Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Drojdia de bere: o ciupercă folositoare

Drojdia de bere unicelulară și sferică aparține speciei „Saccharomyces cerevisiae”, care include, de asemenea, drojdia uscată de panificație disponibilă în comerț. Singura diferență între cele două drojdii uscate constă în caracterul activ sau inactiv al acestora. Drojdia de panificație este o drojdie activă, motiv pentru care este folosită și pentru a aerisi aluatul, în timp ce drojdia de bere este inactivă și acționează doar prin ingredientele sale.

Informații utile

Drojdia de bere are următoarele proprietăți speciale 

Drojdie de bere în detaliu

Drojdia de bere, cunoscută și sub numele de drojdie de panificație, este o ciupercă. Dacă adaugi zahăr în drojdia de bere, va avea loc o reacție care va declanșa procesul de fermentare. Drojdia de bere este obținută dintr-o drojdie de cultură pură, cu ajutorul culturilor fungice. Este un produs natural, utilizat atât în producția de bere, cât și ca supliment alimentar, sub formă de tablete sau fulgi. Drojdia de bere este disponibilă în comerț sub formă de pudră sau cuburi. 


Proveniență

De unde provine drojdia de bere?

Ciupercile de drojdie sunt cultivate pentru producția de drojdie de bere. Doar câteva miligrame de drojdie de cultură pură sunt suficiente pentru a produce câteva tone de drojdie de bere. Producția are loc într-o eprubetă. În opt zile, 50 de mililitri se transformă în 40 de litri. Urmează transferul într-o instalație sterilizată, unde pot fi cultivați până la 10 metri cubi de drojdie. Pentru acest proces, mai este nevoie doar de două zile. Cantitatea este apoi mărită la 200 de metri cubi. Acest lucru este realizat în câteva ore. Astfel, în unsprezece zile, se pot produce până la 18 tone de drojdie dintr-o cantitate de aproximativ opt miligrame de drojdie de cultură pură.


Sezon

Când este sezonul drojdiei de bere?

Drojdia de bere este disponibilă pe tot parcursul anului, deoarece poate fi cultivată în orice moment.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită drojdia de bere și cum se depozitează aceasta?

Drojdie de bere în detaliu

Drojdia de bere este necesară pentru fabricarea berii. Abia după ce se adaugă drojdia, ingredientele încep să fermenteze, astfel încât berea să se dezvolte. Drojdia de bere se depozitează cel mai bine la frigider. În aceste condiții, rezistă 2-3 săptămâni. După aceea, este posibil să își piardă efectul de fermentare.


Ingrediente

Ce conține drojdia de bere 

Drojdia de bere conținută în bere are un efect amețitor și stimulant. În plus, sunt cunoscute și efectele din domeniul cosmeticelor și al medicinei. Drojdia de bere conține o varietate de ingrediente care, de exemplu, contracarează procesul natural de îmbătrânire. Pe lângă aceasta, drojdia de bere se remarcă prin conținutul ridicat de vitamina B. Este disponibilă și sub formă de supliment alimentar, deoarece poate avea un efect pozitiv asupra pielii, părului și unghiilor.

Totodată, inima și sistemul nervos beneficiază și ele de pe urma drojdiei de bere. Drojdia de bere susține formarea sângelui și reglează nivelul de zahăr din sânge. Aceasta susține un sistem imunitar sănătos prin transformarea proteinelor, grăsimilor și carbohidraților în energie. Vitamina B are un efect de susținere în acest caz. Astfel, corpul are capacitatea de a se apăra mai puternic împotriva agenților patogeni. Drojdia previne inflamația. În plus, poate reduce stresul și poate oferi mai mult echilibru.

Valoare nutritivă
 

kcal: 229 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 48 g

Grăsimi: 4,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 12 mg

Vitamina B2: 4 mg

Vitamina B6: 4,4 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 50 mg

Fier: 17,5 mg

Potasiu: 1410 mg

Magneziu: 230 mg

Sodiu: 77 mg