Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Rigatoni: paste tari

Împreună cu tortiglioni, rigatoni se numără printre cele mai vechi tipuri de paste tradiționale din Italia. Pastele rigatoni, cu formă tubulară, sunt unele dintre cele mai elegante tipuri de paste din țara de origine, Italia. Acestea sunt disponibile în diferite lungimi și diametre. În comparație cu pennele, acestea sunt mai mari și sunt tăiate drept și nu oblic. 

Informații utile

Pastele rigatoni au următoarele proprietăți speciale

Rigatoni în detaliu

Numele rigatoni provine de la cuvântul italian „rigato” (dungat), care se referă la crestăturile care îi dau numele. Datorită diametrului mare al pastelor tubulare, acestea rețin mai bine sosul și brânza decât pastele netede. Acest tip de paste tari nu sunt populare doar în țara lor de origine, Italia. Rigatoni seamănă, în mod derutant, cu tortiglioni din Napoli. Cunoscătorii le disting pe baza acestor caracteristici: În cazul pastelor rigatoni, crestăturile sunt paralele cu tubul, iar în cazul tortiglioni, pe diagonală. Dacă nu te deranjează astfel de detalii când vine vorba de aspect, poți folosi tortiglioni pentru rețete în loc de rigatoni.


Proveniență

De unde provin pastele rigatoni?

Pastele rigatoni sunt originare din Roma, dar sunt preferate și în sudul Italiei și în Sicilia. 


Sezon

Când este sezonul pastelor rigatoni?

Pastele rigatoni sunt vândute în mare parte uscate, prin urmare, sunt disponibile pe tot parcursul anului, având o calitate constantă. 


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite pastele rigatoni și cum se depozitează acestea?

Rigatoni în detaliu

Datorită diametrului lor mare, a spațiului gol din mijloc și a crestăturii, pastele rigatoni sunt adevărați „magneți de sos”. Astfel, pastele groase se combină perfect cu sosurile pe bază de roșii sau smântână. De exemplu, sosuri ragu consistente, sosuri cremă de ciuperci, sosuri de smântână și, bineînțeles, versiuni vegetariene sau vegane cu legume.

Pastele rigatoni reprezintă prima alegere pentru sufleuri și gratine „al forno”. Tuburile scurte și groase sunt excelente pentru a fi așezate într-o caserolă și acoperite cu o brânză picantă, de exemplu, pecorino. Atunci când prepari paste rigatoni, asigură-te că pastele fierb în suficientă apă cu sare. După ce au fiert timp de aproximativ 11 minute, sunt al dente, adică moi la exterior și puțin mai tari la interior.

Cum se depozitează pastele rigatoni

La fel ca și în cazul celorlalte paste uscate, pastele rigatoni au un termen de valabilitate aproape nelimitat. Este important să resigilezi cu atenție ambalajele din plastic după ce au fost deschise. Pastele rigatoni vândute în ambalaje de carton se depozitează cel mai bine după deschiderea ambalajului într-un recipient de sticlă închis ermetic și rezistent la umiditate. În acest fel, evitați ca pastele să absoarbă apă și să înceapă să mucegăiască.


Ingrediente

Ce conțin pastele rigatoni

Ca toate celelalte tipuri de paste, rigatoni conțin mulți carbohidrați, puține proteine, zahăr și fibre alimentare. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 349 kcal

Carbohidrați: 74,5 g

Proteine: 8,9 g

Grăsimi: 1,7 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 0 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 0 mg