Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Nucile caju: o mică pastilă de fericire

Nucile caju sunt originare din Africa și Asia. Deoarece nu sunt pretențioase, nucile caju cresc și pe soluri sărace. Nucile caju reprezintă un fruct sâmburos și fac parte din grupul fructelor cu coajă tare.

Informații utile

Nucile caju au următoarele proprietăți speciale 

Nuci caju în detaliu

Nucile caju s-au bucurat de o mare popularitate și de o cerere în creștere începând cu secolul al XX-lea. Această nucă a fost importată inițial din Brazilia în Mozambic și India în secolul al XVI-lea și a fost cultivată pe scară largă în Africa, Asia și America Latină în secolul al XIX-lea. 

Nucile caju sunt relativ sărace în grăsimi și cu un conținut de proteine de 20%, reprezentând o sursă de proteine vegetale de înaltă calitate. Din punct de vedere botanic, nucile caju sunt fructe sâmburoase, asemănătoare cu fisticul și migdalele. Conțin, de exemplu, aminoacidul L-triptofan, pe baza căruia organismul formează hormonul fericirii, serotonina. 


Proveniență

De unde provin nucile caju?

Brazilia și India sunt, de departe, cei mai mari producători de nuci caju în prezent. Urmează Vietnam, Indonezia, Thailanda, Tanzania, Guineea-Bissau, Mozambic și Nigeria. În unele țări, nucile încă se sparg manual. Dar acum există și mașinării care preiau această activitate de recoltare a nucilor caju.


Sezon

Când este sezonul nucilor caju?

Principala perioadă de recoltare a nucilor caju este aproximativ între februarie și sfârșitul lunii aprilie. Datorită durabilității acestora, sunt disponibile pe tot parcursul anului. Deoarece arborii de caju nu sunt pretențioși și nu necesită să fie foarte îngrijiți și udați, sunt foarte ușor de întreținut și mor foarte rar. Recoltarea fructelor de caju este la fel de ușoară ca și îngrijirea lor. Nucile caju cad pur și simplu din copaci atunci când sunt coapte, asemănător cu castanele. Ele mai trebuie doar să fie adunate.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite nucile caju și cum se depozitează?

Nuci caju în detaliu

Nucile caju se pot mânca pur și simplu, sub forma unei gustări. Nucile caju reprezintă o componentă esențială în bucătăria asiatică, în special în preparatele din orez. Acestea oferă preparatelor o aromă unică. Sâmburii nucilor caju se pot folosi, de asemenea, pentru a face deserturi delicioase. Atunci când depozitezi nucile, asigură-te că sunt într-un loc aerisit și uscat, deoarece acestea pot mucegăi foarte repede sau pot avea gust de mucegai.  


Rețete

La ce poți folosi nucile caju


Ingrediente

Ce conțin nucile caju

Nucile caju oferă organismului uman ceva special, mai exact, un conținut foarte mare de triptofan, un aminoacid esențial. Acest nivel nu se găsește în niciun alt aliment, cu excepția nucilor caju. Triptofanul este absolut necesar atunci când organismul începe să producă serotonină. În medicină, complexele de triptofan și vitamina B6 pot fi utilizate pentru a combate depresia.

Valoare nutritivă
 

kcal: 571 kcal

Carbohidrați: 30,5 g

Proteine: 17,2 g

Grăsimi: 42,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 10 µg

Vitamina B1: 0,63 mg

Vitamina B2: 0,25 mg

Vitamina B6: 0,42 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,8 mg

 

Minerale

 

Calciu: 31 mg

Fier: 2,8 mg

Potasiu: 552 mg

Magneziu: 270 mg

Sodiu: 15 mg