Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Tortellini: o specialitate de paste umplute

Pastele sunt unele dintre cele mai populare alimente, prin urmare, figurează adesea în meniu de mai multe ori pe săptămână. În prezent, există nenumărate variante care diferă nu numai în ceea ce privește compoziția aluatului, ci și în ceea ce privește forma. Tortellini reprezintă o variantă umplută.

Informații utile

Tortellini au următoarele proprietăți speciale 

Tortellini în detaliu

Tortellini sunt paste făinoase circulare, cu o consistență moale și plăcută și sunt umplute asemănător cu ravioli. Imaginația nu are limite: umpluturile acestui popular sortiment de paste constau, de exemplu, în carne, spanac sau brânză


Proveniență

De unde provin pastele tortellini?

În anul 1570, un faimos bucătar italian pe nume Bartolomeo Scappi a scris prima rețetă de tortellini. Tortellini, în traducere „mici torturi”, sunt originare din provincia Bologna. În Toscana, tortellini reprezintă un preparat specific de Crăciun. Dar tortellini sunt disponibile în comerț în orice moment.


Sezon

Când este sezonul pastelor tortellini?

Tortellini sunt disponibile pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite tortellini și cum se depozitează acestea?

Tortellini în detaliu

Există foarte multe moduri de preparare a pastelor tortellini. De exemplu, le poți face în tigaie cu unt și parmezan. De asemenea, sunt foarte gustoase în sufleuri, acoperite cu brânză sau ca garnitură sățioasă în supă. Tortellini se află foarte des în meniurile restaurantelor italiene. Acestea se servesc cu sos de smântână și șuncă sau cu sos bolognese. Ambele variante sunt larg răspândite.

De asemenea, poți face cu ușurință tortellini cu un aluat obișnuit de paste și îl poți umple după bunul plac. Tortellini se fierb în apă clocotită până când se ridică la suprafață. Fierberea ar trebui să dureze între 3 și 5 minute. Se recomandă să le scoți cu grijă din apă, deoarece se rup repede și umplutura se scurge.

Cum se păstrează tortellini proaspete

În cazul în care ai fiert deja tortellini sau ai deschis deja un pachet, poți depozita pastele la frigider timp de până la 5 zile. Un pachet nedesfăcut rezistă la frigider 2-3 săptămâni. Din cauza umpluturii, tortellini se strică rapid la temperatura camerei. De aceea, ar trebui consumate cât mai curând posibil. Dacă dorești, poți chiar să congelezi pastele. Tortellini congelate rezistă timp de aproximativ 2 luni. Ai grijă ca acestea să fie întotdeauna bine ambalate.


Ingrediente

Ce conțin tortellini

Cu moderație, pastele, precum tortellini, sunt destul de sănătoase și conțin mulți nutrienți. Oamenii cred adesea, în mod greșit, că pastele îngrașă. Sosurile sau garniturile grase și bogate în energie sunt cele care au tendința de a conține multe calorii. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 149 kcal

Carbohidrați: 23 g

Proteine: 6,3 g

Grăsimi: 3,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 50 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,1 mg

Vitamina B6: 0,08 mg

Vitamina C: 4 mg

Vitamina E: 0,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 18 mg

Fier: 1,5 mg

Potasiu: 75 mg

Magneziu: 10 mg

Sodiu: 400 mg