Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Fructele de cactus: țepoase, dulci

Fructele de cactus sunt fructele cactusului Opuntia (Opuntia ficus-indica) și se consideră că sunt originare din Mexic. De asemenea, se pot întâlni și în America de Sud, Australia și zona mediteraneană, unde cresc și în sălbăticie. În general, planta preferă clima tropicală sau subtropicală.

Informații utile

Fructele de cactus au următoarele proprietăți speciale 

Fructe de cactus proaspete, în detaliu

Cactușii Opuntia aparțin familiei cactușilor. Plantele pot ajunge la o înălțime de mai mulți metri. Cactușii acoperiți de țepi stochează apă pentru perioadele de secetă. Florile mari, de culoare roșie-galbenă, sunt poziționate pe laturile plantei. Sunt polenizate de insecte și formează fructele de cactus. Fructele de cactus coapte au coaja subțire și miezul este foarte zemos. Sunt dulci acrișoare și amintesc de smochine.

Cum cresc fructele de cactus

Cactusul Opuntia este un cactus asemănător unui arbust, care poate atinge o înălțime de până la șase metri. De obicei, ramurile cresc dintr-un trunchi neted și au formă eliptică. Florile acestei plante sunt galbene sau roșii și fructele sunt portocalii sau roșii și uneori au țepi. 


Proveniență

De unde provin fructele de cactus?

Fructele de cactus sunt originare din Mexic. Mexicul este prima țară de export din lume. De acolo, acestea se importă în Europa. Fructele au nevoie de climă tropicală sau subtropicală. Alte țări de cultivare sunt:

  • Australia
  • Africa de Sud
  • Zona mediteraneană

Sezon

Când este sezonul fructelor de cactus?

Fructele de cactus se importă din Italia din iulie până în septembrie și din Spania din august până în noiembrie.


Utilizare și depozitare

La ce se pot folosi fructele de cactus și cum se depozitează?

Fructe de cactus proaspete, în detaliu

Ideal, fructele de cactus se consumă crude. Coaja are țepi și nu este comestibilă. Fructele de cactus se pot folosi și pentru marmeladă sau ca ingredient în lichior și în amestec cu bere. Fructele de cactus se pot depozita câteva zile la frigider înainte de a fi consumate. Fructele nu se coc după cules.


Ingrediente

Ce conțin fructele de cactus

În plus față de glucoză și fructoză, fructele de cactus conțin o cantitate ridicată de minerale, precum potasiu, calciu și magneziu, și sunt bogate în vitamina C. Astfel, sunt benefice organismului uman. Pigmenții naturali din fructele de cactus luptă împotriva radicalilor liber și au efect antioxidant.

Valoare nutritivă
 

kcal: 38 kcal

Carbohidrați: 7,1 g

Proteine: 0,8 g

Grăsimi: 0,7 g

Vitamine

 

Vitamina A: 9 µg

Vitamina B1: 0,01 mg

Vitamina B2: 0,03 mg

Vitamina B6: 0,11 mg

Vitamina C: 25 mg

Vitamina E: 0,5 mg

 

Minerale

 

Calciu: 28 mg

Fier: 0,3 mg

Potasiu: 90 mg

Magneziu: 85 mg

Sodiu: 4 mg