Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Tagliatelle: o plăcere pe bandă rulantă

Pastele tagliatelle (de la cuvântul italian tagliare „a tăia”) sunt paste late, de forma unei panglici lungi și plate. La fel ca alte tipuri de paste italiene, pastele tagliatelle sunt produse din griș sau făină de grâu dur. În funcție de regiune, aluatul poate conține și ou. 

Informații utile

Pastele tagliatelle au următoarele proprietăți speciale

Tagliatelle în detaliu

Forma plată a pastele tagliatelle amintește de o panglică de cadou. Iar pentru cunoscători, acest tip delicios de paste late italiene chiar este un adevărat cadou. Tagliatelle seamănă cu pastele fettuccine, dar diferența constă în faptul că tagliatelle sunt ceva mai late decât fettuccine, având o lățime cuprinsă între cinci și zece milimetri. O altă diferență: Pastele tagliatelle provin din regiunea Emilia-Romagna, iar pastele fettuccine din regiunea Abruzzo, pe coasta de est a Italiei.

Există chiar și o a treia rudă a pastelor tagliatelle: pastele pappardelle din Toscana. Pastele pappardelle sunt făcute din același aluat ca tagliatelle și fettuccine, dar au o margine ondulată. Spaghetele bolognese, așa cum sunt cunoscute în Germania, nu sunt cunoscute sub această denumire și în Italia, în special în Bologna. În Bologna se servește un preparat similar cu tagliatelle, „Tagliatelle al Ragù”.


Proveniență

De unde provin pastele tagliatelle?

Pastele tagliatelle își au originea în secolul al XV-lea în regiunea italiană Emilia-Romagna. Potrivit legendei, un bucătar de la curte a fost inspirat de părul magnific al prințesei Lucrezia Borgia. În onoarea căsătoriei acesteia cu Alfonso d'Este, bucătarul a modelat pastele late în cuiburi de paste sofisticate și le-a dedicat prințesei și soțului ei. 


Sezon

Când este sezonul pastelor tagliatelle?

Tagliatelle se pot cumpără uscate sau proaspete pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite tagliatelle și cum se depozitează acestea?

Tagliatelle în detaliu

Deoarece pastele tagliatelle sunt de obicei preparate în stare proaspătă, acestea au o suprafață aspră și poroasă. Din acest motiv, sunt ideale pentru sosurile groase de carne, de exemplu, pentru carnea de vită, vițel, porc, vânat sau chiar iepure. Sosul de carne clasic este Ragù alla bolognese. Alternativele vegetariene sunt, de asemenea, foarte gustoase (dintre care unele pot fi pregătite și vegane), cum ar fi briciole e noci (pesmet și nuci), uovo e formaggio (ou și brânză) sau simplul, dar foarte gustosul pomodoro e basilico (roșii și busuioc).

Cum se depozitează corect pastele tagliatelle

Pastele tagliatelle gătite rezistă fără probleme la frigider timp de o zi sau două. Pastele tagliatelle uscate au un termen de valabilitate aproape permanent. Cu toate acestea, odată deschise, trebuie să resigilezi cu grijă ambalajul sau să le depozitezi într-un recipient ermetic, de exemplu, un borcan de sticlă. În acest mod, poți depozita pastele într-un dulap, sertar sau cămară pentru următoarea mâncare cu paste.


Ingrediente

Ce conțin pastele tagliatelle

Pastele tagliatelle conțin mulți carbohidrați, puține proteine, zahăr și fibre alimentare. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 350 kcal

Carbohidrați: 71,8 g

Proteine: 11,5 g

Grăsimi: 1,9 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 0 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 0 mg