Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Bananele: gustarea dulce perfectă

Există 70 de soiuri de banane, aproape toate provenind din Asia și din Pacificul de Vest. Acest fructe apreciate sunt consumate acum peste tot în lume. Bananele sunt apreciate de mulți dintre noi ca gustare între mese sau ca ingredient în salatele de fructe. Dar există și soiuri care, datorită gustului, sunt mai potrivite pentru prăjire și coacere.

Informații utile

Banana are următoarele proprietăți speciale 

Banane proaspete, în detaliu

Bananele sunt printre cele mai apreciate fructe. În Europa, se consumă în principal așa numitele banane comestibile (sau banane pentru desert). În alte țări, dar mai ales în țările asiatice sau cele din America Centrală, se utilizează și bananele plantain, ceva mai mici decât soiul menționat anterior. Dar toate bananele au ceva în comun: atrag atenția prin culoarea galben deschis, forma curbată și conținutul ridicat de minerale, vitamine și fibre. 


Proveniență

De unde provin bananele?

Bananele sunt originare din Asia de Sud-Est. Ulterior, au ajuns în Africa și Caraibe. Azi, producătorii și exportatorii principali de banane sunt în America Centrală și de Sud. Câteva exemple sunt Costa Rica, Ecuador, dar și Brazilia, Panama și Guatemala. Cu toate acestea, bananele sunt originare din estul Asiei. După ce au fost importate în Europa de comercianți, s-a decis introducerea și cultivarea lor și în Caraibe, aceasta devenind apoi principala regiune exportatoare.


Sezon

Când este sezonul bananelor?

Bananele sunt disponibile tot timpul anului.


Utilizare și depozitare

La ce se pot folosi bananele și cum se depozitează?

Banane proaspete, în detaliu

Bananele coapte sunt ideale în preparate la cuptor, deserturi sau smoothie-uri. De asemenea, sunt gustoase și în salate de fructe, în care se pot adăuga felii subțiri. Pe lângă folosirea ca ingrediente în felurile de mâncare coapte, bananele sunt ideale mai ales ca gustare între mese. Pe de altă parte, în țările de origine, în gastronomie, se utilizează doar bananele plantain. Deoarece acestea sunt mai făinoase, nu sunt recomandate pentru consumul în stare crudă. 

Cum se depozitează bananele

Bananele proaspete se pot depozita la temperatura camerei. Bananele curățate de coajă trebuie consumate repede, deoarece devin maronii. Dacă folosești banane proaspete în salata de fructe, adaugă puțin suc de lămâie pentru ca acestea să nu își schimbe culoarea.


Rețete

La ce poți folosi bananele


Ingrediente

Ce conțin bananele

Banane proaspete, în detaliu

Bananele sunt o sursă excelentă de energie pentru sportivi. Potasiul din banane este important pentru musculatură, sistemul nervos și inimă. De asemenea, sunt bogate și în magneziu și vitamina B6. Conțin fier, acid folic și cupru, precum și betacaroten.

Valoare nutritivă
 

kcal: 88 kcal

Carbohidrați: 20 g

Proteine: 1,2 g

Grăsimi: 0,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 8,5 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,06 mg

Vitamina B6: 0,37 mg

Vitamina C: 11 mg

Vitamina E: 0,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 8 mg

Fier: 0,3 mg

Potasiu: 382 mg

Magneziu: 31 mg

Sodiu: 1 mg