Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Untul de cocos: o grăsime vegetală de înaltă calitate

Untul de cocos, numit și ulei de cocos, este un ulei incolor, cu un gust slab și ușor aromat. Reprezintă o grăsime vegetală de înaltă calitate, care joacă un rol important în prepararea hranei.

Informații utile

Untul de cocos are următoarele proprietăți speciale

Unt de cocos în detaliu

Untul de cocos conține aproximativ 8% acizi grași mononesaturați și polinesaturați și aproximativ 92% acizi grași saturați. Este bogat în acid lauric, miristic și caprilic, conține vitaminele B și E și este, în general, ușor de digerat. Untul de cocos nu are colesterol, în ciuda conținutului ridicat de acizi grași saturați. Are efecte pozitive asupra sistemului vascular uman și poate spori rezistența.


Proveniență

De unde provine untul de cocos?

Cocotierul este originar din India și din spațiul asiatic de sud-est. Astăzi se întâlnește în toate regiunile tropicale. Principalele țări cultivatoare sunt Brazilia, Indonezia și Filipine. Untul de cocos se obține din pulpa uscată a nucii de cocos, din copră. Această pulpă are un conținut de grăsime de aproximativ 70%. Untul de cocos diferă în funcție de modul de producere: poate să fie nativ sau rafinat. Untul de cocos virgin se obține fie prin presare la rece, fie prin alte procedee blânde și nu se adaugă substanțe suplimentare. Pe de altă parte, untul de cocos rafinat este tratat, albit și filtrat cu substanțe chimice. În cadrul acestui proces, nu sunt filtrate numai substanțele nedorite, ci și aromele, coloranții și o mare parte din vitamina E conținută. Acizii grași saturați sunt păstrați în întregime. 


Sezon

Când este sezonul untului de cocos?

Nucile de cocos se culeg și se prelucrează pe tot parcursul anului; prin urmare, sunt disponibile mereu.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit untul de cocos și cum se depozitează acesta?

Unt de cocos în detaliu

Untul de cocos este extrem de rezistent la căldură și este foarte potrivit pentru prăjirea mâncărurilor. Se topește la o temperatură de aproximativ 24 de grade Celsius și, din acest motiv, se folosește în formă solidă. În bucătărie se folosește, în principal, untul de cocos rafinat. Acesta este folosit drept bază pentru torturi, praline, gofre și ciocolată de menaj. Untul de cocos virgin se folosește la rafinarea peștelui, a preparatelor cu orez și a pastelor făinoase.

Cum se depozitează untul de cocos

Untul de cocos nu trebuie depozitat la rece, temperatura camerei este de ajuns. Totuși, ar trebui protejat de lumina soarelui. Dacă este depozitat în acest mod, rezistă aproximativ doi ani. Dacă se pune la rece, termenul de valabilitate se prelungește semnificativ. Untul de cocos cu ambalajul desfăcut nu se strică așa de repede ca în cazul altor uleiuri și grăsimi.


Ingrediente

Ce conține untul de cocos

Untul de cocos este compus, în mare parte, din acid lauric, acid miristic, precum și din acizi grași cum ar fi acidul hexanoic și altele. Nu are colesterol și este, în general, ușor de digerat. Untul de cocos este bogat în acizi grași saturați și, din acest motiv, a fost considerat pentru o perioadă lungă ca fiind nesănătos. Totuși, acidul lauric are un efect pozitiv asupra stării de sănătate a omului, iar acest lucru compensează dezavantajul mai sus menționat. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 900 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 0 g

Grăsimi: 100 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,6 mg

 

Minerale

 

Calciu: 2 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 2 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 2 mg