Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Linguinele: tăiței lați delicioși

Linguine sunt paste late foarte înguste, care au o lățime de numai trei-patru milimetri după ce sunt gătite. La prima vedere, arată ca niște spaghete aplatizate. Linguinele înguste și fine sunt prima alegere pentru a fi servite cu un pesto preparat în mod tradițional, cum ar fi Pesto alla genovese.

Informații utile

Linguinele au următoarele proprietăți speciale 

Linguine în detaliu

Linguine (de la cuvântul italian lingua „limbă”) sau Linguini („limbi mici”) sunt la fel de lungi precum spaghetele, cu care sunt foarte asemănătoare, atât în privința modului de preparare, cât și a conținutului de substanțe nutritive. Pur și simplu pune linguinele într-o oală cu multă apă clocotită și sare. După ce au fiert timp de aproximativ zece minute, tăițeii sunt al dente.

Având în vedere că linguinele sunt paste uscate, acestea nu pot fi compuse decât din griș de grâu dur și apă, conform unor instrucțiuni din 1547, care sunt valabile și astăzi. Linguinele pot conține ou doar dacă sunt servite proaspete ca „pasta fresca”. În companiile cu tradiție, linguinele se prepară și astăzi în mașinării speciale de bronz. Astfel, suprafața pastelor este un pic mai aspră, ceea ce face ca sosul să se lipească și mai bine de ele. 


Proveniență

De unde provin linguinele?

Regiunea italiană Campania, cu capitala sa, Napoli, este considerată patria linguinelor sau linguini, care, de altfel, sunt numite „trenette” sau „bavette” în jurul orașului Genova. Campania este o adevărată fortăreață a pastelor. Pe lângă linguine, spaghetele, macaroanele și mâncărurile aferente, cum ar fi spaghetele carbonara și spaghetele al pomodoro, provin, de asemenea, din această regiune.


Sezon

Când este sezonul linguinelor?

Linguinele sunt disponibile pe tot parcursul anului, în principal uscate, dar adesea și proaspete, într-o mare varietate și calitate. 


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite linguinele și cum se depozitează acestea?

Linguine în detaliu

Linguinele sunt perfecte pentru sosurile picante și pesto. Datorită suprafeței lor aspre, condimentele și sosurile se lipesc foarte bine de ele. În mod tradițional, linguinele se consumă, de preferat, ca „Pesto alla genovese” cu busuioc, ca „Linguine alle vongole” cu midii sau ca „Linguine aglio e olio”, cu usturoi și ulei de măsline. La fel de minimaliste, dar deosebit de delicioase, sunt „Linguine al limone” cu suc de lămâie și parmezan, servite în timpul verii.

Multe sosuri vegetariene pe bază de linte, ardei sau dovleac sunt perfecte pentru a fi combinate cu linguinele. Dacă preferi carnea sau fructele de mare, poți prepara pastele cu crabi sau creveți într-un sos de smântână cu lămâie sau sosuri de carne cu carne de vițel, pasăre sau carne tocată.

Cum se depozitează linguinele

Linguinele uscate pot fi păstrate aproape pentru totdeauna. Cu toate acestea, odată deschise, trebuie să resigilezi cu grijă ambalajul sau să le depozitezi într-un recipient ermetic, de exemplu, un borcan de sticlă. În acest mod, poți depozita pastele într-un dulap, sertar sau cămară pentru următoarea mâncare cu paste.


Ingrediente

Ce conțin linguinele

La fel ca toate pastele, linguinele sunt un aliment bogat în energie, cu mulți carbohidrați, câteva proteine, zahăr și fibre alimentare. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 350 kcal

Carbohidrați: 71,8 g

Proteine: 11,5 g

Grăsimi: 1,9 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 0 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 0 mg