Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Spaghetele: paste clasice italiene

Spaghete! Sunt cele mai populare tipuri de paste alături de macaroane și penne. De altfel, singularul de la spaghete este spaghetă. Dar să fim serioși, cine mănâncă doar o singură spaghetă? Apropo: Spaghetele se mănâncă întotdeauna doar cu furculița. Ia câteva spaghete în furculiță, rotește-le până când obții o bucățică pe care o poți băga în gură și savurează-le!

Informații utile

Spaghetele au următoarele proprietăți speciale

Spaghete în detaliu

Denumirea spaghetelor provine din cuvântul italian „spago”, care înseamnă „șnururi”. În Italia, spaghetele foarte groase se numesc spaghettoni, iar cele foarte subțiri spaghettini. Chiar mai subțiri decât spaghettini sunt capellini.

Spaghetele se prepară în mod tradițional numai din griș de grâu dur și apă. Aluatul pentru paste este presat într-o matriță, spaghetele se usucă și apoi se taie la o lungime de aproximativ 25 de centimetri. Tradiționaliștii țin neapărat ca matrița să fie făcută din bronz, deoarece aceasta oferă spaghetelor o suprafață mai aspră, permițându-le să rețină mai bine sosul.


Proveniență

De unde provin spaghetele?

Legenda spune că Marco Polo a adus ideea formei precedente spaghetelor din China. Există dovezi că acolo se producea deja o fidea din făină de mei în urmă cu aproximativ 2000 de ani. Se spune că venețienii au fost primii care au fabricat paste din griș de grâu dur după întoarcerea lui Marco Polo din Regatul de Mijloc, în 1295.


Sezon

Când este sezonul spaghetelor?

Atunci când îi întrebi pe copii dacă vor spaghete, răspunsul este foarte clar: mereu! De fapt, spaghetele uscate și proaspete sunt disponibile în nenumărate variante și, bineînțeles, pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite spaghetele și cum se depozitează acestea?

Spaghete în detaliu

Toți prietenii spaghetelor bolognese trebuie să accepte acest lucru: De fapt, pastele lungi sunt cele mai potrivite pentru sosuri fine, cum ar fi sosul de roșii sau pesto. Spaghetele alla carbonara (cu bacon și ou) sau spaghetele aglio e olio (cu usturoi și ulei) sunt, de asemenea, foarte gustoase. Atunci când prepari spaghete, trebuie să fierbi pastele în suficientă apă cu sare până când aceasta clocotește. Ai nevoie de aproximativ un litru de apă și o lingură plină de sare la 100 de grame de paste. După ce au fiert timp de 7-9 minute, sunt al dente, adică moi la exterior și puțin mai tari la interior, și pot fi scurse.

Cum se depozitează spaghetele

La fel ca și în cazul celorlalte paste uscate, spaghetele au un termen de valabilitate aproape nelimitat. Este important să resigilezi cu atenție ambalajele din folie după ce au fost deschise. Spaghetele în ambalaje de carton se depozitează cel mai bine după deschiderea ambalajului într-un recipient de sticlă închis ermetic și rezistent la umiditate. În acest fel, evitați ca pastele să absoarbă apă și să înceapă să mucegăiască.


Ingrediente

Ce conțin spaghetele

Spaghetele au puține proteine și grăsimi de origine vegetală, dar foarte mulți carbohidrați. Descoperă aici ce mai conțin spaghetele.

Valoare nutritivă
 

kcal: 350 kcal

Carbohidrați: 71,8 g

Proteine: 11,5 g

Grăsimi: 1,9 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 0 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 0 mg