Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Mugurii de pin: semințe regale

Mugurii de pin provin din conul de pin (pinius pinea), un copac originar din zona mediteraneană care crește până la o înălțime de 30 de metri. Mugurii de pin sunt cunoscuți și sub numele de „pin mediteranean” sau „pin umbrelă”. 

Informații utile

Mugurii de pin au următoarele proprietăți speciale 

Muguri de pin în detaliu

Mugurii de pin alungiți și decojiți au o culoare bej și o suprafață mată, strălucitoare. Forma lor amintește oarecum de boabele de orez, dar sunt mai groși și au o lungime de aproximativ doi centimetri. Mugurii de pin au un gust foarte fin, ușor rășinos și amintesc de migdale. Aroma amară a mugurilor de pin devine și mai intensă, căpătând un gust de nucă, atunci când se rumenesc cu grijă într-o tigaie fără grăsime. Se potrivesc foarte bine cu preparate mediteraneene, salate și pesto. Mugurii sunt foarte sănătoși și conțin oligoelementul valoros seleniu. La fel ca vitamina E, protejează celulele organismului de radicalii liberi. De asemenea, trebuie menționați acizii grași nesaturați, care fac parte din grăsimile sănătoase și sunt importanți pentru creier și celule.

O delicatesă scumpă

Mugurii de pin se numără printre cele mai scumpe nuci din lume. Copacul în care cresc trebuie să crească timp de aproximativ 20 de ani înainte de a merita să fie recoltate semințele. Conurile, care conțin semințele, sunt recoltate manual de către așa-numiții „pineros”. Principala diferență dintre mugurii de pin și toate celelalte nuci este că sunt mult mai moi. 


Proveniență

De unde provin mugurii de pin?

Mugurii de pin sunt originari din Asia. Sâmburii pinului european provin din Spania, Portugalia, Franța și Turcia. Mugurii sunt în mare parte recoltați din copaci care cresc în sălbăticie, ceea ce face ca mugurii de pin să fie relativ scumpi. Muguri mai ieftini provin din China, Coreea și Afganistan.


Sezon

Când este sezonul mugurilor de pin?

Mugurii de pin sunt disponibili pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, se recoltează din octombrie până în aprilie.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosiți mugurii de pin și cum se depozitează?

Muguri de pin în detaliu

Mugurii de pin sunt un ingredient popular în bucătărie, de exemplu, în pesto sau în preparatele din orez, datorită gustului de nucă și a conținutului ridicat de grăsimi. Mugurii de pin se potrivesc și ca ingredient de copt și pentru rafinarea deserturilor, înghețatei sau budincilor. De asemenea, reprezintă o garnitură excelentă pentru salate, fructe și legume. Desigur, semințele delicioase se pot ronțăi pur și simplu. Mugurii de pin prăjiți ușor în tigaie își dezvoltă și mai puternic aroma unică. 

Cum se păstrează proaspeți mugurii de pin

Mugurii de pin ar trebui depozitați într-un loc uscat, răcoros și ferit de lumină. Mugurii de pin decojiți nu se pot depozita pentru mult timp, deoarece râncezesc rapid din cauza conținutului ridicat de grăsimi. Mugurii de pin care se vând decojiți sunt depozitați de obicei în frigider în pungi transparente pe care se află un termen de valabilitate care trebuie respectat. 

Dacă s-a deschis un ambalaj, acesta trebuie păstrat la frigider până la o nouă utilizare. Mugurii de pin cu coajă trebuie neapărat să fie uscați și depozitați în același mod, altfel vor fi afectați foarte repede de mucegai. Atenție, mugurii de pin cu coajă rezistă timp de aproximativ două sau trei luni.


Ingrediente

Ce conțin mugurii de pin

Mugurii de pin sunt bogați în acizi grași nesaturați, fibre și proteine. Ne pot proteja celulele și ne pot întări oasele și mușchii.

Valoare nutritivă
 

kcal: 674 kcal

Carbohidrați: 20,5 g

Proteine: 13 g

Grăsimi: 60 g

Vitamine

 

Vitamina A: 8 µg

Vitamina B1: 1,3 mg

Vitamina B2: 0,23 mg

Vitamina B6: 0,11 mg

Vitamina C: 2 mg

Vitamina E: 13,7 mg

 

Minerale

 

Calciu: 12 mg

Fier: 5,2 mg

Potasiu: 600 mg

Magneziu: 235 mg

Sodiu: 4 mg