Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cozonac cu nucă

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 bucăți)

Aluat

16 g drojdie uscată
1/4 cană apă caldă (40-45°C)
2 căni lapte cald (40-45°C)
1/2 cană zahăr
1/2 cană unt, înmuiat
2 ouă
2 lingurițe sare
7 căni făină albă obișnuită

Umplutură

5 albușuri
1 cană zahăr
5 căni nuci obișnuite sau pecan, tocate fin
1 lingură unt, înmuiat
1 ou bătut
unt înmuiat, suplimentar

Preparare

    1

Într-un vas mare de mixer, se dizolvă drojdia în apă. Se adaugă laptele, zahărul, untul, ouăle, sarea și 3 căni și jumătate de făină; se procesează până la omogenizare. Se adaugă destulă făină cât să se formeze un aluat moale.

    2

Se transferă pe o suprafață pudrată cu făină și se frământă până ce devine omogen și elastic, 6-8 minute. Se pune într-un castron uns, întorcând o dată, pentru a avea grăsime și deasupra.

    3

Se acoperă și se lasă să crească într-un loc cald până când își dublează volumul, circa o oră.

    4

Pentru umplutură, se bat albușurile spumă, la viteză medie, într-un vas de mixer; treptat, se adaugă zahărul, câte o lingură, bătând totul bine. Se înglobează nucile și untul și se amestecă viguros.

    5

Se apasă aluatul cu pumnul și se împarte în opt bile. Fiecare bilă se întinde într-un cerc cu diametrul de 20 cm și se unge cu unt. Se tapetează fiecare cerc cu aproximativ 2/3 cană umplutură, apoi se rulează strâns și se prind capetele.

    6

Cozonacii se pun pe hârtie de copt unsă, apoi se acoperă și se lasă să crească până când își dublează volumul, cam 50 de minute.

    7

După ce au crescut, se ung cu ou și se coc la 180°C, timp de 20-25 de minute sau până ce se rumenesc.

    8

Se lasă la răcit pe un grătar metalic.