Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Fructul pasiunii: fructul sudic delicios

Fructul pasiunii provine din regiunile tropicale ale Americii Centrale și de Sud, dar se cultivă și pe alte continente. Planta care produce fructul pasiunii se numește Passiflora și există peste 400 de specii diferite. 

Informații utile

Fructul pasiunii are următoarele proprietăți speciale 

Fructul pasiunii proaspăt, în detaliu

Fructul exotic, de culoare mov închis, se poate confunda cu ușurință cu maracuja. Cu toate acestea, cele două fructe sunt diferite. Fructul pasiunii este mai mic și nu are aceeași formă conică precum maracuja. De asemenea, este și mai dulce. De aceea, de cele mai multe ori, se mănâncă cu lingura, direct din coajă. Spaniolii au confundat fructul cu unul din familia rodiilor și l-au numit Granadilla. Acesta a rămas până în prezent numele botanic al diferitelor soiuri de fructul pasiunii. Este dulce și ușor amărui. Fructul pasiunii este foarte apreciat în gastronomie, fiind indispensabil în bucătărie. 


Proveniență

De unde provine fructul pasiunii?

Fructul pasiunii provine din Australia, America de Sud și Centrală. În prezent, se găsește în toate țările tropicale din lume.


Sezon

Când este sezonul fructului pasiunii?

Fructul pasiunii este disponibil toată perioada anului, deoarece timpul recoltei variază în funcție de zonă. Sezonul principal ține din iunie până în februarie. India, Hawaii și America de Sud sunt trei dintre țările de cultivare. Alte zone de cultivare sunt Africa de Sud și Thailanda.


Utilizare și depozitare

La ce se poate folosi fructul pasiunii și cum se depozitează?

Fructul pasiunii proaspăt, în detaliu

Fructul pasiunii este copt și are cea mai bună aromă atunci când coaja este ușor ridată. Este ideal în salate de fructe, dar și sub formă de înghețată, șerbet, suc și desert. De asemenea, este ideal și pentru a fi consumat direct cu lingura. Din semințele fructului pasiunii, putem obține ulei, care este apoi utilizat în articole cosmetice. De asemenea, petalele se folosesc ca anestezice locale pentru diferite tipuri de inflamații.

Sfaturi pentru cumpărare și depozitare

Cumpără fructul pasiunii atunci când este complet copt, deci când este mov închis și puțin ofilit, deoarece, spre deosebire de banane, fructul pasiunii nu se mai coace după cules. La temperatura camerei, fructul pasiunii se usucă repede și este indicat ca fructele coapte să se depoziteze la frigider. La frigider poate rezista câteva săptămâni.


Rețete

La ce poți folosi fructul pasiunii


Ingrediente

Ce conține fructul pasiunii

Fructul pasiunii conține vitamine și minerale importante. De asemenea, este bogat în fibre și este bun pentru digestie.

Valoare nutritivă
 

kcal: 63 kcal

Carbohidrați: 9,5 g

Proteine: 2,4 g

Grăsimi: 0,4 g

Vitamine

 

Vitamina A: 108 µg

Vitamina B1: 0,02 mg

Vitamina B2: 0,1 mg

Vitamina B6: 0,4 mg

Vitamina C: 20 mg

Vitamina E: 0,4 mg

 

Minerale

 

Calciu: 16 mg

Fier: 1,1 mg

Potasiu: 267 mg

Magneziu: 39 mg

Sodiu: 28 mg