Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Penne: paste clasice italiene

Pe lângă rigatoni, pennele sunt de departe cele mai apreciate tipuri de paste cu formă tubulară. Cea mai mare diferență față de rigatoni: Nu sunt tăiate drept, ci oblic. Pennele pot să absoarbă foarte bine sosul, datorită formei, spațiului gol și striațiilor.

Informații utile

Pennele au următoarele proprietăți speciale

Penne în detaliu

Pennele sunt paste tubulare cu capătul tăiat oblic. Denumirea originală pentru acest tip de paste este probabil cuvântul italian „penna”, singularul de la penne. Se traduce prin „pană (de scris)” sau „pană”, ambele fiind tăiate oblic.

Alături de spaghete, pennele sunt probabil cel mai cunoscut tip de paste italienești și sunt populare în special printre copii, deoarece sunt mai ușor de mâncat decât spaghetele. Există două tipuri de penne: penne lisce cu o suprafață netedă și penne rigate cu o suprafață striată. Pennoni, varianta mai mare a pennelor, se vinde mai rar. În general, pennele se gătesc al dente. Pennele nu sunt doar bază pentru multe preparate italiene, ci și pentru salata clasică de vară cu paste.


Proveniență

De unde provin pennele?

Numele spune tot: Pennele sunt un preparat italian. Nu se știe exact unde au fost produse pastele pentru prima dată. 


Sezon

Când este sezonul pennelor?

Pennele sunt vândute în mare parte uscate, prin urmare, sunt disponibile pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite pennele și cum se depozitează acestea?

Penne în detaliu

Pennele reprezintă un tip clasic de paste cu adevărat versatil, care nu ar trebui să lipsească din nicio casă. De la penne arrabiata până la preparate la cuptor acoperite cu cașcaval, precum penne al forno, pennele reprezintă ingrediente importante pentru diverse preparate.

Cum se prepară pennele perfecte

Pentru a găti penne al dente, ar trebui să le lași la fiert în apă clocotită cu sare timp de 7-9 minute. Poți calcula porții de 100 de grame per persoană. Pennele nu ar trebui clătite cu apă rece după ce au fiert. Astfel se clătește stratul de amidon de pe suprafața pastelor, care împiedică sosul să intre în mod optim în paste. Unica excepție: În cazul în care folosești penne pentru salata cu paste, nu ar trebui să le clătești cu apă rece, deoarece devin prea moi.

Cum se depozitează pennele

La fel ca în cazul celorlalte paste uscate, pennele au un termen de valabilitate aproape nelimitat. Dacă sunt ambalate, pennele se pot depozita fără probleme pe un raft sau în cămară. Pennele vândute în cutii de carton sau în ambalaje deschise ar trebui să fie puse în recipiente ermetice și rezistente la umiditate, pentru a prelungi semnificativ termenul de valabilitate și pentru a preveni mucegăirea pastelor.


Rețete

La ce poți folosi pennele?


Ingrediente

Ce conțin pennele

Pennele, la fel ca majoritatea pastelor, conțin mulți carbohidrați și puține proteine și grăsimi de origine vegetală. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 350 kcal

Carbohidrați: 73 g

Proteine: 12 g

Grăsimi: 2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 0 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 0 mg