Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Sfecla roșie: culoare și gust intense

Sfecla roșie sau napul roșu, așa cum mai este numită, aparține familiei Amaranthaceae din punct de vedere botanic și a căpătat culoarea și forma actuale doar prin reproducere, în secolul al XIX-lea. Află mai multe despre tuberculul de un roșu intens.

Informații utile

Acestea sunt proprietățile speciale ale sfeclei roșii 

Sfeclă roșie proaspătă în detaliu

Sfecla roșie are o formă rotundă și un diametru de maximum 10 cm. Aceasta are o coajă de culoare închisă, violet și ușor roșiatică. Interiorul sfeclei este roșu spre roz. Atunci când sfecla roșie este coaptă, tuberculii individuali ating o greutate de până la 600 de grame. Sfecla roșie se poate consuma în stare crudă, fiartă, călită sau prăjită. Are un gust ușor pământiu, de la acru până la amar, fiind ideală în salatele de crudități. 


Proveniență

De unde provine sfecla roșie?

La fel ca sfecla de zahăr și sfecla elvețiană (mangold), sfecla roșie a evoluat de la o formă sălbatică comună. Probabil că este originară din Africa de Nord. Aceasta a fost răspândită în Europa de către romani. De atunci, s-a bucurat de o popularitate din ce în ce mai crescută. În prezent, sfecla roșie se cultivă aproape în întreaga lume, de exemplu, în Germania, Polonia, Franța și Italia. Sfecla roșie este, de asemenea, ideală pentru a fi cultivată în grădina proprie.


Sezon

Când este sezonul sfeclei roșii

Sfecla roșie proaspătă se găsește în lunile de toamnă, respectiv septembrie și octombrie și, prin urmare, poate fi numită o legumă de toamnă-iarnă. În formă murată, sfecla roșie este disponibilă pe tot parcursul anului. 

Ofertele noastre de legume proaspete

Oferte valabile în perioada 13.11.2024 - 19.11.2024


Utilizare și depozitare

La ce se poate folosi sfecla roșie și cum se depozitează aceasta?

Sfeclă roșie proaspătă în detaliu

Sfecla roșie este un ingredient popular în salatele de crudități. În plus, sfecla roșie este și o garnitură populară pentru mâncărurile consistente. Sfecla roșie se folosește și pentru a face suc de legume. Sfecla roșie are un gust ușor pământiu, de la acru până la amar, fiind ideală în salatele de crudități. Înfășurată într-un prosop umed, sfecla se păstrează la frigider două-trei săptămâni. De asemenea, este disponibilă gătită în prealabil și învelită în folie alimentară, putând fi păstrată mai mult timp.



Ingrediente

Ce conține sfecla roșie

Sfeclă roșie proaspătă în detaliu

Sfecla roșie este o legumă bogată în substanțe și minerale vitale și are efecte pozitive asupra sănătății. Consumul regulat de sfeclă roșie întărește mai ales sistemul imunitar.

Valori nutritive
 

kcal: 47 kcal

Carbohidrați: 8,38 g

Proteine: 1,53 g

Grăsimi: 0,1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,02 mg

Vitamina B2: 0,04 mg

Vitamina B6: 0,05 mg

Vitamina C: 10 mg

Vitamina E: 0,04 mg

 

Minerale

 

Calciu: 17 mg

Fier: 0,89 mg

Potasiu: 407 mg

Magneziu: 20 mg

Sodiu: 58 mg