Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Bicarbonatul de sodiu: un adevărat factotum

Bicarbonatul de sodiu este hidrogenocarbonat de sodiu (NaHCO³), comercializat sub denumirea prescurtată de natron. Numele alternative ale natronului în limba germană sunt: „Backsoda”, „Backnatron”, „Speisenatron”, „Speisesoda”. Este un agent de creștere care reacționează cu celelalte ingrediente ale unui aluat. Acesta formează bule care aerisesc aluatul și îl fac să crească.

Informații utile

Bicarbonatul de sodiu are următoarele proprietăți speciale

Bicarbonat de sodiu în detaliu

Hidrogenocarbonatul de sodiu este o substanță incoloră, albă, cristalină, care se descompune la temperaturi de peste 50 de grade în apă, bioxid de carbon și carbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu se folosește pentru a ajuta la creșterea aluaturilor de pâine, precum și pentru prăjituri la copt. Acesta poate absorbi și neutraliza mirosurile. Hidrogenocarbonatul de sodiu reacționează cu acizii și are un efect de reglare. Deoarece se descompune în componentele sale la temperaturi mai ridicate, putem spune că se degradează în mod natural. Are o valoare nutritivă scăzută. 


Proveniență

De unde provine bicarbonatul de sodiu?

Hidrogenocarbonatul de sodiu era deja folosit în Egiptul Antic acum 4000 de ani pentru pregătirea unui cadavru în scopul mumificării și pentru a elimina apa din acesta. Se găsește ca substanță minerală în natură și este exploatat în mine.


Sezon

Când este sezonul bicarbonatului de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit bicarbonatul de sodiu și cum se depozitează acesta?

Bicarbonat de sodiu în detaliu

Hidrogenocarbonatul de sodiu este o componentă a prafurilor de copt și a șerbetului și este disponibil și sub formă de bicarbonat de sodiu. Este un agent de afânare și este folosit în locul prafului de copt, dar reacționează în timpul coacerii doar dacă există ingrediente acide în aluat. Bicarbonatul de sodiu are, de asemenea, un efect de reglare a acidității. Prin urmare, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în special la preparate și băuturi acide.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și ca remediu casnic. De exemplu, împreună cu oțetul, poate curăța scurgerile blocate. În plus, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a face să dispară mirosurile de mucegai. Bicarbonatul de sodiu are un termen de valabilitate de aproximativ șase luni de la producție și ar trebui depozitat într-un loc uscat.


Ingrediente

Ce conține bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este folosit la reglarea nivelului prea ridicat de acid din stomac și a arsurilor la stomac. Ajută împotriva flatulenței, diareei, vărsăturilor și eructațiilor. Acesta ar trebui folosit doar în mod selectiv. Consumul îndelungat ar putea crește nivelul de sodiu din sânge și ar putea scădea nivelul de calciu. Pentru a-l folosi împotriva arsurilor la stomac, amestecă bicarbonatul de sodiu în apă cu lămâie. Cu toate acestea, nu ar trebui luat cu puțin timp înainte sau după masă, deoarece ar neutraliza acidul gastric.

Valoare nutritivă
 

kcal: 0 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 0 g

Grăsimi: 0 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 0 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 27360 mg