Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Întăritorul de frișcă: de ajutor atunci când nimic nu merge bine

Dacă frișca pur si simplu nu poate fi bătută, te poate ajuta întăritorul de frișcă. Amidonul conținut în praf împiedică depunerea apei. Acest lucru face ca amestecul să fie mai tare și frișca să reziste mai mult timp.

Informații utile

Întăritorul de frișcă are următoarele proprietăți speciale

Întăritor de frișcă în detaliu

Ca liant, întăritorul de frișcă susține procesul chimic de legare care are loc în timp ce frișca este bătută: Emulgatorii din frișca lichidă asigură o legătură stabilă între micile picături de grăsime și moleculele de apă. Această legătură este separată mecanic, prin batere. Se adaugă bule de aer minuscule și se coagulează cu cocoloașele mici de grăsime. Se formează din ce în ce mai multe cocoloașe care rețin apa, grăsimea și aerul, făcând frișca tare, în cele din urmă. 


Proveniență

De unde provine întăritorul de frișcă?

Din anul 1967, sunt disponibili pe piață diferiți „întăritori de frișcă”. Inițial, termenul „întăritor de frișcă” era numele unei mărci, dar în prezent este un termen generalizat pentru întăritorii de frișcă.


Sezon

Când este sezonul întăritorului de frișcă?

Întăritorul de frișcă este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit întăritorul de frișcă și cum se depozitează acesta?

Întăritor de frișcă în detaliu

Întăritorul de frișcă se folosește la deserturi sau torturi, deoarece frișca ar trebui să arate bine timp îndelungat. Cu ajutorul întăritorului, frișca dulce devine mult mai solidă, ceea ce facilitează realizarea decorațiunilor pe torturi. Întăritorul poate fi folosit și în alt scop decât cel prevăzut, acesta se poate presăra sub formă de bază pe blaturile de tort pentru a împiedica înmuierea cauzată de un strat de fructe.

Cum să folosești întăritorul de frișcă

Frișca lichidă trebuie bătută pentru scurt timp la cea mai mică turație a mixerului înainte de a adăuga pudra albă prin amestecare constantă. Apoi continuă să bați frișca la o viteză mai mare până când obții fermitatea dorită. Cel mai bine este să folosești un recipient îngust și înalt. În aceste condiții, frișca devine solidă mai rapid.

Îți dai seama că frișca este bătută complet atunci când înclini recipientul și frișca nu curge, ci rămâne lipită de acesta. Dacă bați frișca prea mult, aceasta se poate încreți. Adăugând întăritorul de frișcă, amestecul se poate realiza mai rapid. Întăritorul de frișcă ar trebui depozitat într-un loc răcoros și uscat. Termenul de valabilitate este de 18 luni și se cumpără adesea în cantități mari.


Ingrediente

Ce conține întăritorul de frișcă

Deși industria alimentară folosește substanțe artificiale pentru amestecul de întăritor de frișcă, E-urile folosite sunt clasificate ca fiind inofensive și lipsite de efecte alergenice.

Valoare nutritivă
 

kcal: 370 kcal

Carbohidrați: 92 g

Proteine: 0 g

Grăsimi: 0 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 0 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 240 mg