Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Tăițeii transparenți: furnizori extraordinari de energie

Ceea ce este special la tăițeii transparenți este că sunt foarte subțiri și aproape transparenți atunci când sunt gătiți. Tăițeii fini se rup ușor atunci când se usucă. Dacă îi lași în apă pentru puțin timp, devin moi și aproape transparenți, de aici le provine și denumirea.

Informații utile

Tăițeii transparenți au următoarele proprietăți speciale  

Tăiței transparenți în detaliu

Tăițeii transparenți sunt compuși din amidon și apă. Amidonul din porumb folosit pentru acești tăiței asiatici provine din mazăre, porumb sau chiar fasole mung. Tăițeii transparenți sunt bogați în carbohidrați, conțin puține proteine, nu au grăsimi și nici sare. Tăițeii transparenți din Coreea sunt făcuți, printre altele, din amidon de cartof dulce. Tăițeii sunt transparenți și incolori, au o consistență alunecoasă, asemănătoare unui jeleu și nu au gust. Ei sunt relativ denși din punct de vedere caloric și, mai presus de toate, furnizează cantități mari de energie.


Proveniență

De unde provin tăițeii transparenți?

Tăițeii transparenți au o tradiție în Asia care datează de mii de ani. În China, erau deja serviți ca fel principal în urmă cu 4000 de ani, fiind murați în supe de legume și carne. Tăițeii transparenți sunt cunoscuți și în Japonia de câteva mii de ani și au fost întotdeauna folosiți aici ca garnitură în supele aromate de pește. Între timp, tăițeii transparenți au fost răspândiți în toate celelalte părți ale lumii. Mai ales în Europa și America de Nord, care se bucură de o densitate mare de restaurante și gherete asiatice, tăițeii transparenți au devenit foarte populari și fac parte adesea din meniu.


Sezon

Când este sezonul tăițeilor transparenți?

Tăițeii transparenți nu sunt un produs sezonier, motiv pentru care sunt produși și comercializați pe tot parcursul anului. Sunt disponibili în formă uscată, proaspătă și congelată. Tăițeii transparenți se pot produce acasă destul de ușor. Gheretele și restaurantele asiatice, în special, încă mai produc proprii tăiței transparenți.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosiți tăițeii transparenți și cum se depozitează aceștia?

Tăiței transparenți în detaliu

Tăițeii transparenți servesc ca garnitură clasică pentru supele de legume, carne sau pește din Asia de Est. În acest caz, tăițeii se pun pur și simplu în supele fierbinți și se fierb pentru scurt timp. Tăițeii transparenți nu necesită o încălzire îndelungată, totuși, nu ar trebui consumați cruzi, dacă este posibil. Tăițeii prăjiți pot fi prăjiți în multă untură sau normal, pot fi făcuți la grătar, dar și fierți înăbușit.

Cum se depozitează tăițeii transparenți

Datorită conținutului scăzut de apă și în conformitate cu termenul de valabilitate, tăițeii transparenți se pot depozita negătiți pentru o perioadă lungă de timp. Pe de altă parte, tăițeii gătiți rezistă la frigider doar pentru o perioadă scurtă de timp și trebuie consumați rapid. Tăițeii în sine nu au gust, dar capătă cu ușurință arome și gusturi.


Ingrediente

Ce conțin tăițeii transparenți

Tăițeii transparenți din amidon de fasole mung sunt potriviți pentru persoanele cu colon iritabil. În cazul persoanelor cu intoleranță la gluten, se pot alege tăiței transparenți din amidon de porumb, mazăre sau cartofi dulci. Tăițeii transparenți nu conțin grăsimi și nici sare, prin urmare, sunt ideali pentru planurile alimentare în care acestea trebuie evitate.

Valoare nutritivă
 

kcal: 351 kcal

Carbohidrați: 86 g

Proteine: 0 g

Grăsimi: 0,1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0,1 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 25 mg

Fier: 2 mg

Potasiu: 10 mg

Magneziu: 3 mg

Sodiu: 10 mg