Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pastele integrale: o alternativă bogată în fibre alimentare

Pastele integrale s-au afirmat între timp ca o alternativă la pastele clasice din grâu dur. Ele conțin mai multe fibre alimentare și conținuturi mari de zinc, fier și vitamina B. 

Informații utile

Pastele integrale au următoarele proprietăți speciale 

Paste integrale în detaliu

Pastele integrale se prepară din grâu dur integral și apă. De regulă nu se folosește ou. Pentru producția de griș integral din grâu dur, se îndepărtează din cereale doar gluma și arista, rămânând germenii și coaja. În acest fel, rămân mai multe minerale, uleiuri, fibre alimentare și vitamine, care pot fi importante pentru corp și nutriție. Pastele făcute din griș integral din grâu dur au, de obicei, un aspect mai închis la culoare și mai maroniu decât pastele făcute din cereale ușoare.


Sezon

Când este sezonul pastelor integrale?

Pastele integrale se produc indiferent de sezon; prin urmare, sunt disponibile în comerț pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite pastele integrale și cum se depozitează acestea?

Paste integrale în detaliu

Pastele integrale sunt potrivite pentru toate felurile de mâncare care sunt pregătite cu paste din făină albă, cum ar fi pastele clasice cu sos, un sufle cu brânză sau o salată cu paste și legume proaspete. La fel ca pastele făcute din cereale ușoare, pastele integrale se pun în apă clocotită cu sare și se fierb timp de câteva minute, în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj.

Atunci când alegi sosurile, ține cont de faptul că pastele integrale au o aromă mai puternică decât alte paste. De aceea, sosurile mai puternice, cum ar fi un sos de roșii bine condimentat sau un sos pesto intens se potrivesc mai bine în acest caz. Și în cazul salatelor cu paste, se recomandă alegerea unor legume cu o aromă puternică și un dressing adecvat.

Cum se depozitează corect pastele integrale

Pastele integrale, ca și celelalte paste, pot fi depozitate cu ușurință și pentru o perioadă lungă de timp, cât timp ambalajul este bine închis. Fii atent ca locul de depozitare să fie uscat și să nu fie expus la lumina directă a soarelui. Un pachet nedeschis de paste integrale rezistă timp de până la trei ani. După deschidere, asigură-te că închizi bine ambalajul sau că transferi pastele într-un recipient care poate fi închis ermetic, altfel, pot apărea dăunători precum moliile alimentare.


Ingrediente

Ce conțin pastele integrale

Deoarece în timpul producției de paste integrale sunt prelucrate și răsadul și coaja, sunt reținute multe dintre substanțele nutritive conținute în cereale. Cu mult zinc, magneziu, fier și vitamina B, pastele integrale sunt potrivite pentru a completa și diversifica o alimentație fără carne.

Valoare nutritivă
 

kcal: 343 kcal

Carbohidrați: 64 g

Proteine: 15 g

Grăsimi: 3 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,31 mg

Vitamina B2: 0,13 mg

Vitamina B6: 0,2 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 25 mg

Fier: 3,8 mg

Potasiu: 165 mg

Magneziu: 53 mg

Sodiu: 32 mg