Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Ingredientele pentru copt: cu ajutorul lor îți iese aluatul

Diversitatea ingredientelor pentru copt este imensă. Ingredientele pentru copt sunt ingrediente care modifică proprietățile, dau gust sau modifică consistența aluatului în modul dorit. Majoritatea ingredientelor obișnuite pentru copt sunt cunoscute de peste 100 de ani, în unele cazuri, de 150 de ani.

Informații utile

Ingredientele pentru copt au următoarele proprietăți speciale

Ingredientele pentru copt au jucat un rol decisiv în modelarea panificației și a culturii asociate cafenelelor și brutăriei. Varietatea de prăjituri și torturi a fost modelată, dezvoltată și transformată doar prin cunoașterea ingredientelor pentru copt și ingeniozitatea asociată acestora. Grecii antici știau deja de ingredientele individuale, cum ar fi drojdia, dar și de culturile de plămădeală. Drojdia a fost primul agent de creștere al aluatului cu mult înainte de a exista agenți de afânare precum praful de copt.

Ingrediente pentru copt în detaliu

Agenți de afânare și arome 

Produsele pentru copt pot fi grupate în funcție de diferite proprietăți. Din grupa agenților de afânare fac parte praful de copt, drojdia (drojdie proaspătă, drojdie uscată) și bicarbonatul de sodiu. Grupa aromelor conține arome naturale, cum ar fi coaja rasă de portocală, coaja rasă de lămâie, portocalele confiate, lămâia confiată, aroma de rom, aroma de migdale amare, aroma de lămâie, aroma de unt, aroma de vanilie, aroma de vanilie Bourbon și extractul de vanilie.

Umpluturi

O altă grupă este cea a umpluturilor, din care fac parte nucile, alunele de pădure, migdalele, macul, fisticul, fulgii de cocos și alte tipuri de nuci. Consistența este cea care contează. Există o mare varietate în ceea ce privește măcinarea și tăierea nucilor: Nuci măcinate, nuci tăiate în bucăți, nuci tocate, nuci răzuite, nuci feliate, fâșii de nuci, nuci tăiate și prăjite și nuci măcinate și tocate. Printre alte umpluturi, se numără nuga cu nuci, umpluturile cu mac, stafidele cu rom, ciocolata tocată și toate formele și tipurile de fructe uscate.

Agenți de gelifiere și lianți

Fie că este vorba de umplutură sau de fructe, ambele trebuie să fie îngroșate cu un agent de gelifiere sau cu un liant. Dintre aceștia fac parte gelatina sau varianta vegetariană, agar agar. Un agent de gelifiere sau o glazură ajută la legarea fructelor. Pe de altă parte, întăritorul de frișcă face frișca solidă.

Condimente și decorațiuni

Condimentele pot fi împărțite în ierburi, mirodenii, amestecuri de condimente și arome. Amestecurile de condimente cunoscute sunt condimentele pentru pâine, condimentele pentru turtă dulce și condimentele pentru biscuiții de Crăciun Spekulatius. Anasonul, cuișoarele, scorțișoara, vanilia, ienibaharul, șofranul și boabele de tonka sunt disponibile individual și sub formă de amestecuri. Pentru a decora prăjituri și torturi, poți folosi toppere, cum ar fi diverse figurine realizate din zahăr, spumă de ouă, bomboane fondante, marțipan sau ciocolată. Figurinele variază de la flori, crenguțe și frunze până la animale.

Topping

Ce este un aluat fără o umplutură și fără un topping? Iată câteva exemple: budincile sau cremele de budincă cu aromă de vanilie sau ciocolată, cremele pentru torturi cu cremă de ciocolată, vanilie, căpșuni sau brânză și marțipan. Cu mult înainte de apariția coloranților alimentari, pentru a colora aluatul, se foloseau condimente colorante, cum ar fi șofranul.


Proveniență

De unde provin ingredientele pentru copt?

Arta de a coace este la fel de veche ca și istoria făinii și datează de aproximativ 6000 de ani. Cel mai simplu era să coci pâinea. În ultimii ani, varietatea de ingrediente pentru copt s-a diversificat. Tendința duce la coacerea creativă și la amestecurile gata preparate. Nu mai există o cerere pentru ingrediente de bază simple, ci pentru tot ceea ce ajută la decorarea și rafinarea proprie a mâncărurilor.


Sezon

Când este sezonul ingredientelor pentru copt?

Ingredientele pentru copt sunt disponibile pe tot parcursul anului, dar unele ingrediente sunt disponibile doar în anumite perioade ale anului, de exemplu, de Crăciun sau de Paște. Crăciunul este sezonul în care se coace foarte mult. Ingredientele populare pentru copt din această perioadă a anului sunt stafidele Sultana, nucile, vanilia și condimentele precum scorțișoara.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite ingredientele pentru copt și cum se depozitează acestea?

Ingrediente pentru copt în detaliu

Ingredientele pentru copt pot fi folosite în diferite moduri. Nu există limite în ceea ce privește combinațiile posibile de ingrediente. Pentru persoanele care suferă de alergii și intoleranțe, există diverși înlocuitori pentru a înlocui ingredientele pentru copt. De exemplu, poți coace fără lactoză sau fără ouă. Lupinul este un înlocuitor al oului. Există diverse alternative și pentru zahăr, cum ar fi ștevia, zahărul de mesteacăn, siropul de agave, siropul de arțar, zahărul din flori de cocos și xylitolul. Cel mai important, ingredientele pentru copt trebuie depozitate într-un loc uscat. Pachetele deschise trebuie să fie bine resigilate.


Ingrediente

Ce conțin ingredientele pentru copt 

Componentele ingredientelor pentru copt sunt la fel de diverse ca și ingredientele pentru copt în sine. Este interesant faptul că există alternative pentru multe ingrediente pentru copt, în cazul anumitor diete. În loc de zahăr, pentru copt se poate folosi, de exemplu, sirop de orez, sirop de agave, zahăr de cocos sau xylitol. Alternativele pentru făina albă sunt făina de migdale sau făina de cocos. În cazul în care praful de copt trebuie înlocuit, se poate folosi bicarbonat de sodiu. În cazul în care alcoolul trebuie înlocuit, există diverse arome, cum ar fi aroma de rom. Pentru vegani, ingredientele pentru copt pot fi înlocuite după cum urmează: Lupin în loc de ouă de găină, ciocolată vegană și uleiuri de origine vegetală în loc de unt. Laptele de orez, laptele de soia sau laptele de ovăz înlocuiesc laptele de vacă.