pentru producția de marțipan și lichior. Înainte de a fi consumate, migdalele se fierb în apă, astfel încât pielea cu gust ușor amar să poată fi îndepărtată cu ușurință. Dacă se usucă, acestea se pot transforma în făină sau se pot da pe răzătoare, se pot tăia în bucăți sau se pot felia. În această formă, ele sunt folosite pentru decorare sau pentru coacere. La tarabele din târguri, migdalele dulci sunt disponibile sub formă de „migdale caramelizate” în zahăr. Migdalele trebuie depozitate într-un loc răcoros, uscat și ferit de lumină.


Rețete

La ce poți folosi migdale


Ingrediente

Ce conțin migdalele

Consumul de migdale oferă organismului vitamine și minerale importante. De asemenea, migdalele conțin grăsimi sănătoase, proteine și fibre. Ele protejează inima, mușchii și nervii. Antioxidanții din migdale îndepărtează radicalii liberi. Studiile arată că migdalele pot reduce chiar și nivelul colesterolului. În plus, acestea au un conținut mare de acid folic, deosebit de important în timpul sarcinii.

Valoare nutritivă
 

kcal: 583 kcal

Carbohidrați: 5,4 g

Proteine: 18,7 g

Grăsimi: 54,1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 23 µg

Vitamina B1: 0,22 mg

Vitamina B2: 0,6 mg

Vitamina B6: 0,16 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 25,2 mg

 

Minerale

 

Calciu: 252 mg

Fier: 4,1 mg

Potasiu: 835 mg

Magneziu: 170 mg

Sodiu: 20 mg