Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Ananasul: fructul exotic dulce-acrișor

Ananasul este o plantă fructiferă, originară din America, care se cultivă în prezent în întreaga lume, în regiuni cu climă tropicală. De regulă, fructul se consumă proaspăt sau procesat prin mijloace tehnice, în sucuri de fructe sau sub formă de ananas la conservă.

Informații utile

Ananasul are următoarele proprietăți speciale 

Ananas proaspăt, în detaliu

Cuvântul „ananas” provine din Guarani, o limbă vorbită în Paraguay, Brazilia, Bolivia și Argentina. Termenul original de Naná a evoluat în „ananas” și se referă la frunzele din partea superioară a fructului. Există diverse sortimente de ananas, împărțite în cinci grupuri. Fiecare grup, respectiv Perolera, Spanish, Queen, Pernambuco și Cayenne, conține tipuri diferite de fructe, cu fibre, culori, fermitate și dimensiuni diferite. Frunzele ananasului sunt lungi și înguste, destul de groase și cu mici țepi pe laturi.

Ce conține ananasul

Ananasul este bogat în minerale, enzime și, evident, vitamine. Ananasul este foarte sănătos, în special datorită vitaminelor C și E. De asemenea, fructul conține fier, magneziu și potasiu.


Proveniență

De unde provine ananasul?

Ananasul a fost adus în Europa de Cristofor Columb. Anterior, se cultiva în America.  Acolo nu era considerat doar un simplu aliment, ci se utiliza și în scopuri medicinale și chiar și pentru vin. Ulterior, fructul a fost cultivat și în sere în Europa, dar de obicei se importă din Hawaii. În prezent, Costa Rica este cel mai mare importator de ananas din lume. De asemenea, ananasul se mai importă și din Ecuador, Africa de Sud, Coasta de Fildeș, Ghana și Honduras.


Sezon

Când este sezonul ananasului?

Ananasul este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit ananasul și cum se depozitează?

Ananas proaspăt, în detaliu

Ananasul este perfect pentru a fi consumat ca fruct crud tăiat în bucăți sau felii, în salate de fructe sau cu iaurt ori procesat în suc de ananas. Ananasul se folosește frecvent în mâncărurile asiatice, oferindu-le o aromă dulce-acrișoară. Ananasul se depozitează la zece grade. Odată tăiat, ananasul trebuie să fie depozitat la frigider și consumat în scurt timp. De asemenea, bucățile tăiate de ananas se pot și congela.



Ingrediente

Ce conține ananasul

Ananasul este bogat în substanțe nutritive și are efect antioxidant. Conține catehină, epicatehină și acid galic. De menționat este și enzima bromelaină, care îmbunătățește circulația sângelui, are efect antiinflamator și stimulează digestia. Ananasul este bogat în enzime. De asemenea, conține multiple vitamine și minerale importante. Menționăm vitamina A, vitamina C, vitamina E, precum și vitaminele B1, B2 și B6. Printre minerale se numără potasiul, sodiul și fierul.

Valoare nutritivă
 

kcal: 56 kcal

Carbohidrați: 12,4 g

Proteine: 0,5 g

Grăsimi: 0,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 10 µg

Vitamina B1: 0,08 mg

Vitamina B2: 0,03 mg

Vitamina B6: 0,08 mg

Vitamina C: 20 mg

Vitamina E: 0,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 16 mg

Fier: 0,4 mg

Potasiu: 172 mg

Magneziu: 17 mg

Sodiu: 2 mg