Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Ghimbirul: rădăcina picantă

Rădăcina de ghimbir este din ce în ce mai populară, probabil datorită răspândirii rapide a bucătăriei exotice, fie drept condiment, fie ca plantă medicinală. Datorită gustului său fructat și picant, rădăcina de ghimbir este inclusă în zilele noastre într-o gamă largă de mâncăruri. 

Informații utile

Ghimbirul are următoarele proprietăți speciale

Ghimbir proaspăt în detaliu

Ghimbirul este un tubercul maro deschis până la gălbui, care are o coajă de grosimea hârtiei și un aspect lemnos. Tuberculul este ușor sfărâmicios, iar în interior este umed și zemos. La interior, tuberculul de ghimbir este de culoare gălbuie spre verde deschis.

Tuberculii copți de ghimbir au forme diferite de rădăcină și au o lungime medie de până la 40 de centimetri, cu o greutate de până la un kilogram. Gustul picant al tuberculului provine de la așa-numitul gingerol, care se folosea deja în Evul Mediu în locul piperului, pentru a adăuga gustul condimentat adecvat mâncărurilor.


Proveniență

De unde provine ghimbirul?

Ghimbirul preferă un climat temperat cald până la cald și umed și, prin urmare, este originar din zonele subtropicale – diferite variante se pot cultiva, totuși, și în zone temperate. Originar din China, tuberculul de ghimbir s-a răspândit în regiunile europene abia după Evul Mediu, când a ajuns în Europa prin intermediul Drumului Mătăsii. În prezent, ghimbirul se cultivă în întreaga lume. Cu toate acestea, principalele țări în care se cultivă ghimbirul sunt în continuare China, Thailanda, Vietnam, Japonia și Australia. Zona de proveniență a rădăcinii de ghimbir influențează atât calitatea, cât și aroma acestuia: De exemplu, ghimbirul care provine din Jamaica este considerat cel mai intens și cel mai bun, cel din China are o aromă exotică și puternică, iar cel din Nigeria este de obicei picant.


Sezon

Când este sezonul ghimbirului?

Ghimbirul este o plantă foarte sensibilă la frig, care poate fi recoltată în această țară din martie până în octombrie. Cu toate acestea, deoarece ghimbirul este, în principal, o plantă originară din regiunile subtropicale, acesta se recoltează aproape pe tot parcursul anului, în funcție de regiunile de cultivare din lume. Prin urmare, ghimbirul proaspăt este disponibil pe tot parcursul anului. După recoltare, acesta fie se ambalează industrial, fie se transformă în pulbere de condiment.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit ghimbirul și cum se depozitează acesta?

Ghimbir proaspăt în detaliu

Ghimbirul este considerat un condiment clasic și un ingredient pentru mâncărurile aromate și picante. Aroma sa se potrivește foarte bine cu fructele de mare, carnea de pasăre și carnea de miel. De asemenea, supele și tocănițele pot fi îmbunătățite prin presărarea ghimbirului. Rădăcina este, de asemenea, folosită în ceaiuri. Poate fi tăiată și adăugată în apă pentru un efect răcoritor. Mulți oameni cunosc aroma tipică de la bine-cunoscuta băutură „Ginger ale”, o limonadă preparată din rădăcina aromată. Depozitată într-un loc răcoros, uscat și întunecat, rădăcina de ghimbir se poate păstra timp de câteva săptămâni fără probleme.


Rețete

Ce puteți găti cu ghimbir


Ingrediente

Ce conține ghimbirul

Ghimbir proaspăt în detaliu

Se spune că ghimbirul are numeroase efecte benefice asupra sănătății. De exemplu, acesta are un efect digestiv și antibacterian și poate proteja astfel sănătatea intestinală și sistemul imunitar.

Valori nutritive
 

kcal: 61 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 2,5 g

Grăsimi: 0,8 g

Vitamine

 

Vitamina A: 1 µg

Vitamina B1: 0,02 mg

Vitamina B2: 0,04 mg

Vitamina B6: 0,16 mg

Vitamina C: 5 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 97 mg

Fier: 17 mg

Potasiu: 910 mg

Magneziu: 130 mg

Sodiu: 34 mg