Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Ciocolata de menaj: o glazură delicioasă pentru prăjituri

Dacă vrei să învelești prăjiturile sau torturile în glazură de ciocolată, folosește cel mai bine ciocolata de menaj. Datorită conținutului mai ridicat de grăsime, aceasta se potrivește mai bine decât ciocolata normală. Ciocolata de menaj este disponibilă în diferite sortimente, de exemplu, sub formă de ciocolată albă, cu un conținut diferit de cacao, sub formă de ciocolată amăruie sau sub formă de ciocolată cu lapte.

Informații utile

Ciocolata de menaj are următoarele proprietăți speciale

Ciocolată de menaj în detaliu

Ciocolata de menaj se prepară, în funcție de sortiment, din cantități diferite de masă de cacao, zahăr și lapte praf. Diferența față de ciocolata normală constă în faptul că masa de cacao trebuie să conțină cel puțin 31% unt de cacao în loc de 18%. Ciocolata de menaj este astfel mai subțire și mai ușor de prelucrat atunci când este încălzită și formează o suprafață omogenă, netedă și fermă atunci când se răcește.


Proveniență

De unde provine ciocolata de menaj?

Fructul arborelui de cacao era deja cultivat și transformat într-o băutură amară în vremea Imperiului Aztec. Descoperitorii Americii Latine au adus aceste fructe în Europa, unde rețeta ciocolatei a fost inventată în secolul al XIX-lea și dezvoltată de-a lungul deceniilor. În continuare, oamenii au început să decoreze și să toarne ciocolată peste torturi, prăjituri și praline, iar, pentru acest lucru, aveau nevoie de o ciocolată ușor de topit, care se putea procesa bine: așa fost inventată ciocolata de menaj.


Sezon

Când este sezonul ciocolatei de menaj?

Ciocolata de menaj este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită ciocolata de menaj și cum se depozitează aceasta?

Ciocolată de menaj în detaliu

Datorită prelucrării sale ușoare, ciocolata de menaj este folosită în principal la copt. Se folosește în special ca glazură pentru torturi și checuri simple. Cu toate acestea, din ciocolata de menaj se poate face ganache ori diverse creme sau poate fi folosită pentru a pregăti umpluturi de praline. De asemenea, ciocolata de menaj este adecvată pentru a acoperi pralinele sau ca glazură pentru biscuiți și fursecuri. În unele rețete, se amestecă direct în aluat. Pentru a topi ciocolata de menaj, aceasta trebuie încălzită la foc mic într-o baie de apă. Este important să fie menținută la temperatura corectă pentru a obține o masă omogenă, care să se întărească uniform atunci când se răcește. O temperatură de 32 de grade Celsius este deja suficientă pentru acest lucru și poate fi controlată cu ajutorul unui termometru pentru alimente.

Cum se depozitează ciocolata de menaj

Ciocolata de menaj ar trebui depozitată într-un loc răcoros și uscat. În niciun caz nu trebuie expusă la lumina directă a soarelui sau la căldură, deoarece se poate topi, iar untul de cacao se poate dizolva. De obicei, se cumpără ciocolată de menaj în cantități mai mari decât cele necesare. Totuși, bucățile rupte din ciocolata de menaj rezistă cel puțin zece luni, iar sortimentele de ciocolată de menaj neagră rezistă chiar și până la 15 luni. Trebuie ținut cont de faptul că ciocolata de menaj poate prinde ușor arome străine. Prin urmare, se recomandă învelirea în folie a bucăților rupte din ciocolata de menaj.


Rețete

La ce poți folosi ciocolata de menaj


Ingrediente

Ce conține ciocolata de menaj

Ciocolata de menaj conține mult zahăr și grăsimi, motiv pentru care nu este adecvată pentru o alimentație echilibrată și sănătoasă, ci mai degrabă ca o mică gustare.  Persoanele care doresc să reducă consumul de grăsimi și zahăr ar trebui să opteze mai degrabă pentru sortimentele de ciocolată de menaj neagră cu un conținut mai mare de cacao. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 410 kcal

Carbohidrați: 65,97 g

Proteine: 10,86 g

Grăsimi: 9,24 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0,3 mg

Vitamina B6: 0,14 mg

Vitamina C: 0,22 mg

Vitamina E: 1,5 mg

 

Minerale

 

Calciu: 190 mg

Fier: 14,76 mg

Potasiu: 1310 mg

Magneziu: 181 mg

Sodiu: 152 mg