Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Uleiul de cocos: excelent nu numai pentru gătit

În starea sa originală, uleiul de cocos este format, în principal, din grăsimea vegetală a cocotierului, așa-numita copră. Nuca de cocos este fructul cocotierului din care se obține în cele din urmă uleiul de cocos, materia primă. De exemplu, uleiul de cocos servește ca materie primă pentru dulciuri, dar este folosit și în scopuri farmaceutice.

Informații utile

Uleiul de cocos are următoarele proprietăți speciale

Ulei de cocos în detaliu

Uleiul de cocos are o culoare albă ușor spre gălbuie și o consistență ceroasă. În funcție de temperatură, uleiul de cocos are o stare de agregare fie lichidă, fie solidă. Uleiul de cocos se topește la o temperatură de 24 de grade Celsius. În ciuda conținutului peste medie de grăsimi, uleiul de cocos se depozitează foarte ușor, este inodor sau are un parfum ușor de cocos. Cu toate acestea, dacă uleiul de cocos nu este ambalat ermetic, va mirosi a rânced după un timp relativ scurt. 

Diferența dintre uleiul de cocos și untul de cocos

Denumirea autentică de „ulei de cocos” provine de la faptul că uleiul devine lichid la temperatura camerei, iar untul de cocos devine solid sub această temperatură. Datorită compușilor săi chimici, uleiul de cocos absoarbe o cantitate mare de căldură atunci când este încălzit, iar în ceea ce privește gustul, acest lucru oferă un efect răcoritor.


Proveniență

De unde provine uleiul de cocos?

Uleiul de cocos se obține din pulpa coaptă a nucii de cocos și este apreciat în Asia de Sud-Est deja de câteva sute de ani. Cocotierul este originar din India și din spațiul asiatic de sud-est. Astăzi se întâlnește în toate regiunile tropicale. Principalele țări cultivatoare sunt Brazilia, Indonezia și Filipine. 


Sezon

Când este sezonul uleiului de cocos?

Nuca de cocos se recoltează pe tot parcursul anului și, astfel, nuca de cocos și uleiul său sunt disponibile pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit uleiul de cocos și cum se depozitează acesta?

Ulei de cocos în detaliu

Uleiul de cocos este un ulei vegetal foarte versatil, cu un gust blând și rezistent la căldură, datorită compoziției sale de oligoelemente, minerale și acizi grași. Prin urmare, atunci când se încălzește, nu se formează acizi grași trans, ca în cazul altor uleiuri. Uleiul de cocos este bun pentru gătit, copt și prăjit. Acest ulei le dă mâncărurilor o aromă subtilă de cocos. La copt, poate înlocui margarina sau untul. În plus, uleiul versatil se folosește în produsele de îngrijire corporală, cum ar fi crema de față, îngrijirea dentară, protecția solară, acestea fiind doar câteva exemple.

Cum se depozitează uleiul de cocos

Pentru o depozitare optimă, uleiul trebuie să fie foarte bine închis și păstrat într-un loc întunecat la temperatura camerei. Dacă este lăsat la lumină, acizii grași din uleiul de cocos se descompun: Ar deveni rânced. Dacă se depozitează la frigider, va apărea umiditate în sticlă, ceea ce duce la dezvoltarea mucegaiului. 


Rețete

La ce poți folosi uleiul de cocos


Ingrediente

Ce conține uleiul de cocos

Uleiul de cocos conține, în principal, acizi grași cu lanț mediu și o cantitate mare de acid lauric; întrucât este un produs natural, cantitățile respective variază considerabil. Se adaugă și acidul capric, care se găsește, în principal, în produsele cosmetice și acidul caprilic, care este transformat în cetone de către ficatul uman și servește drept sursă stabilă de energie pentru creier. În plus, uleiul de cocos conține și o varietate de aminoacizi esențiali și oligoelementul seleniu.

Valoare nutritivă
 

kcal: 862 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 0 g

Grăsimi: 99,1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,11 mg

 

Minerale

 

Calciu: 1 mg

Fier: 0,05 mg

Potasiu: 0 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 0 mg