Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Fructele exotice: o varietate colorată

„Exotic” se referă la ceva provenit din țări îndepărtate sau la ceva neobișnuit. Când vorbim despre fructele exotice, ne referim la fructele importate din țările îndepărtate, cu climă tropicală sau subtropicală. 

Informații utile

Fructele exotice au următoarele proprietăți speciale

Fructele exotice reprezintă o sursă importantă de vitamine, mai ales în sezonul rece, și ne îmbogățesc alimentația cu aromele lor exotice. De ce alegem întotdeauna fructele exotice, mai ales iarna? Deoarece selecția de fructe locale este foarte limitată, iar bananele, kiwi, portocalele și altele oferă varietate.


Proveniență

De unde provin fructele exotice?

Fructe exotice proaspete, în detaliu

Nu există un răspuns general valabil privind originea fructelor exotice. Bananele, de exemplu, sunt originare din Asia de Sud-Est, dar azi cresc în aproape toate țările tropicale. Kiwi a apărut în China. Acum aproximativ o sută de ani a fost importat în Noua Zeelandă, de unde provin majoritatea fructelor kiwi vândute în prezent. Portocalele cresc în special în zone cu climă subtropicală, mai ales în Brazilia. Cele mai mari culturi din Europa sunt în Spania și Italia. Spaniolii au fost primii care au cultivat papaya în secolul al XVI-lea, după ce acesta a fost descoperit în Mexic și în alte zone din America Centrală. Fructele de papaya cumpărate din supermarket provin de obicei din Hawaii și Brazilia. Cherimoya crește mai ales în Israel, Spania, Africa, Brazilia și Thailanda și se importă pe tot parcursul anului. Fructul dragonului poate fi întâlnit în toate țările tropicale, dar mai ales în Asia.


Sezon

Când este sezonul fructelor exotice?

Perioada recoltei variază de la fruct la fruct. Multe fructe exotice sunt disponibile pe tot parcursul anului, chiar dacă sunt mai căutate pe timp de iarnă. Multe dintre ele se coc și după ce au fost culese. Bananele, de exemplu, se culeg încă necoapte, pentru a rezista transportului pe distanțe lungi. Și fructul dragonului se culege când nu este copt încă, deoarece se strică foarte repede după coacere. 


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite fructele exotice și cum se depozitează?

Fructe exotice proaspete, în detaliu

Fructele exotice se pot consuma simple, în salată de fructe sau adăugate în deserturi. Fructul dragonului și kiwi pot fi pur si simplu tăiate pe jumătate, iar miezul se poate scoate cu lingura. În funcție de soi, bananele pot fi mâncate crude, prăjite sau coapte. Papaya se poate consuma crud sau se poate adăuga în mâncăruri asiatice delicioase. Sâmburii negri nu trebuie aruncați. Se pot coace în cuptor și pot fi transformați într-o alternativă ieftină și delicioasă a piperului. Pulpa fructului cherimoya este albă și moale și ne amintește de ananas și scorțișoară. Fructele se pot consuma ca desert, în budinci, salate de fructe sau pur si simplu crude.


Ingrediente

Ce conțin fructele exotice

Fructe exotice proaspete, în detaliu

Mango este un fruct exotic rotund și sănătos. Conține multe vitamine și minerale, ajută la întărirea sistemului imunitar și are efect antioxidant. Și papaya conține multe vitamine și minerale importante. Conține multă vitamina C, A, E și betacaroten. În plus, este o sursă importantă de magneziu, potasiu și calciu. Fructul dragonului conține 90% apă și are relativ puține calorii. Printre altele, este bogat în vitamina C și minerale, precum calciu, sodiu, potasiu, fosfor și fier. Și cherimoya conține cantități ridicate de vitamina C, magneziu, calciu și potasiu. Acest fruct subtropical conține și cupru și potasiu.