Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Tăițeii fără ou: o alternativă vegană pentru paste

Știai că un italian consumă în medie aproximativ 28 de kilograme de paste pe an? Printre acestea se numără și tăițeii fără ou, pentru că fac parte din categoria pastelor făinoase, împreună cu tăițeii cu ou, tăițeii din hrișcă și pastele integrale și reprezintă un aliment de bază versatil și bun pentru sănătate. 

Informații utile

Tăițeii fără ou au următoarele proprietăți speciale 

Tăiței fără ou în detaliu

Tăițeii fără ou sunt produși fără a se adăuga ou. De obicei, sunt preparați exclusiv din cereale și apă. Acești tăiței sunt vegani. Pentru a asigura proprietăți bune de gătire, tăițeii fără ou sunt adesea făcuți din griș de grâu dur. În schimb, în cazul tăițeilor clasici cu ou, se adaugă ouă în timpul producției, pentru a se asigura că aluatul nu se destramă în timpul gătitului. În plus, gălbenușul conferă tăițeilor o culoare frumoasă, ușor galbenă. De altfel: Cuvântul „pasta”, care provine din latină înseamnă aluat.


Proveniență

De unde provin tăițeii fără ou?

În multe părți ale lumii, tăițeii au fost întotdeauna făcuți fără ouă. Faimoasele paste italiene, de exemplu, se fac în mod tradițional fără ouă. Grișul de grâu dur folosit are proprietăți adezive mai puternice, prin urmare, nu necesită ou. Tăițeii fără ou, făcuți din grâu sau orez, reprezintă un aliment tradițional în unele părți din Asia. Foarte cunoscuți sunt tăițeii Mie din China și ramen din Japonia. Așadar, nu există un singur loc de origine al tăițeilor fără ouă.


Sezon

Când este sezonul tăițeilor fără ou?

Tăițeii fără ouă sunt un produs conservat. Tăițeii fără ou sunt complet uscați după producție, ceea ce le conferă o durată de depozitare de mai mulți ani. În consecință, tăițeii fără ouă sunt folosiți pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosiți tăițeii fără ou și cum se depozitează?

Tăiței fără ou în detaliu

Practic, tăițeii fără ou pot fi folosiți peste tot unde s-ar folosi și tăițeii cu ou. Excepție fac tipurile de tăiței care nu se pot face fără ou. Din această categorie fac parte tăițeii „Spätzle”, care sunt dificil de făcut fără ou, din cauza modului de preparare. În afară de aceștia, tăițeii fără ou se fierb în mod obișnuit în multă apă cu sare, până când se obține fermitatea dorită. Dacă folosești tăiței fără ou, este foarte important să îi clătești cu apă rece după ce îi gătești, deoarece se lipesc mai ușor decât cei cu ou.

Cum se depozitează tăițeii fără ou

Din cauza lipsei oului, tăițeii fără ou nefierți rezistă de obicei foarte mult timp. Este important doar ca tăițeii să fie depozitați într-un loc uscat. După ce ai deschis un pachet, asigură-te că îl închizi bine cu o clemă. În mod ideal, după ce ai deschis pachetul, ar trebui să îl pui într-un recipient de depozitare bine închis. În cazul în care tăițeii fierți urmează să fie serviți din nou, răcește-i rapid, pune-i în frigider și încălzește-i înainte de următoarea masă.


Ingrediente

Ce conțin tăițeii fără ou

În principiu, tăițeii sunt un aliment sănătos, cu condiția să fii atent la câteva aspecte. Tăițeii albi nu ar trebui să fie consumați în fiecare zi, este mai bine să alegi tăițeii din grâu întreg. Aceștia au un impact mai mic asupra nivelului de zahăr din sânge și furnizează o mulțime de nutrienți și proteine. Preparatele cu tăiței ar trebui să fie întotdeauna combinate cu grăsimi de înaltă calitate, multe legume și surse bune de proteine. În cazul tăițeilor fără ou, persoanele cu intoleranță la gluten, în special, trebuie să acorde o atenție deosebită ingredientelor, deoarece grișul de grâu dur conține mult gluten. În schimb, se potrivesc fără nicio restricție în cazul alergiilor la proteinele din oul de găină.

Valoare nutritivă
 

kcal: 362 kcal

Carbohidrați: 75,2 g

Proteine: 12,5 g

Grăsimi: 1,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,09 mg

Vitamina B2: 0,06 mg

Vitamina B6: 0,17 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 22 mg

Fier: 1,5 mg

Potasiu: 160 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 16 mg