Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Uleiul din semințe de dovleac: aurul negru

Uleiul din semințe de dovleac se produce din semințe de dovleac coapte, fiind printre cele mai apreciate și scumpe uleiuri vegetale. Totuși, nu ar trebui folosit la prăjit și la gătit, deoarece nu trebuie încălzit puternic. Este potrivit pentru asezonarea salatelor, pentru aspicuri, pentru prepararea înghețatei, precum și pentru preparatele din ouă și deserturi.

Informații utile

Uleiul din semințe de dovleac are următoarele proprietăți speciale

Ulei din semințe de dovleac în detaliu

Produs din semințele de dovleac uleios, acest tip de ulei are o aromă bogată, unică printre uleiurile vegetale. Principalele zone de cultivare sunt Austria, Ungaria, Slovenia și Rusia. Culoarea verde închis puternică a uleiului din semințe de dovleac este inconfundabilă. În cazul în care uleiul are o culoare mai degrabă galben-maronie, cel mai probabil provine din China sau din Europa de Est. Culoarea nu indică doar originea, ci și modul în care a fost produs.

În cazul în care uleiul este încălzit în timpul producției, acesta devine galben spre maro. Numai uleiul presat la rece, neîncălzit, are culoarea verde închis tipică. Uleiul din semințe de dovleac are o consistență vâscoasă și are un conținut ridicat de acizi grași mononesaturați și polinesaturați.


Proveniență

De unde provine uleiul din semințe de dovleac?

Uleiul din semințe de dovleac se obține din semințele dovleacului uleios de Stiria, o variantă regională a dovleacului de grădină. Sâmburii săi moi, nelemnoși, ușurează foarte mult producția de ulei. Principalele zone de cultivare sunt landurile federale austriece Stiria și Burgenland. Dar acest tip de dovleac este cultivat și în țările vecine, Slovenia și Ungaria, unde se produce ulei din semințe de dovleac. Dovleacul uleios de Stiria și produsul său, adevăratul „ulei de semințe de dovleac din Stiria” este protejat geografic ca termen de către UE. Uleiul este supus unui control constant și a primit un sigiliu de aprobare. Având în vedere culoarea verde închis a uleiului vegetal, acesta a căpătat denumirea de „aurul negru al Stiriei”.


Sezon

Când este sezonul uleiului din semințe de dovleac?

Semințele dovleacului uleios au un termen de valabilitate foarte lung, datorită prelucrării speciale. Acest lucru permite preselor de ulei să producă ulei vegetal în cantități mici pe tot parcursul anului, în funcție de necesități. Uleiul din semințe de dovleac este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit uleiul din semințe de dovleac și cum se depozitează acesta?

Ulei din semințe de dovleac în detaliu

Uleiul din semințe de dovleac are un punct de fum foarte scăzut; prin urmare, nu este potrivit pentru coacere și prăjire. Se potrivește excelent cu salatele proaspete și cu roșiile. Uleiul din semințe de dovleac este ideal pentru rafinarea brânzei proaspete, a brânzei tari și chiar a deserturilor. Cartofii fierți în coajă cu brânză dulce reprezintă o adevărată delicatesă. Uleiul se valorifică cel mai bine la temperatura camerei.

Cum se depozitează uleiul din semințe de dovleac

Uleiul, care se vinde în sticle de culoare închisă, este foarte sensibil la lumină și trebuie păstrat într-un loc răcoros și întunecat. Sub influența luminii solare, devine amar și își pierde o parte din ingredientele sale valoroase. Sticlele deschise trebuie păstrate în frigider și folosite cât mai curând posibil. Sticlele nedesfăcute pot rezista nouă luni.


Ingrediente

Ce conține uleiul din semințe de dovleac

Grăsimile și uleiurile vegetale de înaltă calitate reprezintă o parte esențială a unei alimentații sănătoase, ușoare și digerabile. O mare parte dintre cele mai importante vitamine sunt liposolubile și își pot dezvolta efectul doar în combinație cu grăsimi. Uleiurile și grăsimile în sine conțin o varietate de vitamine și minerale. În timp ce unele uleiuri sunt insipide, există altele care au o aromă inconfundabilă. Printre acestea se numără și uleiul caracteristic din semințe de dovleac.

Valoare nutritivă
 

kcal: 900 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 0 g

Grăsimi: 100 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 4 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 1 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 0 mg