Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Cofet cu cremă de ciocolată, portocale și alune de pădure

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

Pentru blatul crocant:

150 g făină pentru prăjituri
100 g alune de pădure măcinate
6 ouă
10 g fulgi de cocos
20 g zahăr
1 praf sare

Pentru crema densă de ciocolată:

400 g ciocolată de menaj
10 g cacao
250 ml smântână lichidă pentru frișcă
100 ml suc de portocale proaspăt stors
100 g alune de pădure
20 g zahăr pudră
esență de rom sau vanilie

Pentru decor:

felii de portocală
alune de pădure întregi și jumătăți

Preparare

    1

Pentru blatul crocant, se bat albușurile spumă și se adaugă zahărul treptat. După ce s-a format spuma de albușuri cu zahăr se adaugă gălbenușurile, alunele de pădure măcinate, făina, fulgii de cocos și praful de sare și se omogenizează compoziția cu ajutorul unei spatule.

    2

Într-o tavă, de preferință, dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt din abundență, se toarnă aluatul și se coace pentru aproximativ jumătate de oră (se verifică pe parcurs cu o scobitoare) în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade.

    3

După ce blatul este copt, se lasă la răcit. Dacă acesta este crescut se va tăia în 2, la mijloc, în așa fel încât foaia de blat să fie una subțire și crocantă.

    4

În paralel, pentru crema densă de ciocolată, la bain marin, se topește ciocolata menaj, se adaugă smântâna dulce, cacao, zahărul pudră, esențele, alunele de pădure măcinate, iar după ce se obține o compoziție omogenă, înainte de a se lua de pe foc se adaugă sucul de portocale proaspăt stors, pentru o aromă deosebită.

    5

Blatul subțire, răcit, se pune în tava în care a fost copt și se toarnă abundent crema de ciocolată pe deasupra, astfel încât stratul de ciocolată să fie unul generos. Se lasă la rece pentru cel puțin 3 ore, de preferat, peste noapte.

    6

Se decoreză cu jumătățile de alune de pădure (pot fi și întregi) și felii de portocală și se servește, după preferință, cu zahăr pudră deasupra.