Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Uleiul de nucă: rafinează salatele

Uleiul de nucă este un ulei vegetal de înaltă calitate obținut din nucile coapte, parțial prăjite, ale nucului. În general, are o culoare galben deschis până la galben auriu și este relativ fluid. 

Informații utile

Uleiul de nucă are următoarele proprietăți speciale

Ulei de nucă în detaliu

Uleiul de nucă este galben deschis și are un gust intens de nucă. Este un ulei de înaltă calitate, cu un conținut ridicat de acizi grași Omega-3, care favorizează circulația sângelui. Acest lucru poate preveni tromboza, deoarece Omega-3 îmbunătățește circulația sângelui și scade nivelul colesterolului. Există atât uleiuri presate la rece, cât și produse care au fost rafinate. În bucătăria franceză, uleiul de nucă joacă de mult timp un rol important în prepararea mâncărurilor. Între timp, a devenit foarte răspândit și în bucătăria internațională.


Proveniență

De unde provine uleiul de nucă?

Nucul se plantează de oameni în cultura agricolă de peste 9000 de ani. Nucul este originar din Asia Centrală, apoi a ajuns în Europa prin Grecia și, odată cu emigranții, pe continentul american, în California. Acolo s-au găsit condiții perfecte pentru cultivare. Așa au luat naștere primele plantații de nuci la mijlocul secolului trecut. În prezent, California este un furnizor important de nuci.


Sezon

Când este sezonul uleiului de nucă?

Nucile se culeg în septembrie și octombrie. Un nuc produce anual aproximativ 50 de kilograme de nuci.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit uleiul de nucă și cum se depozitează acesta?

Ulei de nucă în detaliu

Deoarece uleiul de nucă are un punct de fum foarte scăzut, de aproximativ 130 de grade Celsius, acesta nu ar trebui încălzit. Prin urmare, este complet nepotrivit pentru prăjit sau gătit. Pe de altă parte, se poate folosi foarte bine pentru rafinarea salatelor. Cu toate acestea, trebuie dozat cu moderație, deoarece aroma intensă de nucă acoperă foarte repede aromele mai slabe.

Cum se păstrează uleiul de nucă proaspăt 

Cel mai bine este să depozitezi uleiul de nuc într-un loc răcoros și întunecat. De exemplu, o cămară întunecată sau frigiderul reprezintă locurile potrivite pentru depozitare. Dacă este depozitat în mod necorespunzător, în special în lumina puternică a soarelui, termenul de valabilitate se scurtează drastic, iar uleiul devine rânced. Uleiul de nucă cu ambalajul nedesfăcut se poate păstra timp de aproximativ 6 până la 12 luni (în funcție de procesul de producție). Sticlele deschise ar trebui consumate rapid.


Rețete

La ce poți folosi uleiul de nucă


Ingrediente

Ce conține uleiul de nucă

Nucile conțin aproximativ 8% acizi grași saturați, 20% acizi grași mononesaturați și aproximativ 72% acizi grași polinesaturați. Consumul regulat de ulei de nucă este benefic pentru sistemul imunitar și are un efect antihipertensiv și de reglare a glicemiei. Sunt stimulate metabolismul grăsimilor și regenerarea pielii. În plus, ingredientele din uleiul de nucă pot preveni bolile cardiace și circulatorii și au un efect antiinflamator.

Valoare nutritivă
 

kcal: 900 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 0 g

Grăsimi: 100 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 8 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 1 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 0 mg