Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Tăițeii de orez: fără gluten

Forma lor ne amintește de tagliatelle, dar sunt mult mai ușori, deoarece sunt făcuți din făină de orez. Acești tăiței fără gluten se găsesc în multe țări asiatice: În bucătăria vietnameză, sunt folosiți în supele Pho Bo, în Thailanda, sunt folosiți în Pad Thai: un fel de mâncare cu sos de pește, ou și alune.

Informații utile

Tăițeii de orez au următoarele proprietăți speciale

Tăiței de orez în detaliu

Tăițeii de orez sunt tăiței preparați din făină de orez. Tăițeii de orez au o formă subțire. Ei au o grosime maximă între 1 și 10 milimetri. Din acest motiv, timpul lor de gătire este de doar 1-2 minute. Există adesea o confuzie între tăițeii de orez și tăițeii transparenți. Tăițeii transparenți provin, de asemenea, din Asia, dar nu sunt făcuți din făină de orez, ci din apă și amidon din fasole mung.

Așa funcționează prepararea

În ceea ce privește pregătirea tăițeilor de orez, este de obicei suficient să îi înmoi în apă, deși se pot și fierbe. Pentru a înmuia tăițeii, pune-i într-un bol mare cu apă fiartă. Pune un capac deasupra bolului, apoi lasă tăițeii o vreme în bol, scurge apa și îi poți folosi. Când sunt fierți, tăițeii de orez capătă o culoare albă, lăptoasă. Au un gust ușor de orez.


Proveniență

De unde provin tăițeii de orez?

Tăițeii de orez sunt originari din Asia. Probabil că au fost inventați în China, unde erau deja consumați în urmă cu 4000 de ani. Totuși, acest lucru nu este clar. Tăițeii de orez se bucură de o mare popularitate și în Indonezia, Vietnam, Thailanda și alte țări asiatice. În timp ce majoritatea tăițeilor sunt produși din griș de grâu dur, tăițeii de orez sunt produși din făină de orez. Făina de orez este cel mai important tip de făină din Asia.


Sezon

Când este sezonul tăițeilor de orez?

Nu există un sezon special pentru tăițeii de orez. Se consumă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosiți tăițeii de orez și cum se depozitează aceștia?

Tăiței de orez în detaliu

Tăițeii de orez sunt folosiți în diferite moduri în Asia, în funcție de mâncărurile tipice ale țării respective. Tăițeii de orez sunt foarte apreciați în zona de sud a Chinei. În bucătăria japoneză, tăițeii de orez se mai numesc bifun, în timp ce indonezienii îi numesc mihun. Mihun Goreng este considerat o variantă a bine-cunoscutului Nasi Goreng sau Bami Goreng. Thailandezii folosesc tăițeii de orez ca ingredient pentru supele cu fidea. În plus, îi poți prăji pentru a prepara Pad Thai, o mâncare cu tăiței. Tăițeii de orez au un termen lung de valabilitate. În acest scop, este importantă depozitarea într-un loc uscat. 


Ingrediente

Ce conțin tăițeii de orez

Tăițeii de orez sunt la fel de sănătoși ca celelalte tipuri de tăiței. Ei au aceleași substanțe nutritive, la fel ca alte tipuri de cereale. Substanțele nutritive includ, în primul rând, carbohidrații și proteinele. Tăițeii de orez sunt foarte bogați în carbohidrați. În cantități mai mici, tăițeii asiatici conțin și minerale precum calciu, potasiu, fosfor, magneziu, sodiu și fier. Pe lângă acestea, sunt prezente și vitamine, precum: vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina C, vitamina E, vitamina K și niacină.

Valoare nutritivă
 

kcal: 360 kcal

Carbohidrați: 83 g

Proteine: 3,4 g

Grăsimi: 0,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 18 mg

Fier: 0,7 mg

Potasiu: 30 mg

Magneziu: 12 mg

Sodiu: 182 mg