Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Grișul de grâu: are multe întrebuințări

Grișul este produs din cereale. Grișul de grâu reprezintă grâul măcinat grosier. Granulația variază între 1,0 și 0,25 milimetri. Boabele de griș pot fi rotunde sau unghiulare și sunt de culoare albă până la maro deschis.

Informații utile

Grișul de grâu are următoarele proprietăți speciale 

Griș de grâu în detaliu

În general, există o diferență între grișul de grâu dur și grișul de grâu moale. Grișul de grâu dur are o proporție mai mare de gluten. Acest lucru asigură o structură mai solidă a grișului, care se leagă mai bine în timpul prelucrării. Acesta este motivul pentru care grișul de grâu dur este folosit și în producția de paste făinoase. Diferitele tipuri de paste sunt mai ușor de prelucrat, datorită structurii ferme a aluatului. Proporția crescută de gluten din grișul de grâu dur ajută la gătitul ulterior al pastelor, deoarece coeziunea amidonului face ca pastele să fie moi la exterior și puțin mai tari la interior și previne lipirea lor.

Pe de altă parte, grișul de grâu moale este potrivit pentru fabricarea produselor de panificație, cum ar fi prăjiturile sau chiflele. În plus, există și termenul de „griș pentru bebeluși”. Este vorba despre un griș de grâu foarte fin, care se amestecă pur și simplu în lapte, fără fierbere. În principiu, cele mai multe rețete pot fi realizate pur și simplu cu griș de grâu dur.


Proveniență

De unde provine grișul de grâu?

Grișul de grâu este un produs din grâu. Procesul de producție este asemănător cu cel al făinii, deși moara este reglată diferit, producând griș cu cantități de făină care sunt filtrate în timpul procedurii. 


Sezon

Când este sezonul grișului de grâu?

Grișul de grâu este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit grișul de grâu și cum se depozitează acesta?

Griș de grâu în detaliu

Grișul de grâu este foarte important pentru a produce diferite paste făinoase, de la paste la găluște. Glutenul conținut joacă un rol important în acest caz. Ține aluatul mai bine legat, dar, în același timp, creează o consistență mai pufoasă decât în combinație cu făina. Deoarece grișul de grâu este produs într-un mod similar cu făina și se distinge doar prin dimensiunea mai mare a bobului, poate fi folosit ca substitut pentru făina de grâu. Astfel, grișul de grâu poate înlocui făina, iar aluatul poate fi folosit pentru pâine și alte produse de panificație, cum ar fi prăjiturile. De asemenea, grișul de grâu este potrivit pentru întărire

Cum se depozitează grișul de grâu

La fel ca alte cereale, grișul de grâu trebuie depozitat într-un loc ermetic și uscat. Scopul principal este de a preveni infestarea cu molii. În combinație cu umiditatea, boabele de griș se umflă și se lipesc între ele.


Ingrediente

Ce conține grișul de grâu

Din punct de vedere al sănătății, grișul de grâu nu are o importanță relevantă în dieta zilnică. De obicei, acesta este o componentă a produselor finite, cum ar fi pastele. Din cauza conținutului ridicat de gluten, nu este potrivit pentru persoanele care au intoleranță la gluten. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 328 kcal

Carbohidrați: 69 g

Proteine: 10,8 g

Grăsimi: 1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,12 mg

Vitamina B2: 0,04 mg

Vitamina B6: 0,09 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,8 mg

 

Minerale

 

Calciu: 17 mg

Fier: 1 mg

Potasiu: 112 mg

Magneziu: 30 mg

Sodiu: 1 mg