Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Semințele și nucile: furnizează energie

Semințele și nucile sunt foarte sănătoase și ar trebui consumate în mod regulat. Semințele și nucile furnizează energia necesară corpului, sunt benefice pentru sistemul nervos și muscular, sunt sățioase și ajută la eliminarea toxinelor. Pe scurt: Semințele și nucile reprezintă o componentă esențială a alimentației umane.

Informații utile

Semințele și nucile au următoarele proprietăți speciale

Pe lângă minerale, semințele și nucile conțin multe vitamine, proteine, carbohidrați și mai ales grăsimi vegetale, prin urmare, reprezintă un supliment alimentar foarte bun și sănătos. De asemenea, se spune că reprezintă o hrană excelentă pentru nervi și creier, datorită conținutului de vitamina B.

Diferite tipuri de semințe și nuci în detaliu

Semințe

Semințele comestibile conțin în medie între 30% și 45% grăsimi, sub formă de uleiuri valoroase cu mulți acizi grași esențiali pe care organismul nostru nu îi poate sintetiza din alte substanțe nutritive. Semințele sunt surse valoroase de proteine și oferă un spectru aproape complet de aminoacizi, din care lipsește doar aminoacidul lizină. 

Semințele sunt folosite pentru a produce uleiuri de gătit valoroase, iar semințele întregi și șrotul se găsesc în pâine și în alte produse de panificație, în müsli și în batoane crocante. Semințele furnizează multă energie, având un conținut de 400-550 de kcal la 100 de grame, iar nucile le depășesc, având 600 de kcal la 100 de grame. Proteinele valoroase într-o structură optimă, o mulțime de fibre, vitaminele, mineralele și oligoelementele completează beneficiile semințelor comestibile.

Nuci

Nucile decojite se pot păstra mult timp și reprezintă unul dintre primele alimente umane din punct de vedere istoric. Nucile oferă valori energetice ridicate, eclipsând astfel majoritatea fructelor. Nucile macadamia, alunele de pădure, nucile, castanele, migdalele, nucile pecan și fisticul, toate acestea sunt, de asemenea, surse de proteine de primă clasă, datorită conținutului ridicat de proteine. Acestea sunt depășite doar de leguminoase. Nucile trec cu brio chiar și de comparația cu carnea și peștele, deși proteinele lor sunt mai digerabile. Cu excepția castanelor, nucile oferă mulți acizi grași nesaturați, în special acid linoleic. Prin urmare, consumul lor are o influență pozitivă asupra problemelor cardiace și vasculare.


Rețete

La ce poți folosi semințele și nucile


Ingrediente

Ce conțin semințele și nucile

Diferite tipuri de semințe și nuci în detaliu

Consumul regulat de semințe și nuci poate scădea nivelul colesterolului. În plus, semințele și nucile conțin diferite minerale și substanțe nutritive, precum și acizi grași nesaturați importanți. Din cauza conținutului ridicat de grăsimi vegetale, semințele și nucile ar trebui consumate cu măsură. Semințele și nucile se vând adesea sărate, prăjite sau condimentate, însă, în acest caz, se recomandă o atenție ridicată la nutrienți.