Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Nuca de cocos: nuca dură

Nuca de cocos este formată din mai multe straturi: Stratul exterior este asemănător pielii, impermeabil și este îndepărtat imediat după recoltare. Sub acesta, există un strat fibros gros, îndepărtat de obicei înaintea transportului. Coaja dură, închisă la culoare, este al treilea strat al fructului de palmier. În interior, se găsește pulpa albă a fructului, înconjurată de o membrană subțire, de culoare maro. 

Informații utile

Nucile de cocos au următoarele proprietăți speciale 

Nucă de cocos proaspătă, în detaliu

Nuca de cocos este fructul palmierului de cocos, un palmier tropical care crește în aproape toate regiunile tropicale sau subtropicale de coastă. Nuca de cocos este un fruct sâmburos cu diametrul de până la 40 de centimetri. Un palmier produce în jur de 30 sau 40 de nuci de cocos anual. Sâmburele este acoperit de o coajă groasă, înconjurată de un strat de fibră de nucă de cocos. În interiorul nucii de cocos, se găsește copra, pulpa fructului, de culoare albă, având o consistență care variază de la una asemănătoare cerii la una lemnoasă. În funcție de cât de coaptă este, nuca de cocos poate conține apă de cocos. În partea superioară a nucii de cocos, există trei puncte caracteristice, porii de germinare. Pentru a ne putea bucura de pulpa nucii de cocos sau de apa din nuca de cocos, întâi trebuie să spargem coaja dură.


Proveniență

De unde provine nuca de cocos?

Nuca de cocos este consumată de oameni de mii de ani și, în prezent, este cultivată mai ales în India și Sri Lanka, Indonezia, Filipine, Malaysia, Republica Dominicană și Coasta de Fildeș. Se spune că acest fruct este originar din insulele indoneziene Sunda. Palmierul de cocos preferă zonele de coastă, de aceea, fructele lui pot fi deseori găsite plutind în apa mării, palmierul putând astfel să se înmulțească în toate zonele de coastă. Uneori, pot fi purtate de curenți chiar și mii de kilometri înainte de a ajunge pe o plajă, unde vor forma un nou palmier de cocos.


Sezon

Când este sezonul nucii de cocos?

Deoarece nuca de cocos este un fruct subtropical, este disponibilă pe tot parcursul anului. Nu există un sezon al nucii de cocos. Deoarece în jurul Ecuatorului nu există iarna, fructul se poate coace pe tot parcursul anului. Perioada de coacere se poate extinde pe tot parcursul anului și durează cel puțin șase sau șapte luni. Astfel, nuca de cocos este una dintre fructele cu cea mai lungă perioadă de coacere din lume. Nucile de cocos coapte, cu coaja deja curățată în țările de origine, se pot găsi pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite nucile de cocos și cum se depozitează?

Nucă de cocos proaspătă, în detaliu

Nuca de cocos este un aliment versatil și se poate consuma crudă sau se poate utiliza în diverse mâncăruri. Copra și apa de cocos reprezintă ingrediente de bază pentru producerea altor alimente, cum ar fi uleiul de cocos, untul de cocos, fulgii de nucă de cocos sau băuturile din apa nucii de cocos. Nucile de cocos nedeschise se păstrează cu ușurință pe termen lung. Odată deschise, trebuie consumate în câteva zile.Ingrediente

Ce conține nuca de cocos

Nucă de cocos proaspătă, în detaliu

Datorită proprietăților antibacteriene și faptului că grăsimile din nuca de cocos se pot metaboliza foarte repede de organismul uman, aceasta reprezintă un aliment ideal pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. Uleiul de cocos poate înlocui untul la prăjire, iar consumul regulat de pulpă de nucă de cocos poate îmbunătăți performanțele mintale și ajută sistemul cardiovascular.

Valoare nutritivă
 

kcal: 363 kcal

Carbohidrați: 4,8 g

Proteine: 3,9 g

Grăsimi: 36,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,06 mg

Vitamina B2: 0,01 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 2 mg

Vitamina E: 0,8 mg

 

Minerale

 

Calciu: 20 mg

Fier: 2,3 mg

Potasiu: 379 mg

Magneziu: 39 mg

Sodiu: 35 mg